• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Anadolu imam hatip liseleri arası arapça yarışması düzenlendi

Anadolu imam hatip liseleri arası arapça yarışması düzenlendi
Hakkari’de Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında “Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması” düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen İmam Hatip Liseleri arası bilgi yarışmasına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Hakkari İmam Hatip Lisesi Müdürü Salih Kaya, Şemdinli İmam Hatip Lisesi Müdürü Osman Yılmaz, Yüksekova İmam Hatip Lisesi Müdürü Cahit Onat,  öğretmen öğrenci ile velileri katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardında konuşan Hakkari Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Salih Kaya  Arapça’nın dünyada 25 ülke tarafından yaklaşık 425 milyon insanın konuştuğu bir dil olduğunu söyledi. 

Kaya;”Sadece Arap yarım adasında değil, dünyanın farklı yerlerinde yaygın olarak konuşulmaktadır. Arapça eğitim öğretime akışımız sadece bir milletin, bir ırkın dili oluşu değildir.  Ona bakışımız âlemlerin rabbi olan Allah tealanın dinini tebliğ için gönderdiği kuranın ve o kitabın mübbelliği olan sevgili peygamberimizin ana dili oluşludur. 

Bu vesile ile aylardan beri yarışmaya hazırlanan öğrencilerimize onları hazırlayan değerli öğretmenlerimize teşekkür eder, netice her ne olursa olsun kazananın imam hatip olacağı şimdiden ilan ediyor. Tüm okullarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Jüri üyeliğini Hakkari Üniversitesi öğretim görevlileri Doç. Dr Şemsettin Kırış,  Beşir Çelik ve Majed Haj Muhammed’in yaptığı bilgi yarışması, şiir ve hitabet ile başladı.

Arapça  bilgi yarışması, Arapça şiir ve hitabet konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninde konuşan Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Bugün burada sadece bir kazananı yada iki kazananı olan bir yarışma yapmadıklarını ifade ederek, tüm katılımcıları kazanana aldıklarını söyledi. Kurtaran,”  Tabi her yarışmada olduğu gibi değerlendirme oluyor.

Ama bugün bizim imam hatip lisesinin güzide öğrencileri ve çok sevgili öğretmenleri bizi gelecekle ilgili umutkar kıldılar. Onlardan da cenabı hak razı osun. Biz Arapçayı yancı bir dil olarak görmüyoruz. Arapçayı fıtrat dili olarak görüyoruz. Peygamber efendimizin dili olarak görüyor ve Kur-an dili olarak kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinden 3 imam hatip lisesinin katıldığı yarışmada öğrencilere 20 değişik soru soruldu. Yarışma sonunda şiir ve bilgi yarışmasında iki dalda  Seyyid Abdullah Şemdini Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci olurken Hitabet dalında ise Yüksekova İmam Hatip Lisesi birinci oldu. Dereceye giren okulların ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve jüri üyeleri tarafından verildi

Böyle bir yarışmayı düzenleyen okul yönetimine teşekkür eden öğrenciler ise yarıştıkları için çok mutlu olduklarını söylediler. Program İmam hatip lisesi pansiyonunda verilen yemekle sona erdi.  Arapça bilgi yarışmasında birinci gelen okulların 2 Mayıs’ta Mardin ilinde yapılacak olan bölgeler arası Arapça bilgi yarışmasında Hakkari’yi temsil edecekleri belirtildi. Hakkarihabertv.com

imam-hatip-4.jpg

imam-hatip-3.jpg

imam-hatip-1-001.jpgimam-hatip-01.jpgimam-hatip-5.jpgimam-hatip-02.jpg

1-015.jpg2-013.jpg

Bu haber toplam 7743 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim