• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Anketlerde son durum !

Hakan Taş

Her seçim öncesi tüm gözler anket şirketlerinde oluyor. İşte son anketten notlar…Metropol Araştırma Merkezi saygın bir şirkettir. Başkan Özer Sercan, seçimlere iki ay kala partilerin oy oranını açıkladı. Buna göre Ak Parti oylarında büyük düşüş dikkat çekiyor.

Metropoll Araştırmanın geçen ay Türkiye genelinde 2 bin 500 kişiyle yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. Buna göre;

Ak Parti’nin yüzde 41.7

CHP’nin yüzde 27.7,

MHP’nin yüzde 17.4,

HDP’nin ise 10.4 oranına ulaşacağını iddia etti.

 Sencar, “Bu oranlara göre milletvekili dağılımı konusunda çalışmanız var mı?” sorusuna verdiği yanıtta Ak Parti’nin 261, CHP’nin 141, MHP’nin 90, HDP’nin ise 58 sandalye kazanacağını belirtti. Yani AKP tek başına hükümet kurmak için 276 olan milletvekili sayısına ulaşamıyor.

Birçok araştırma şirketi sonuç yayınladı ama hiçbiri HDP baraja takılacak demedi. Buda demek oluyor ki artık insanlar yaşanılır bir dünya, barış ve kardeşlik istiyor. Bu seçimlerde HDP’ye destek ve gönül veren her kesimden insanlar dikkat çekiyor. Ve bana sorarsanız önümüzdeki seçimlerde HDP, Türkiye’de ana muhalefet partisi olacaktır. Şuan bile ana muhalefet görevini yürütmektedir.

Hakkari adaylarını kucakladı. Yağışlı ve kapalı havaya rağmen görkemli bir karşılama yapıldı. Listede kim olursa olsun partiye, sürece, barışa katkı azalmadı. Zeydan’a ilgi daha farklı ve daha özeldi. Sanırım tanınan sima olduğundandır.

Önümüzdeki günlerde seçim propagandası, mitingler, şarkılar, sokakları süsleyen flemalar, bayraklar, sloganlar ayrı bir renk katacak. Bağımsız aday Fehmi Öztunç’da çarşı merkezinde seçim bürosunu açma çalışmalarını hızlandırıyor.

HDP sokaklarda gövde gösterisi yaparken Ak Parti il teşkilatı parti binasında sürekli bir araya gelerek durum değerlendirmesi ile seçmenleriyle buluşuyor. HDP köy ziyaretlerine başlarken, Ak Parti sessizliğini koruyor.

Bu arada Ak Parti il başkanlığı önünde, ana caddede nöbet tutan polis zırhlı araçlar da tepki çekiyor. Hakkari’de seçimin nabzı, renklenen sokaklar, hareketlenen meydanlar, ilginç demeçler ve tüm detayları Hakkari Haber TV’de izleyebilirsiniz…

Bu yazı toplam 2489 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim