• BIST 9524.59
  • Altın 2492.167
  • Dolar 32.5463
  • Euro 34.7257
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Askeri helikopter hayat kurtardı!

Askeri  helikopter hayat kurtardı!
Hakkari’nin Kırıkdağ Köyü Muhtarı Necmi Adıyaman, 3 yaşındaki Miraç Akdoğan’ın hayatını kurtaran yetkililere teşekkür etti.

Olay önceki gün akşam saatlerinde Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Kırıkdağ köyünde meydana geldi. Akdoğan ailesinin üçüncü çocuğu olan 3 yaşındaki  minik Miraç Akdoğan, iki katlı evin balkonunda düşerek ağır yaralandı.

Hakkari Devlet Hastanesine kaldırılan küçük Miraç’a burada ilk müdahale yapılarak, beyin kanaması geçirdiği için acilen Van’a götürülmesi gerektiği ailesine söylendi.

Durumun Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç ve İl Jandarma Komutanı  Tuğgeneral Ferdi Korkmaz’a bildirilmesi üzerine yetkililer hemen harekete geçti.

Minik Miraç Fatih Kışlasına inen helikopterle Van Bölge ve Araştırma Hastanesine gönderdi. Zamanında Van’a ulaştırılan çocuk hemen ameliyata alındı.

Beyin kanaması geçiren çocuğun hayati tehlikeyi atlattığı atlatması hem ailesini hem de  Kırıkdağ köyü sakinlerini sevindirdi.

İHA muhabirine açıklamada bulunan Kırıkdağ köyü Muhtarı Necmi Adıyaman, yetkililerin gece yarısı hayat kurtardığını söyledi.

Adıyaman,”3 yaşındaki Miraç Akdoğan 7 metre yükseklikteki  evinin balkondan düşerek ağır yaralandı. Hastaneye götürdük burada ilk müdahalesini yapıldı.

Beyin kanaması geçirdiği için hayati tehlikesinin bulunduğunu ve acilen Van’a ulaştırılması gerektiğini bize söylediler.

Durumun Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz’a bildirilmesi üzerine yetkililer gece yarısı harekete geçti. Fatih Kışlasına inen helikopter ile çocuk Van’a ulaştırıldı ve hayatı tehlikeyi atlattı.

Her zaman halkın yanında olan ve onların sorun ve sıkıntılarını dinleyen, hayatlarını kurtaran Sayın Valimiz ve beraberindeki komutanlara köy halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Çocuğun babası Gani Akdoğan ise, yetkililer başta olmak üzere muhtar ve köy halkına çocuğunu kurtardıkları için minnettar olduğunu söyledi. Feyzullah Taş/İHA

askeri-helikopter-mmmmm.jpg
 

Bu haber toplam 7687 defa okunmuştur
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim