• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Annesi ölen keçiyi bebekleri gibi besliyorlar

Annesi ölen keçiyi bebekleri gibi besliyorlar
Mersin’de iki kız kardeş, annesi ölen yavru keçiyi evlatları gibi sahiplendi. Evlerinin önündeki bahçede biberonla süt vererek keçiyi besleyen, yıkayan ve bakan kız kardeşler, görenlerin büyük takdirini topluyor.

Adını ’Garip’ koydukları keçiye 3 haftadır baktıklarını söyleyen Hülya Dikli, "Kendi bebeğimiz gibi bakıyoruz" dedi.

Mersin'de yaşayan Hülya Dikili ve Kader Mansuroğlu kardeşler, herkesin takdirini toplayan örnek bir davranışa imza attı. Kader Mansuroğlu'nun eşinin annesi ölünce kasaptan 20 günlükken aldığı keçiye birlikte bakmaya başlayan iki kız kardeş, bir an olsun keçiyi yalnız bırakmıyor.

Günde en az üç kere ısıttıkları sütü içine mama koyarak biberonla keçiye içiren kız kardeşler, keçinin her gün temizliğini yapıyorlar. Keçiyi gece evin içine alıp, soğuktan da etkilenmemesini sağlayan kardeşler, herkesi hayvanlara karşı duyarlı olmaya çağırdı.

"Nereye gitsem peşimden geliyor"

Hülya Dikli, yavru keçiyi eniştesinin annesi ölünce kasaptan alıp getirdiğini söyledi. O günden beri keçiye baktıklarını anlatan Dikli, "Temizliyorum, yıkıyorum, mamasını veriyorum, yeni yeni ot yemeye başladı. Biraz saman vermeye başladık. Bize geldiğinde 20 günlüktü. 1 aydır bakıyoruz. Sütle besliyoruz, bazen içerisine mama atıyoruz. Mamayı çok seviyor.

Zararlıymış aslında, fazla vermeyin, hatta hiç vermeyin dediler ama süt sade olunca da içmiyor. Sert otlardan hoşlanıyor, koparıp getiriyorum. Çok az ekmek alıyor, fazla vermiyoruz karnı şişer diye. Biraz tuz yalatıyorum bağırsakları için. Devamlı yanımda etrafımda, nereye gitsem peşimden geliyor.

Beni kaybetse bağırıyor. Ben olmadığım zamanlarda ablam ilgileniyor. Sabah 7'den akşam 7'ye kadar ben bakıyorum. Sabah sabunlu bezle her tarafını sildim iki defa. Tekrar duruladım bitlenmesin diye. Her gün yattığı yere özellikle dikkat ediyoruz. Her gün altı değiştiriliyor" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1298 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim