• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

ARSLAN; “YÜKSEKOVA’LILARIN EMRİNDEYİZ”

Hakan Taş

Yüksekova ilçesi Ak Parti 7. Olağan kongresi bir okulun kapalı spor salonunda yapıldı. Davet aldığım her etkinliğe iştirak ederim. Pazar günümüzü Gever’de geçirdik. İşte ilçe kongresinde basın defterime düşen notlar ve detaylar;

ZEYDAN VE ARSLAN

Siyaset ve işadamı Teoman Zeydan ile Ak Parti ilçe başkanı Fatih Arslan tüm davetlileri kongrenin yapıldığı salonun kapısında karşıladılar. Ak Parti tüm temsilci ve delegeleri oradaydı. Çoğunluk kadınlardan oluştu. MKYK Üyesi Alaattin Parlak, Genel Merkez adına yine oradaydı. Divan başkanlığını üstlenerek herkese teşekkür etti. Tüm katılımcıların ismini yazarsam makalemin sınırlarını aşmış olurum.

GÖRSEL ŞÖLEN

Kongrenin yapılacağı salonun içi ve dışı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk posterleri, Türk bayrağı ve parti flamalarıyla donatılmıştı.  Sosyal mesafe kurallarına uygun oturma planı dizayn edilmişti. Resmen bir görsel şölen vardı.

FATİH ARSLAN

1980 Yüksekova doğumludur. 10 kardeşli ailenin altıncı bireyidir. Serbest meslek adı altında ilçede mobilya ve inşaat sektöründe çalıştı. 2011 yılında şirketleşen Modex yapı markasıyla inşaat taahhüt, madencilik, mobilya üretimi ve kapı üretim tesisleriyle bölgedeki istihdama büyük katkı sağlamıştır. Arslan, son iki yıldır ilçede Ticaret ve Sanayi Odasında Başkan Vekilliği görevini yürütmekteydi.  Evli ve iki çocuk babası olan Fatih Arslan, şıklığı, yakışıklılığı ve mütevaziliğiyle de ilgi çekti. Kongrede kürsüye çıktı.

Heyecandan sözlerini kısa tuttu. Partiye emek sarf eden eski başkanlara, davetlilere teşekkür etti. Bundan böyle ilçenin kalkınması için çabalayacaklarını belirterek, “Kimseleri ötekileştirmeden herkesin hizmetinde ve emrinde olacağız” dedi. Tek liste ile seçime giren Arslan, 162 oy alarak Yüksekova Ak Parti İlçe Başkanlığına seçildi. Yeni listesinde ise beş kişi eski yönetimden, 25 yeni ismi de yeni yönetime kattı.

MİLLETVEKİLİ HUSRET DİNÇ

Hakkari Merkez ilçe kongresine gelmeyerek ve mesaj bile göndermeyerek eleştiri alan Milletvekili Husret Dinç, bu defa Yüksekova’yı unutmadı. Nede olsa Şemdinli’ye giden yol Yüksekova’dan geçiyor. Dinç, mesaj göndererek başarı diledi.

FATİH KESKİN

Sılahi Aşireti Lideri Fatih Keskin kongrenin onur konuğuydu. Hiçbir kongrede görmeye alışık olmadığımız Keskin, “Farklı görüşlerde olsak da birbirimize karşı her konuda dayanışma içinde olmalıyız. Hepimizin amacı sadece ilimizin kalkınması, halkımızın huzur ve güvenidir. Kongreler de bir nevi dayanışma ve sevgi şölenleridir. Davet edildim ve severek iştirak ettim. Fatih Arslan kardeşime ve sayın Teoman Zeydan’a teşekkür ediyorum” dedi.

KONGRELERDE EL FATİHA

Hakkari Merkez İlçe Başkanlığı kongresi gerçekleştirildiğinde aynı gün Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür’ün amcası hayatını kaybetmişti. Yüksekova İlçe Başkanı Fatih Arslan da iki gün öncesinde amcasını kaybetmişti. Yani iki kongre iki amca vefatı. Divan Başkanı Alattin Parlak, bu vefatlar için tüm katılımcılardan El Fatiha diyerek rahmet okuttu.

ZEYDAN FARKI

Bir insan bu kadar mı içten, samimi, mert, mütevazi, yardımsever, çalışkan, duyarlı olur. Giyimi, duruşu, söylemi kısacası herşeyi ile adam gibi adam… Kürsüye çıktı, ağzından bal akıttı. “Pandemiye rağmen tüm kongrelerimiz coşkuyla tamamlandı. Ak Parti’li olarak kutuplaşmayı siyaset tarzı olarak görmedik.

Görüşlerinden ve tercihlerinden dolayı kimseyi ötekileştirmedik. Bizim rotamızı millet belirler. Bölgemizde hizmet ve çalışmalarımızla halkımızın yüreğine dokunabildiğimizi düşünüyorum. Bu coşku, sevgi ve destek bunun bir kanıtıdır. İbremiz her geçen gün yükseliyor. Bizim davamız büyük bir davadır. Çünkü en güçlü dünya liderinin önderliğinde yürüyoruz.” Dedi.

BAŞKAN GÜR’ÜN GÜR SESİ

Merkez ilçe kongresinde haklı olarak amcasının vefatından dolayı geniş konuşamayan Gür, ilçe kongresinde kurtlarını döktü ve adeta coştu. “Selam olsun Hakkari’nin incisi Yüksekova’ya, selam olsun Gever’in asil ve erdem timsali cesur yüreklerine, selam olsun ilim ve hikmetin, fazilet ve basiretin, edep ve hayanın memleketi güzel Yüksekova’mıza selam olsun” diyerek başladı sözlerine.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgüler yağdıran Gür, sözlerine şunları ekledi; “19 yıldır Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülke genelinde girdiğimiz her seçimde Allah’ın izni ve sizlerin desteğiyle hep yüzümüz ak, alnımız açık olarak çıktık. Ülke ve millet için durmadan çalışan ve fedakârlık gösteren bir liderimiz ve devlet başkanımız var. Bizi çekemeyen sömürgeci dünya güçleri dört bir taraftan üzerimize gelmektedirler.

Dün olduğu gibi bugün de, yarın da insanların Ak Parti’ye oy vermekle kendi özlemlerine, hayallerine, hakikatlerine ve kendi güçlerine oy verdiklerinin bilincinde olduklarını biliyoruz. Bu kutlu mücadelede milletle sözleşmemizi asla unutmadan hep yola devam ettik.

Biz her kongre döneminde heyecan ve aşkla yolumuza güçlenerek devam ediyoruz. Yani teşkilatlarımızdaki her bir kardeşimizin sorumluluğu ve vebali büyüktür. Bir dönemler Yüksekova’mızın terör örgütü eliyle ne hale getirdiğini hepimiz yaşayarak gördük. Bugün devletimizin güçlü bir şekilde müdahale etmesiyle huzur, kalkınma, şehirleşme ve güvenliği hep birlikte yaşamaktayız.” Başkan Gür, konuşmasını bir dua ile noktaladı.

ZEYDAN’DAN YEMEK

Kongre sonrası İşadamı Teoman Zeydan’ın konağına misafir olduk. Zeydan kardeşler büyükten küçüğe hepsi bizleri kapıda ağırladılar. 150 kişi yer sofrasında öğle yemeğinde buluştuk. Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, eski il başkanı Nurettin Fırat, İşadamı Timur Yoldaş ve sanatçı Aydın Aydın da aynı sofrada yerlerini aldılar. Yemek sonrası kamelyada çay eşliğinde çok zevkli sohbeti paylaştık. Teoman Zeydan, misafirperverliğiyle de takdir topladı. Tıpkı babası unutulmaz isim Pinyanişi Lideri Mustafa Zeydan gibi misafirin üstünde değil en alt koltukta oturarak farkını ortaya koydu.

ERDOĞAN AYAKTA ALKIŞLANDI

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı kendi sesinden dinletildi. Salonu dolduranlar Erdoğan’ı ayakta dakikalarca alkışladı.

Genç başkan Fatih Arslan’a başarılar dileyerek Yüksekova’dan ayrılıyoruz…

ak-parti-yuksekva-3.jpgak-parti-yuksekva-1.jpgak-parti-yuksekva-4.jpgak-parti-yuksekva-2.jpg2-529.jpgak-parti-yuksekva-5.jpg

Bu yazı toplam 5876 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim