• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Ankara’lı işadamı Güngör'den örnek davranış!

Ankara’lı işadamı Güngör'den örnek davranış!
Ankara’lı işadamı Faik Güngör, Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Üzümkıran köyünde solunum cihazına bağlı yaşayan 8 yaşındaki Huzeyfe Fırat'a sahip çıktı.

Üzümkıran köyünde ikamet eden 6 nüfuslu Fırat ailesinin dördüncü çocuğu Huzeyfe Fırat yaklaşık 4 yıl önce evlerinin önünde oynarken dengesini kaybederek dereye düştü.

Ailesi ve köylüler tarafından kurtarılan ve kaldırıldığı Şemdinli Devlet Hastanesinde aylarca tedavi gördü. Daha sonrada solunum cihazsına bağlı olarak yaşam mücadelesi verdi.

Üzümrıkan köyüne giden Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Müdürü Mehmet Akif Bildirici ve beraberindekiler ailenin içinde bulunduğu durumu fark etti.

Hemen devreye giren ASP yetkilileri solunum cihazına bağlı olarak yaşayan ve elektrik kesintileri sırasında ölümle burun buruna gelen 8 yaşındaki Huzeyfe Fırat için harekete geçtiler.

ASP yetkililerinin durumu Hakkari Önder İmam Hatipler Derneğine bildirmesi üzerine Önder Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Aydın Çallı, kız çocuğunun içinde bulunduğu durumu Ankara’lı işadamı Faik Güngör’e anlatması üzerine işadamı Güngör hemen harekete geçti.

Kız çocuğunun yaşamını devam ettirebilmesi için kendisine bir jeneratör gönderdi. İşadamı tarafından gönderilen jeneratör ASP Müdürü Mehmet Akif Bildirici, Önder İmam Hatipler Derneği Başkanı Aydın Çallı ve Üzümkıran önde gelenlerinden Mehmet Fırat ile birlikte aileyi evinde ziyaret ederek teslim ettiler.

Solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdüren Huzeyfe Fırat’ın ailesi ile bir süre sohbet eden ASP müdürü ve beraberindekiler aileye geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

ASP Müdürü Mehmet Akif Bildirici ve Önder Derneği Başkanı Aydın Çallı ve Fırat ailesi bu örnek davranıştan dolayı Ankara’lı işadamı Faik Güngör’e teşekkür ettiler.

Üzümkıran köyündeki ziyaretlerini sürdüren ASP müdürü ve beraberindekiler dar gelirli ailelere giyim yardımında bulunarak köyden ayrıldılar. Feyzullah Taş/İHA

aile-m-001.jpg


 

Bu haber toplam 3629 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim