• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Arem Yüksekova'nın sorunlarını dinledi

Arem Yüksekova'nın sorunlarını dinledi
İçişleri Bakanlığı Araştırma ve Etütler Merkezi (AREM) Başkanı Selim Çapar ve beraberindeki heyet Eş başkanları ziyaret etti.

İçişleri Bakanlığı Araştırma ve Etütler Merkezi (AREM) Başkanı Selim Çapar ve beraberindeki heyet Yüksekova’nın sorunlarını yerinde tespit etmek, proje halinde İçişleri Bakanlığına iletmek için Yüksekova Belediyesi Eş başkanları ziyaret etti.

Daha sonra belediyenin konferans salonunda İlçenin sorunlarını görüşmek üzere Gever Demokratik Halk Meclis Üyeleri, İl genel Meclis üyeleri, İlçe meclis üyeleri, HDP Yöneticileri ile Belediye Eş başkanlarıyla bir araya geldi.

18768

İLÇEDEKİ TÜM SORUNLARI VE GENEL TALEPLERİNİZİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA SUNACAĞIZ

Türkiye geneli il il gezip yerel yönetimler ile görüşmeler yaparak illerin sorunları üzerinde durup, bu sorunları proje halinde Bakanlığımıza sunduğunu belirten Araştırma ve Etütler Merkezi (AREM) Başkanı Selim Çapar, “Merak ettiğimiz ve bir türlü gelip görmeye fırsat bulamadığımız Hakkari’yi de Yüksekova’yı da bu ziyaret sayesinde görmüş olduk. Burada olmaktan mutluluk ve memnuniyet duyuyorum. Buraya gelmemizin sebebi sizlerin sorunlarınıza ortak olmak, bu sorunlara ve tüm taleplerinizi İçişleri Bakanlığımıza sunmaktır. Sıcak ve samimi karşılamanızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.

18769

TÜM KATILIMCILARIN ORTAK TALEBİ: BARIŞ SÜRECİ

Toplantının başında konuşma yapan Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Ruken Yetişkin, Yüksekova’nın başlıca özellikleri, coğrafi yapısı, yaşam tarzı ilgili bilgi verdi ve böyle bir heyetin ilçede olması sorunları dinlemesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Daha sonra sırasıyla söz alan katılımcıların en çok istedikleri ise iki yıldır süren barış sürecinin daha sağlam adımlarla ilerlemesi için gerekli olan girişimlerin devam etmesi oldu.

Barış sürecinin tüm insanlık adına çok güzel bir adım olduğu iki yıldır ölüm haberlerinin olmayışı ve anaların ağlamamasının 30 yıldır beklenen bir durum olduğu ve bu konuda hükümetin daha somut adımlar atması gerektiğine değinildi. Şiddete karşı beraber dik durulması ve sürecin yükü ne kadar ağır olursa olsun beraber omuzlayıp en ileriye götürmek için çabalanması gerektiği de eklendi.

Toplantının bir diğer maddesi ise çarşı merkezinde küfür eden polisti. Bu konuda daha duyarlı ve sağduyulu olmaları istendi. Özellikle bu tür durumlarda ulusal basının yanlı davranmasından yakınıldı. Türk-Kürt kardeşliğinin çok somut olduğunu ve hiç kimsenin bu kardeşliği bozmak için gücünün yetmeyeceği de toplantının bir diğer maddesiydi.

Toplantıda barış mesajlarının sık sık dillendirildiği ve özellikle toplumsal barışın biran önce yapılması gerektiğini söz alan katılımcılar her seferinde belirtti. Ayrıca Kobani eylemleri karşısında Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakanın tutumu tepkilere, kopmalara ve halk içinde kırılmalara neden olduğu da heyet ile paylaşıldı. İlçede ki sorunlardan biri olan ve yıllardır çözümü beklendiği söylenen Yüksekova Devlet Hastanesinin Doktor eksikliği ve Tıbbi makinelerin yokluğuna biran önce bir çözümün getirilmesi istendi.

18771

BAŞKAN SELİM ÇAPAR ÇOCUKLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

İddiaya göre Bir çocuğun arkadaşıyla Eczaneler Sokağı olarak bilinen Milli Egemenlik Caddesinde şakalaşırken kaldırdığı taşın kendisine atılacağını düşünen Polis memurunun 10 yaşlarındaki çocuğu alıp tokatladığı belirtildi. Ailesi tarafından Belediyeye getirilen çocukla görüşen ve olayın nasıl olduğunu soran başkan Çapar, “Böyle bir durumun yaşanmasından üzüntü duyuyorum tasvip etmiyorum o yüzden hepinizin huzurunda bu minik çocuklardan ben özür diliyorum” dedi. Çocuklarla gerçekleşen sıcak diyalog sırasında konferans salonunda sessizlik ve duygusal anlar yaşandı.

18772

Bu tür toplantıların daha sık yapılması ve görüşmelerin olması gerektiğini belirten katılımcılar heyetin gelişinden memnuniyetini dile getirdiler. 3 saat süren toplantıdan sonra heyet belediyeden ayrıldı.

Bu haber toplam 3874 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim