• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Anadolu vakfı ‘değerli öğretmenim’ projesi ile Hakkari’de

Anadolu vakfı ‘değerli öğretmenim’ projesi ile Hakkari’de
Anadolu Vakfı, öğretmenlerin başarılı birer sosyal girişimci olabilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerin artırılması hedefiyle başlattığı ‘Değerli Öğretmenim’ projesi kapsamında Hakkari’deki öğretmenlerle buluştu.

Anadolu Vakfı, öğretmenlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği ‘Değerli Öğretmenim’ projesi kapsamında Hakkari’de öğretmenlere yönelik eğitimlerine devam ediyor.

Hakkari’nin Merkezinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konferans salonunda düzenlenen eğitim programı kapsamında 17 ve 18 Aralık’ta “Lise Öğrencilerine Sosyal Girişimcilik” ve “Öğrenci Koçluğu”, 19 ve 20 Aralık’ta da “Yönetişim Yetkinlikleri”başlıkları altında verilen eğitimlerde sosyal girişimcilik alanındaki uygulamalar konusunda da bilgiler aktarıldı.

Değerli Öğretmenim projesi kapsamında verilen eğitimler aracılığıyla öğretmenlerin, başarılı birer sosyal girişimci olabilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerinin artırılması hedefleniyor.

Bu amaçla öğretmenlerin ve yöneticilerin bir problemden veya bir ihtiyaçtan yola çıkarak projeler geliştiren, sürdüren ve sosyal dönüşümü sağlayan yetkinlikleri ile toplumsal ve sosyal ihtiyaca yönelik sürdürülebilir sistemler kurabilme becerilerinin geliştirilmesine yönelik seminer ve eğitimler hayata geçiriliyor.

  İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile düzenleniyor
  ‘Sosyal Girişimcilik’ konusunda öncü olan Değerli Öğretmenim projesi İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde yürütülüyor. Bugüne kadar 44 ilde 55 binin üzerinde öğretmene ulaşan proje kapsamında 700 seminer düzenlendi, 3 binin üzerinde proje başvurusu alındı.

Proje kapsamında ayrıca toplumun sorunlarına yenilikçi ve uygulanabilir çözümler getirmeyi teşvik etmek amacıyla ‘Sosyal Girişimcilik Proje Yarışmaları’ düzenleniyor.Bugüne kadar gerçekleştirilen 8 yarışma ile 70 ödül verildi” Hakkarihabertv.com

ANADOLU VAKFI HAKKINDA

 

1979 yılında, eğitim ve sağlık alanları başta olmak üzere, Anadolu insanının yanında olmak amacıyla Anadolu Grubu’nun da kurucuları olan, Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan tarafından kurulan Anadolu Vakfı bugün eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda toplumsal gelişimi tetikleyerek, yaşam kalitesini yükseltecek farklılıklar yaratmak için çalışmaktadır.

Global düzeyde yenilikçi ve öncü uygulamalar ile bölgesinde sosyal etkisi yüksek, sosyal yatırımda kurumsallaşmış bir “Mükemmeliyet Merkezi” olmak vizyonunu benimsemiştir.

Kurulduğu günden bu yana 28.000’den fazla burs sağlayan Vakıf, her yıl, devlet üniversitelerinde lisans eğitimini sürdüren ihtiyaç sahibi ve akademik açıdan başarılı 750 öğrenciye burs vermektedir. Ayrıca, eğitim alanında ülke genelinde pek çok önemli sosyal sorumluluk projesi yürütmektedir.

Sağlık alanında da çalışmalar yürüten Anadolu Vakfı, 2005 yılından bu yana Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Projesi ile karşılıksız olarak 45 binden fazla ihtiyaç sahibi hastaya toplamda 560 binin üzerinde bedelsiz sağlık hizmeti sağlamıştır.

Bugüne kadar 50’nin üzerinde eğitim kurumu, yurt, spor salonu, hastane ve sağlık ocağı yaptırarak ilgili bakanlıklara teslim eden Anadolu Vakfı eserlerine sahip çıkmaya devam etmektedir.


 

Bu haber toplam 2534 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim