• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Alkollü araç kullanımına hayır yürüyüşü

Alkollü araç kullanımına hayır yürüyüşü
Hakkari Şemdinli ilçesinde 112 ekibinde görevli acil tıp teknisyenliği görevini yürütürken, Çan ilçesinde bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden İsmail Öztürk’ün anısına “Alkole Hayır“ yürüyüşü düzenlendi.

Hakkari Şemdinli ilçesinde 112 ekibinde görevli acil tıp teknisyenliği görevini yürütürken, Mayıs ayında yapılacak düğünü için izinli olarak geldiği Çan ilçesinde geçtiğimiz hafta nişanlısı Berrin Öztürk ile telefonda konuşurken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden İsmail Öztürk’ün anısına “Alkole Hayır“ yürüyüşü düzenlendi.

can-m.jpg

Öztürk'ün ailesi tarafından sosyal medya aracılığı ile yapılan çağrıya Çan'da başta Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, CHP Belediye Başkan Adayı Turgut Çetin,MHP Çan Belediye Başkan Adayı Sevim Öz, siyasi parti başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileriyle Çan halkı katıldı. 

Atatürk Şehir Meydanında toplanan gurup sessiz olarak Çanakkale Caddesini takiben Sevgi yolu ve Bülent Ecevit Caddesi'nden tekrar Atatürk Şehir Meydanına geldi. Burada gruba emekli eski Çan İmam Hatip Lisesi müdürü bir konuşma yaptı. Kocabaşyaptığı konuşmada, "İbadet aşkı ile alkole hayır dedik, başka İsmailler ölmesin diye sessizce yürüdük.

Bu sessizce yürüyüşümüz, aslında görkemli haykırışımızın parlayışıdır. İş kazalarının bir oranı alkolden kaynaklanmaktadır. Trafik kazalarının önemli bir oranı alkolden kaynaklanmaktadır, aile facialarının önemli bir oranı alkolden kaynaklanmaktadır. Sözün bittiği yerdeyiz. Alkolden uzak durmayı Allah bize nasip eylesin. Bu konuda duyarlı olmayı Allah bize nasip eylesin, gençlerimizi korumayı Allah bize nasip eylesin ve katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Ahmet Kocabaş'ın konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, "Ben öncelikle katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Çan'daki herkes, sivil toplumlar, siyasi partiler hepsi katılım gösterdi. Çünkü bu anlamlı bir yürüyüştü. Geçen hafta bildiğiniz gibi bir acı yaşadık Çan'da. Hepimizin içine bir ateş düştü en çok da ailenin. Ben o anlam da tekrar mekanı cennet olsun diyorum. İsmail kardeşimizin, aileye de rabbim sabır versin inşallah.

Bazıları ölümleri ile mesaj veririler ve ben İsmail kardeşimizin böyle bir mesaj verdiğine inanıyorum. Bu mesaj da şu 'alkole hayır" dedi.Son olarak İsmail Öztürk'ün abisi Yasin Öztürk, "Alkollü araç kullanan biri yüzünden kardeşimi kaybettim. Sosyal medya üzerinden böyle bir etkinlik oluşturduk.

Etkinliğe katılan siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, Çan Halkından Allah razı olsun. Alkolün zararını gördük. Alkol yüzünden benim canım yandı. Başka insanların canı yanmasın" dedi. Çan ilçesinde görev yapan 112 ekibi de aileyi yalnız bırakmadı. Merhum İsmail Öztürk'ün nişanlısı Berrin Öztürk'ün yanında olan ekip arkadaşları aile ile bir fotoğraf çektirdiler. 

 

Bu haber toplam 3517 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim