• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

ASP il müdürlüğü hizmet binasına kavuşuyor!

Hakan Taş

Mehmet Akif Bildirici görev süresini doldurup ilimizden ayrılınca boşalan göreve müdür yardımcısı olarak kurumda görev yapan Salih Kaya atandı.

Kaya'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundum. Ve henüz oturmadan ayakta tokalaşırken "Bu binadan ne zaman kurtulacaksınız" diye sordum.

Aldığım yanıt beni mutlu etti; "Maraton halı sahanın bulunduğu Keskin'lere ait araziyi satın aldık. Burada 5 katlı, modern, engelli, yaşlı her vatandaşımızın kolayca girip çıkabileceği bir hizmet binası yaptıracağız. 2018 yılında ihalesi yapılır."

Aile ve Sosyal Politikalar farklı ve önemli bir kurumdur. Sosyal hizmetler ve yardımlara ilişkin ulusal düzeyde politika ve stratejiler geliştirmek, uygulamak, hizmet modellerini geliştirmekle mükelleftir. Çocuklara, kadınlara, engellilere, toplumun sosyal yardım ve korumaya ihtiyaç duyan kesimlere yönelik yardım faaliyetlerini  düzenli ve etkin biçimde yürütmek, ailenin bütünlüğünü korumak, parçalanmış ailelerin korunmaya, yardıma ve bakıma muhtaç fertleriyle çocuklarına her türlü maddi ve manevi sosyal destek sağlamak, eğitim faaliyetlerinde bulunmak gibi bir çok sorumluluğu vardır. Adı üstünde "AİLE"... Aile sıcaklığını bilmeyen ve görmeyenlere bu kurum o sıcaklığı yansıtıyor.

Bu önemli kurum ne yazık ki ilimizdeki bina sıkıntısından dolayı tıpkı Ağız ve Diş Sağlığı gibi uygunsuz bir binada hizmet vermek zorunda kaldı. Hasta, yaşlı ve engelli insanlara hitap eden kurumlara giriş ve çıkışlar kolay olmalı. Yeni yılda Aile ve Sosyal Politikalar iL Müdürlüğümüz, gelin bakanımız Fatma Sayan Kaya sayesinde ve valimiz Toprak katkılarıyla yeni hizmet binasına kavuşacaktır.

Salih Kaya, yörenin bir ferdi. Toplum yapımızı, sıkıntılarımızı iyi bilen başarılı bir kardeşimizdir. Herkes onu yardımseverliği ve efendiliğiyle bilir. Sinop'ta öğretmen olarak eğitim kurumuna ilk adımını attı. Sonra Bağışlı ve Akçalı'da okul müdürlüğü görevinde bulundu.

Başarılarından dolayı merkeze, Milli Eğitim Vakfı'na müdür olarak atandı. İmam Hatip Lisesi ve ardında Şube Müdürü derken milli eğitimde değişik alanlarda ve okullarda yöneticilik yaptı. 2015 yılında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde müdür yardımcısı olarak çalışma hayatını sürdürdü.

23 yıldır çocuklarımıza eğitim hizmeti veren Salih Kaya, bundan sonra da zor ve hassas bir görev üstlenerek yardıma muhtaç insanımıza umut olacaktır. Başarılı olacağından eminim ve Allah yardımcın olsun diyerek kurumdan ayrılıyorum...

asp-muduru-kaya-m.jpg

Bu yazı toplam 4370 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim