• BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Aktif Eğitim-Sen'den bakanlığa tepki

Aktif Eğitim-Sen'den bakanlığa tepki
Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Hakkari Şubesi üyeleri düzenledikleri basın açıklamasıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamalarını eleştirdi.
Aktif Eğitim-Sen Hakkari Şubesi üyeleri tarafından Hakkari Öğretmenler Derneği binasında yapılan açıklamada, Hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığının uygulamaları eleştirilerek, bu konuda üzerilerine düşen görevi yerine getirerek, duruma sessiz kalmayacaklarını belirtiler.
 
Üyeler adına basın açıklamasını okuyan Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi Eyüp Demir, Milli Eğitim Bakanlığının yanlı politikalar ile sorunlar çözmek yerine daha derinleştirdiğini ve giderek insanlar arasında ayrımcılığı körüklediğini ifade etti. Demir, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılının Milli Eğitim Bakanlığının yanlış, yanlı ve maksatlı uygulamaları nedeniyle birçok problemle birlikte başladığını iddia ederek,“ Bakanlığın tutumundan öyle anlaşılıyor ki, bu problemler kısa vadede çözülmek şöyle dursun,
 
daha da derinleşme, çözümü giderek zorlaşan sorunlar yumağı haline dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya.
 
Biz, Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, ne ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz çocuklarımızın ne de bugün bu çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitim çalışanlarımızın, iktidarın ve Bakanlığın basiretsiz, hukuksuz ve maksatlı uygulamalarına mahkum edilmesine seyirci kalmayacağız.
 
Bu yüzden, çalışma barışını bozan siyasal ve sendikal kadrolaşmaya, insanlar arasında ayrımcılığı körükleyen ve ötekileştiren her türlü fişlemeye, liyakat yerine yandaşlığı gözeterek yapılan hukuksuz görevlendirme ve tasfiyelere, iyi planlanmamış bir rotasyonla eğitim çalışanlarının hayatlarının alt-üst edilmesine, özel okullara teşvikler verilirken, devlet okullarımızın maddi imkansızlıklara mahkum edilmesine, öğretmenlerimizin asli görevleri dışında nöbet görevi gibi angarya işlere zorlanmasına ve özellikle bölgemizde eğitim kurumlarının hedef alınmasına   “HAYIR” diyoruz” dedi. Hakkarihabertv.com
 
 
 
Bu haber toplam 2775 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim