• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Anadolu’nun sarışın futbolcusu Hakan Keleş

Murat Taş

Sevgili okuyucularım bu haftaki konuğumuz Anadolu’nun bağrından çıkmış yıllarca Türkiye süper liginde top koşturan ve son olarak gecen sezonda spor toto süper lig'den düşen Ankaragücüspor'un Antrenörü iken görevi bırakıp  ve şu an Bölgesel Amatör Ligi Takımlarından Tatvan Gençlerbirliği Antrenör'ü olarak göreve başlayan. Anadolu’nun yetiştirdiği en iyi forvetlerinden biri olan Hakan KELEŞ. Bizleri kırmayıp bağrına basıp misafir edip söyleyişimize katılan bu değerli spor adamımıza sonsuz teşekkürler ederek sohbetimize başlıyoruz.

hakan-keles-1.jpgHakan KELEŞ Kimdir kendinizi biraz tanıtır mısınız?

1972 Sakarya Karasu Doğumluyum. İlk profesyonel hayatım Edirne sporda başladım. Daha sonra Bursaspor, Kayseri spor, Şekerspor, Ankaragücü, Antalyaspor ve son olarak Çanakkale Dardanel spor ’da toplamda 15 sene profesyonel futbolcu olarak 500.üzeri maç oynayıp 100 gol atarak futbol hayatımı noktalandırdım. Ardından Ankaragücü, Giresun spor, Bolu spor takımlarında Antrenörlük yaptım. Şu an Tatvan Gençler birliği’nde hocalık görevime devam etmekteyim.

 Sizi Tatvan Gençler birliği’ne sürükleyen neden nedir. Neden Tatvan’ı seçtiniz?

Tatvan Gençler birliğini tercih etmemin nedeni uzun yıllardır tanıştığım dostlarım ve arkadaşlarımın teklifi üzerine tekliflerini kabul ettim ve Tatvan’ı seçtim.

Tatvan Halkının ve Bölgenin Spora olan bakışı nasıl, sizce Futbol Bölgede ne durumda?

hakan-keles-2.jpgGerek Tatvan gerek Bölge halkının spora olan bakışını beğendim ve sevdim. Potansiyel olduğunu görüyorum ve bu potansiyelin bölgede profesyonel liglere yansımasının başarıyla olacağına inanıyorum.

Tatvan spor taraftarının ve Tatvan halkının takımlarına destekleri nasıl?

Tatvan ilçemizde saha şartları uygun olmamasından dolayı antrenmanlarımızı ve maçlarımızı Adilcevaz ilçemizde yapmaktayız. Buna rağmen Tatvan halkı maçlarımıza gelip bizlere gereken desteği fazlasıyla veriyorlar.

Gerek Tatvan ilçemizde gerekse Bölgenin genelinde spor hele ki futbol konusunda tesislerin olmayışını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Geldiğim gönden beri üzerine düştüğüm en önemli konu tesisleşme konusudur. Gerekli girişimler yapmamıza rağmen mülki idari amirlerimizden gereken desteği maalesef henüz bulamadım. Tüm çabalarıma rağmen Bölgedeki spor’a olan gerekli ilgi ve desteği henüz fazlalaştıramadım. Ancak bu yönde çalışmalarıma hız kesmeden devam ederek bu sorunu aşmaya gayret edeceğim.

hakan-keles-3.jpgBölgedeki Futbolcu potansiyeli nasıl, yeterli buluyor musunuz?

Tesislerin olmayışına bağlı olarak gerekli spor eğitimi görmediklerinden dolayı futbolcu ve kalitesinde eksiklikler olduğunu düşünüyorum. Şartların uygun hale getirildiğinde bölgedeki futbolcu potansiyeli ve kalitesinin daha da artacağına inanıyorum.

Profesyonel takım sayısına baktığımızda doğu ve güneydoğu da takım sayısı baya az bunun nedenleri nelerdir?

Tesisleşme, eğitim ve alt yapı olduğu zaman ancak o zaman profesyonel takım sayısında yükselme olur.

Tatvan Gençler birliğinde Mutlumuzsunuz?

Tabiî ki zorluklar olmasına rağmen bana sağlanan şartların uygunsuzluklarına rağmen mutluyum.

Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Ligine gereken ilgi ve desteği sağlıyor mu?

Futbol Federasyonunun Bölgesel Amatör Ligine daha fazla maddi imkânlar sağlamalı hele ki tesisleşme anlamında da spor kulüplerimize katkı sağlaması gerekli. 

hakan-keles-4.jpgTatvan Gençler birliğinin şu anki ligdeki puan durumundan memnun musunuz?

Kötü bir başlangıç yapmamıza rağmen son haftalardaki iyi gidişatımızdan memnunum bununda haftalar ilerledikçe devam edeceğini düşünüyorum ancak hedefimiz olan 3. Lige yükselmek için ligin ilk devresini lider olarak bitirmedikçe bulunduğum konumdan memnun olmayacağım.

Sizce Tatvan Gençler birliğinin kadrosu yeterlimi Ligi şampiyon olarak tamamlar mı?

Tabiî ki bizim eksikliklerimiz var daha güçlü bir kadro sahibi olmak isterdim. Elimizdeki kadroyla devre arasına kadar mücadele edip ligin ikinci yarısında çok daha iyi takviye yapıp takımımızı ligin şampiyon adaylarından biri yapmaktır. hedefimiz şampiyonluk İnşallah başarılı olacağımıza inanıyorum.

Batıdaki Futbolcu ve Antrenör olan kişilere buradan söylemek istediğiniz bir şeyler var mı, batıdan buralara futbolcu gelmesini ister miydiniz?

Ben kişisel olarak Batı ve Doğu ayrımı yapamayarak buraya gelip hizmet etmeyi düşündüm ve şu an buradayım. Onlarında böyle bir ayrımı yapmamaları ve gelip buralarda hizmet edip hem bölge futboluna vede ülke futboluna hizmet etmelerini isterim tabi ki.

hakan-keles-5.jpgBir gün Hakkâri ilinden size bir teklifte bulunurlarsa kabul eder misiniz?

Şartlar ve imkânlar uygun olduğu takdirde benim için İstanbul’da Hakkâri’de birdir. Hiçbir zaman futbola bu açıdan bakmadım. Dediğim gibi şartlar ve imkânlar uygun olursa gelir Hakkâri’de de hizmet ederim.

Bölgemizde yerel Liglerde, Bölgesel Ligde mücadele eden Takımların genel olarak ekonomik sorunlar yaşadığını biliyorsunuz. Bu konuda gerek Devlet yetkililerden gerekse iş adamları spora katkı sunmaları için ne tür proje ve aktiviteler yapmaları gerekir?

 Bölgedeki iş adamları ve spor camiası ilin ileri gelenleri spor kulüplerine sahip çıkmaları gerekir. Geceler düzenleyip oradan sağlanacak gelirleri spor kulüplerine aktarıp bu şekilde spora ve spor kulüplerine katkı ve hizmette bulunabilirler.

Sayın Hocama tekrar sormak isterim. Tesisler ve alt yapı için neler yapılmalı nasıl bir çözüm önerirsiniz?

Burada en büyük görev Devletimize ve mülki idare amirlerimize düşüyor. Amatör takımlarımıza tesis için gereken önemi vermeleri gerekir. Yer ve şartları uygun hale getirmeleri gerekir.

Son olarak Tatvan, Hakkâri ve Bölge İnsanına ve spor kamuoyuna söylemek istediğiniz  bir şey var mı?

Spor hele ki futbol barış ve kardeşliktir. Spor barış ve kardeşlik içerisinde yapılmalıdır. Sahada bir tane galip çıktığında diğer takım saygı gösterip galip geleni alkışlaması gerektiğini düşünmekteyim. Bu vesileyle Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden bütün Bölge Takımlarına başarılar dilerim.

Bizlerde Hakkâri Haber TV olarak sevgili hocamız Hakan KELEŞ ’e bizlerle yaptığı bu Sıcak söyleyiş ve misafirperverliğin ’den dolayı sonsuz teşekkürler eder başarılar dileriz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 10870 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 20
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim