• BIST 9530.47
  • Altın 2478.029
  • Dolar 32.4426
  • Euro 34.705
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Ardahan’da roboski protestosu

Ardahan’da roboski protestosu
Ardahan Öğrencileri Derneği (A-Ö-DER), Roboski katliamını kınamak amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

Öğrenci Derneği tarafından yapılan açıklamaya halk kitlesi, BDP ve HDP Ardahan il örgütleri ve Hakkarili öğrenciler katıldı.  Ardahan Öğrenci Derneği önünde bir araya gelen kitle, Kongre Caddesine doğru yürüdü.  Yürüyüşe geçen  yetkilileri yürüyüş boyunca  "Faşizme karşı omuz omuza", "Kürdistan faşizme mezar olacak", ‘Katil devlet hesap verecek’, ‘Katil AKP Kürdistan dan defol’, ‘Roboski onurumuzdur’, ‘Öğrenci isyandır Roboskiye selamdır’, ‘Bıji serok Apo’, ‘Selam selam imralıya bin selam’, şeklinde slogan attılar.  

Ardahan Öğrencileri Derneği adına basın açıklamasın okuyan Erol Kara, Aralık ayı içerisinde devlet eliyle gerçekleştirilmiş toplu katliamlara ve 28 Aralık 2011 Roboski de TSK tarafından F16 ların bombaladığı insanların katliamına tepki gösterdi. Kara,”Tarih: 19 aralık 2000 Adına devlet büyükleri diyorlar,: “hayata dönüş operasyonumuz başarıyla tamamlandı, ölüm oruçlarını bitirdik.” Ölüm haberleri yağdı peş peşe, ateş olup yananlar, ateşle yakılanlar, kimyasal silahlarla öldürülenler, mermilerle delik deşik edilenler…  

Bugün günlerden Maraş 19-26 aralık 1978  yüzlerce kişi ellerinde Türk bayrağı, taş ve sopalarla Yörükselim mahallesine doğru yürüyüşe geçerek vahşet yarattılar… kent baştan başa kızıla boyandı… Bu tarih unutulmamalıdır… Bugün günlerden Roboski 28 Aralık 2011 dünya basınında bile “katliam” olarak geçen bu olay için; operasyonun bir hata olduğu, ve sadece 35 insanın yaşamını yitirdiği, bir depremde bile daha çok insanın öldüğünü ve olayın dramatize edilmemesi gerektiği söyleniyordu televizyonlardan.  

Bu söylem bir politikadır… bu söylem kaçak bir yaşama maruz bırakılan bir ulusun, varlığının en açık inkarı, en ucuzlaştırılmış halidir. Roboski katliamı kuşkusuz uzun süredir uygulanan baskıcı ve anti demokratik uygulamaların, AKP hükümetinin Kürt sorununda askeri çözüm ısrarının bir sonucudur. Bugün de sürdürülen askeri ve siyasi operasyonlar yeni katliamların ve ölümlerin zeminini güçlendirmeye devam etmektedir.

Oysa bugüne kadar yağan bombaların barış çığlıklarını dindiremediği ve dindiremeyeceği açıktır. Basın açıklamasının sonunda ise: Katliamların hesabını, bir arada yaşam zeminlerini güçlendirip kardeşliğin ülkesini kurarak soracağız! Roboski Katliamını unutmadık, unutturmayacağız, takipçisi olacağız, denilerek basın açıklaması sonlandırıldı. “ Daha sonra kitle, Ardahan Öğrencileri Derneğinde katliamı anlatan sinevizyon gösterimini izledi” dedi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 3379 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim