• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

ASP en çok kadınlarla işbirliği yapacak

ASP en çok kadınlarla işbirliği yapacak
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kadın istihdam oranı ve kadın girişimciliğinin artması çalışmaları kapsamında iş dünyası sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmak istediklerini söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kadının istihdama katılım ve girişimcilik oranını yükseltme çalışmaları kapsamında iş dünyası STK’larıyla işbirliği yapmak istediklerini söyledi. 
 
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul eden Bakan İslam, “Sosyal politikalar üretirken STK’lara çok ihtiyaç duyuyoruz. Vatandaşa temas etmeyen, STK’ların köprü olmadığı projelerin başarılı olmadığını gördük. Yeni dönemde özellikle girişimci kadın sayımızı artırmak için iş dünyası STK’larıyla ortak projeler geliştireceğiz” dedi.

ÇALIŞAN ANNEYE KREŞ
Türkiye’deki her organize sanayi bölgesinde en az bir kreş ve meslek okul olmasını arzu ettiklerini belirten Bakan Ayşenur İslam, “Kadın istihdamının önündeki engellerin en başında yetersiz kreş sayımız geliyor. Çalışan anneye çocuğunun yakın olması çok önemli. OSB’lere her yönüyle kaliteli kreşler ve özellikle kadınların eğitim alacağı ihtisas meslek okulları kazandırmak için kurumlarla işbirliğinde çalışacağız” diye konuştu. Gündem yoğunluğunun TBMM’nin çalışma takvimini etkilediğini, bu yüzden hazırladıkları birçok tasarının yasalaşmak için sıra beklediğini anlatan Bakan İslam, ‘esnek çalışma modeli’ ile ilgili yasanın çıkmasıyla kadının iş hayatına katılım oranında ciddi artış yaşanacağını söyledi.

BİR MOTORU DURAN UÇAK
TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça da Türkiye ekonomisinin gelişme sürecinde iş dünyasını ilgilendiren birçok konuda yaptıkları çalışmalar arasında ‘İş Dünyasında Kadın’ raporunun da yer aldığını söyledi. 2007 yılında Türkiye’de çalışma hayatındaki kadının durumunu, sorunlar ve çözüm önerileri içeren raporu bu yıl yenilediklerini anlatan Onatça, şöyle konuştu:
 
“Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadın kaynağını etkin kullanamayan bir Türkiye var. Ekonomimiz kadınsız, bir motoru durmuş uçağa benziyor. Böyle bir uçakla hedefe gitmek kolay değil. Akademisyen arkadaşlarımızla çalıştığımız raporumuzu revize ederken Diyarbakır ve Samsun’da çalıştaylar yaptık. İş kadınları, kadın çalışanlar, işverenler gibi çok farklı gruplarla gerçekleştirilen çalıştay sonuçlarını raporumuza ekledik. Türkiye’de kadının iş yaşamına katılımındaki engeller ve çözüm önerileriyle ilgili verilerimizi ilgili makamlarla paylaşmak, bu önemli konuda birlikte çalışmak istiyoruz.” 

TEŞVİKLERİN ETKİSİ BÜYÜK OLUR
Kadın girişimci ve iş hayatında kadın çalışan sayısının yeteri kadar artmıyor olmasının önündeki engelin sadece kreş eksikliğinden kaynaklanmadığını anlatan TÜRKONFED Başkanı Onatça, “Sadece mevzuatlarda yapılacak düzenleme ve bazı teşviklerle bu çok değerli kaynağımızı ekonomimize kazandırabiliriz.
 
Bunu yapmak zorundayız. TÜRKONFED olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi. TÜRKONFED’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a ziyaretinde Başkan Yardımcısı Nihat Güçlü, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Avcı, Aydın Bandırma, Mehmet Salih Başöz, Fatma Semiz, Süleyman Sönmez, Emin Bahri Uğurlu ve Genel Sekreter Arda Batu hazır bulundu.
 
TÜRKONFED HAKKINDA: Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesini sağlamak ve rekabet gücünü artırmak, sanayileşme perspektiflerini belirlemek, kamu reformu ve yerel yönetimler konusundaki çalışma ve uygulamaları izlemek, bölge ve sektörlerde girişimci örgütleri desteklemek amacıyla faaliyetini sürdürmektedir.
 
TÜRKONFED, bünyesindeki 20 federasyon altında toplanan 142 dernek ile 208 milyar dolarlık iş hacmine sahip, 1 milyonu aşkın kişiye istihdam sağlayan, 65 milyar dolardan fazla ihracat yapan, 11 binden fazla iş insanını temsil etmektedir. Türkiye’nin bağımsız, tarafsız, gönüllü ve sivil örgütlerinden biri olan TÜRKONFED, iş dünyasının sorunlarına çok sesli, tarafsız ve yapıcı bakış açısıyla yaklaşmakta, çözüm önerileriyle sektörel ve ulusal ekonomi politikalarının oluşturulmasına destek olmaktadır.
 
Bu bağlamda, ekonominin bölgesel ve sektörel perspektiflerini karar mercilerine aktararak Türkiye ekonomisinin gelişmesi için çalışmakta ve iş dünyasının uluslararası entegrasyonuna ve rekabet gücünün artırılmasına yardımcı olmaktadır.
 
TÜRKONFED çatısı altında; İstanbul, Batı Anadolu, Marmara ve Kuzey Anadolu, Trakya, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güney Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, Çukurova, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Güneydoğu, Zafer, Dicle ve Fırat Sanayici ve İşadamları Federasyonlarının yanı sıra Sektörel Dernekler Federasyonu, Türkiye Seramik Federasyonu ve Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu bulunmaktadır. Hakkarihabertv.com
 
Bu haber toplam 4084 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim