• BIST 9645.02
  • Altın 2417.534
  • Dolar 32.5546
  • Euro 34.7927
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C

Ankara’daki katliam Hakkari'de protesto edildi

Ankara’daki katliam Hakkari'de protesto edildi
Hakkari’deki Demokratik Kitle Örgütlere Ankara Tren Garı yakınlarında meydana gelen patlamayı düzenlediği yürüyüş ve basın açıklaması ile kınadılar.

Ankara Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu yürüyüş öncesinde düzenlenen bombalı saldırıyı kınamak amacıyla Hakkari’de yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.

Düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katılırken esnaflarda kepenk kapatarak destek verdi. Belediye, HDB, BDP ile birçok işyeri binalarına siyah bezler astı.

Bulvar Caddesi üzerinde başlayan yürüyüşe HDP Milletvekili Nihat Akdoğan, Belediye eş başkanları, HDP, DBP eş başkanları, Meya-Der, İHD, Mazlum-Der, STK temsilcileri, barış anneleri ile binlerce kişi katıldı.

Yürüyüş KESK binası önünde siyah pankarta yazılı “Yapılan alçakça saldırıyı lanetliyoruz. İnadına barış, inadına barış” pankartı ve boş siyah pankartlarla yürüyüşe geçerek katliamı kınayan sloganlar attılar.  Çevrede ise olası olaylara karşı yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Belediye binası önünde Demokratik Kitle Örgütleri adına basın açıklamasını okuyan HDP Merkez ilçe Eş Başkanı Asım Özcan, bilindiği üzere ülkenin dört bir yanından "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, yürüyüşü için Ankara’da bir araya gelen yurttaşlarımız birlik ve beraberliğini hazım edemeyen güçler aramıza girip alçakça iki ayrı saldırıda bulunmuş onlarca yoldaşımız şehit olurken yüzlercesi ise yaralanmıştır dedi.

YALAN SÖYLÜYORLAR 70'in üzerinde ÖLÜ 126 YARALI VAR

Burada konuşan Hakkari HDP Milletvekili Nihat Akdoğan ise, hükümet basını ile halkı yanıltmaya çalıştığını söyledi. Akdoğan.”Hükümet sözcüleri açıklamalarında 30 ölü 125 yaralı diye açıklama yapıyor.

Oysa HDP genel merkezimiz tarafından bize iletilen bilgilere göre patlamada 70 in üzerinde insanımız hayatını kaybederken 126 insanımız ise yaralanmıştır.

Ama bunlara bakın 30 diye açıklama yapıyorlar. Bütün mitinglerimizde önlem alınmadığı için patlamalar oluyor. Hakkari’nin iki sokağında sivil halka karşı alınan önlemler Ankara Tren Garında alınmış olsaydı.

Bugünkü bu katliam yaşanmazdı. Hedef alınan ise HDP bayrakları bulunanlardır. Biz katliamlara inadına barış diyeceğiz”

KCK EYLEMSİZLİK KARARI İLAN ETTİ

Küt hareketinin ve demokrasi güçlerinin Türkiye’deki bu akan kanın durması adına KCK’nın bir açıklaması var. İşte bu ülkede AKP’ye rağmen,  AKP’nin terörizmine rağmen ateşkes ilan etmiştir” dedi. Hakkarihabertv.com

ankara-katliami-protestosu-hakkari-1.jpgankara-katliami-protestosu-hakkari-3.jpgankara-katliami-protestosu-hakkari-2.jpgankara-katliami-protestosu-hakkari-4.jpg

Bu haber toplam 6347 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim