• BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Asgari ücretlenin kaaşında kesinti olmayacak

Asgari ücretlenin kaaşında kesinti olmayacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücretlilerin maaşında vergi diliminden dolayı bir kesinti olmayacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücretlilerle ilgili verilen sözlerin tutulduğunu belirterek, "Gerek asgari ücretlilerimiz, gerekse asgari ücretli olmayıp da ekim ayında girdikleri vergi dilimleri dolayısıyla ellerine net geçen maaşı bin 300 liranın altına inenler dahil Sayın Başbakanımızın kamuoyuna verdiği söz üzerine hiç kimse bin 300 liranın altında maaş almayacak" dedi.

Müezzinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım ve hükümete asgari ücretlilerle ilgili yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Bu konuda verilen sözlerin tutulduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Gerek asgari ücretlilerimiz gerekse asgari ücretli olmayıp da ekim ayında girdikleri vergi dilimleri dolayısıyla ellerine net geçen maaşı bin 300 liranın altına inen bin 700, bin 740 gibi brüt maaşı olan asgari ücretliler dışında olanlar da dahil Sayın Başbakanımızın kamuoyuna verdiği söz üzerine hiç kimse bu anlamda bin 300 liranın altında maaş almayacak.

Dolayısıyla asgari ücretlilerin bir kısmı bin 230 liraya kadar hatta biraz daha altına iniyordu. Onlarınki bin 300'e tamamlandı. Şu anda ekim ayı maaşını almaya giden, alınteri döken hiçbir arkadaşımız bin 300 liranın altında maaş almayacak." diye konuştu.

İŞSİZLİK ORANLARI

Müezzinoğlu, temmuz ayı işsizlik rakamlarında 0,9'luk bir artış olduğuna işaret ederek, "Ama bu sürece baktığımızda da geçen döneme göre ilave 295 binlik artı bir istihdam alanı oluşturduk. Biz 295 bin fazla istihdam alanı üretmemize rağmen işsizlik oranımızda artış oldu. Her bir yaşta 1 milyon 200 bin insanımız var ve istihdam alanına giriyor." dedi.

Bir de çalışmaya talip olan kadınların bulunduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Kadınlarımız istihdama daha çok girmek istiyor. O nedenle aşağı çekmeye uğraşmamıza rağmen işsizlik oranında şu anda 10,7'lere geldik ama şu gelişmeleri, Türkiye dışında, Türk milleti dışında hiç kimse kaldıramazdı. Birincisi, 3 milyon kişiyi 5 yıldır kendi içinde misafir eden bir millet, 2015 temmuz ayından bu yana terörle olağanüstü mücadele,Rusya krizi, 15 Temmuz darbe girişimi ve yüzde 3,2'lik bir büyüme...

Bakın Avrupaülkelerinin hiçbirinde bunlar yok. 'Bin tane Suriyeli gelecek' diye adamlar 'gelsin mi gelmesin' mi diye referandum yapıyor, tel örgülerle sınırlarını kapatıyor.

Bu anlamda, 3 milyon insana ev sahipliği yapan bir millet, terörle mücadeleyi en üst düzeyde yapan bir millet, Rusya krizini atlatmayı başaran bir millet, 15 Temmuz darbe girişimine karşı dimdik ayakta duran ve o silahlara göğsünü siper eden bir millet..."

Müezzinoğlu, bütün bu yaşananlara rağmen ülkede geleceğe umutla ve güvenle bakıldığını dile getirerek, "Bu ülkenin dinamikleri, inanıyorum ki önümüzdeki 1-2 yıl içinde işsizlik oranlarını yüzde 9'ların altına indirecek. 2023'te de çok farklı bir Türkiye'yi hep beraber göreceğiz." şeklinde konuştu.İHA

Bu haber toplam 2338 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim