• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Amed'de 16 yaşındaki çocuk öldürüldü

Amed'de 16 yaşındaki çocuk öldürüldü
Diyarbakır' da dün gece yaşanan olaylar sırasında açılan ateş sonucu ağır yaralanan 17 yaşındaki Abdulkadir Çakmak hayatını kaybetti.

Alınan bilgilere göre, Sur ilçesi eski Yoğurt Pazarı denilen bölgede dün akşam polisler operasyon yaptı. Operasyon sırasında Kadri Çakmak adlı çocuk başından iki ve göğsünden bir olmak üzere 3 kurşunla vurularak öldürüldü. Uzun bir süre olay yerinde bekletilen Çakmak'ın cenazesi daha sonra Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

cocuk-katliami-d.jpg

Cenazenin otopsi işlemleri sürerken ANF'ye konuşan Kadri Çakmak'ın halası Nurten Çayır, polisin yeğenini infaz ettiğini, olayın tanıklarının da olduğunu söyledi. Bu arada, infazın yapıldığı eski Yoğurt Pazarı bölgesindeki işyerlerinin kameraların açık olduğu ve infazın kayıtlarda olduğu bildirildi. Yaşanan infazın ardından polis olay yerine bakan esnafların güvenlik kamera kayıtlarına el koydu. 

DİYARBAKIR EMNİYETİ GÖRÜNTÜLERİ DAĞITIP AÇIKLAMA YAPTI...

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Sur ilçesindeki yasa dışı gösteriler esnasında güvenlik güçlerine saldırıldığı belirtildi. Savaş Mahallesi'ndeki Yenikapı, Göçmen ve Köprülü sokak ile Fatih Paşa Mahallesi'ndeki Paşa Hamamı, Büklüm ve Mıgırdiç Margosyan sokakta polise saldıran gruba müdahale edildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bu sırada ağır yaralanan A.Ç (17) kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir. Şahsın ölümü ile ilgili net bilgiler savcı tarafından yapılacak otopsi doğrultusunda hazırlanacak rapor sonrası netlik kazanacaktır."

Açıklamada, eyleme müdahale eden güvenlik güçlerinden birinin yaralandığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Olay yerinde değişik çapta MKE yapımı 24 boş kovan, av tüfeği kartuşu, 2 av tüfeği kartuş tıpası, 5 mermi gömleği parçası, 1 deforme mermi çekirdeği, 8 mermi çekirdeği parçası, 1 "alev gizleyen" olarak tabir edilen metal parça, 4 eldiven, 2 kan lekeli mendil ve patlamamış 4 el yapımı patlayıcının ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, 3 polis aracında isabet ve sekme izleri olduğu belirtildi. basından

 
Bu haber toplam 5600 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim