• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Artık İnsan Yakmak Suç Değil

Hakan Taş

21 yıl öncesine gidelim. Tarih 2 Temmuz 1993 Yer Sivas…Pir Sultan Abdal şenlikleri sırasında Madımak otelinin kuşatılıp yakılması ve dolayısıyla şehirde bulunan 35 yazar , ozan ve aydının “kahrolsun laiklik” sloganlarıyla yakılarak katledilmesi ve oteli ateşe verenlerden de ikisinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylar zinciridir.

 

Yaklaşık 10 bin saldırgan grup hükümet meydanına geldi. Hükümet konağını taşlamaya ve slogan atmaya başlayan grup ardından Madımak Oteli civarında ulaşarak, slogan atmaya devam etti. Grubun sayısı akşam saatlerinde 20 bine ulaştı. Grup önce Madımak oteli önündeki araçları ateşe verdi ve oteli taşladı bunun sonucunda taşlanarak camları kırılan Madımak Otel’ine sıçrayan yangın sonunda otele sığınmış olan aydınlardan Asım Bezirci, Nesimi Çimen,  Muhlis Akarsu, Metin Altıok, Hasret Gültekin’in bulunduğu 35 kişi yanarak veya dumandan boğularak yaşamını yitirdi. Aralarında Aziz Nesin’in de bulunduğu 51 kişi de olaylardan kendi olanaklarıyla, ağır yaralarla kurtuldu.

 

Yeni nesil olayı yakından anlasınlar diye kısaca özetledim. Laik anayasal düzeni değiştirip din devleti kurmaya kalkışma suçlamasıyla 190 kişi yargılandı. 21 yıldır bu dava ve bu katliam gündemden düşmedi. Bu davanın zaman aşımına uğrayacağı endişesi bomba etkisi yarattı. Vicdanlı insanların vicdanını rahatsız eden bu karar herkesi rahatsız etti. Türkiye’nin birçok kentinde bu tür tarih olmuş katliamlar yapıldı. Her zaman dediğimi yine tekrarlıyorum; olan sadece masum ve savunmasız insanlara oluyor. Kirli savaşlarda hep temiz insanlar cezalandırılır.

 

Sivas’ta  35 insan diri diri yakılsın ve olay zaman aşımına uğrayarak kapansın.     Beytüşşebap’ta yanlışlıkla 35 kişi öldürülsün ve “kaza olmuş” denilsin. Van’da 33 kişi silahla taransın “terörist sanılmış” denilsin… Kars, Dersim, Maraş, Çorum ve daha birçok yer. Tüm bunlara “insanlık suçu”, “savaş suçu” ne derseniz deyin ülke tarihine kara leke, vicdanlara ise büyük darbedir. Vatanın her karış toprağı kır çiçekleri yerine kan kokuyor. Yürürken adım atmaya bile korkar olduk. Tarihi böylesine kara lekelerle dolu bir ülkenin büyüyen gençliğe büyük vicdan borcu yokmudur?  O zaman bundan böyle fikrimize, düzenimize, rengimize, dilimize ters olan herkesi benzin döküp yakalım. Nasılsa yasalar geç işliyor, zaman aşımına uğruyor…

 

 

 

Bu yazı toplam 2048 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim