• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

ASP Müdürlüğü Serkan'ı evinde ziyaret etti

ASP Müdürlüğü Serkan'ı evinde ziyaret etti
Hakkari Aile ve Sosyal Politikaları (ASP) İl Müdürlüğü yetkilileri, evlerinde çıkan yangında yüzünü, gözlerini, ellerini ve kulaklarını kaybeden 4 yaşındaki Serkan Akbaş’ı evinde ziyaret etti.

Hakkarihabertv.com'ın servis ettiği haber üzerine gündemde geniş yer bulan haber üzerine ASP İl Müdürlüğü ekipleri tarafından 4 yaşındaki Serkan Akbaş evinde ziyaret edildi.

İl Müdür Yardımcısı Vekili Kemal Demir ile Sosyal Çalışmacı Sabah Turan, ailenin ikamet ettiği Yüksekova ilçesi Esentepe Mahallesi’nde sosyal inceleme gerçekleştirdi. ASP İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Aile ile yapılan görüşmede 2-3 yıl önce baba Hasan Akbaş’ın İstanbul iline çalışmaya gittiği esnada evde çıkan yangın sonucu çocukları Serkan Akbaş’ın yanarak bu hale geldiğini dile getirilmiştir.

Baba Hasan Akbaş çocuğunun tedavisi için İstanbul Bağcılar’da bir hastaneye götürdüğünü ve burada yapılacak tedavinin 70-80 bin lira civarında bir masrafın gideceğini belirtmiştir. Baba Hasan Akbaş’ın gündelik işlerde çalışması, anne Remziye Akbaş’ın ev hanımı olması ve Serkan dışında 3 çocuklarının daha olması nedeniyle belirtilen miktarı karşılayamayacaklarını dile getirmişlerdir.

Serkan Akbaş’ın geçirdiği kaza sonrasında iki elinin bileklere kadar ki kısmını kaybetmiş, yüzü ve gözleri yanmış, saçının büyük bir oranı da yanmıştır. Sol gözü çok az bir miktarda görebilmektedir. Nutrıcıa Fortini Multi Fiber isimli bir mama ile beslenmesi sağlanmaktadır. Günlük olarak 7-8 adet tüketmekte olup devlet tarafından 150 adet karşılanmaktadır.

Diğer kalan kısmını ise baba Hasan Akbaş tarafından alınmakta olup mamanın tanesi 8 liradır. Akbaş ailesinin yaşadıkları ev kendilerine ait olup 8 kişi kalmaktadırlar. Evdeki eşyalar ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeterlilikte değildir. Aile geçimini zor şartlar altında sürdürmektedir.

Müdürlüğümüz tarafından aileye 01.03.2014 tarihinden geçerli olmak üzere aldıkları engelli sağlık kurulu raporuna istinaden her ay geçerli olmak üzere anne Remziye Akbaş bakıcılığında engelli evde bakım maaşı aylık 793 bağlanmıştır. Bunun yanında da ailenin geçici ihtiyaçlarını karşılamak üzere 01.03.2014 tarihinde geçerli olmak üzere tek seferlik Sosyal Ekonomik Destek Hizmeti çerçevesinde bin 170 bin TL yardımında bulunulmuştur” denildi.

yanan-cocuk-m.jpg

 

Bu haber toplam 5451 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim