• BIST 9674.91
  • Altın 2504.937
  • Dolar 32.5855
  • Euro 34.8435
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

ASP'den basına tanışma kahvaltısı"

ASP'den basına tanışma kahvaltısı"
Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Hakkari İl Müdürlüğü basına tanışma kahvaltısı vererek slayt gösterimleri eşliğinde hizmetlerini anlattı.

Sabah saatlerinde ilgili kurumda düzenlenen kahvaltıya Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Engin Önal, ildeki gazeteciler ile kurum çalışanları katıldı. ASP İl Müdürü Abdulbaki Aydın, Kürtçe olarak basın mensuplarına hoş geldiniz dedi.

 Kendisinin Van’lı olduğunu ve 8 ay önce Hakkari’ye atandığını ifade eden Aydın, hayatımızın bu safhasında, Hakkâri’mize gelmek, buradaki kardeşlerimize, hemşerilerimize, insanımıza hizmet etmek, sizlerle bir araya gelmek varmış bu nedenle çok mutluyum dedi.

 BURADAN OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM 

Aydın,” Burada olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Burası asil coğrafya, bu tabiat harikası Hakkâri’miz cennetten bir köşedir, sevginin, umudun, kardeşliğin merkezidir. İlimizin bu ve benzersizi değerlerini düşününce İnsan buraya geldiği için üzülmez tam aksine burada olmanın ayrıcalığını yaşar. Ben böyle düşünüyor ve mutlu oluyorum. Hani bir söz vardır. Derler ya güzel düşünen, güzel görür,  güzel gören, hayatından lezzet alır.

Sizler de güzel düşünüyorsunuz ki, Bugün, bu saatte bizlerlesiniz. Güzel düşüncelerimiz yalnızca var olanlarla sınırlı değil. İnanıyorum ki; bizler el ele verirsek, güç birliği, en önemlisi de gönül birliği yaparsak, İnsanımıza, kentimize daha pek çok güzelliği armağan ederiz. Hakkâri’nin yalnızca kar, kış, soğuk, mahrumiyet, yeri olmadığını bizler, buraya gelenler biliyoruz. Buranın tabii ve doğal güzelliklerini, sakinlerinin sıcacık yüreğini bu sofradan haykırabiliriz. Bununla birlikte kendi Müdürlüğümle ilgili olarak söyleyelim- Bizlere ihtiyacı olan hemşerilerimize, insanımıza el uzatabilir”

YAKLAŞIK 2337 KİŞİYE BAKIM ÜCRETİ ÖDÜYORUZ

Kurumun 2013 yılı hizmetlerine de değinen ASP Müdürü Aydın, yaklaşık 2337 kişiye evde bakım ücreti olarak aylık 740 TL ödüyoruz. Sadece bu ödeme bile aylık olarak 1 milyon730 lira, yıllık olarak da 21 milyon lira demektir.  KMÇ statüsünde desteklediğimiz toplam 168 çocuğumuz var.

Aile eğitim programı çerçevesinde eğitimler veriyoruz. Çünkü biliyoruz ki geleceğimiz olan çocuklarımız ancak ve ancak bilinçli, eğitimli, donanımlı ailelerde yetişebilir. Yavrularımızın ilk öğretmenleri olan anne, babalarımızı çok seviyor bu tür eğitimlerle onlara katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu sayede yaklaşık 5000 aileye eğitim verdik ve bu alanda Türkiye ikincisi olduk.  Evet, Hakkâri olarak Türkiye ikincisi olduk.

İşimiz bitti mi? Hayır, aksine henüz yolun başındayız. Bakanlık olarak bundan sonra da çocuk, yaşlı ve bayanlara yönelik hizmetlerde bulunmaya devam edeceğiz. İşte bu noktada sizlerden de destek bekliyoruz. Bizlere yardımcı olun. Gözümüzden kaçan,

Farkına varmadığımız hususları, ihtiyaç sahibi insanların durumlarını bizlerle paylaşmanızı bekliyoruz. Halkı doğru, zamanında bilgilendiren basın kurum ve kuruluşların da gözü, kulağı olur.  Bu nedenle sizlerle bir araya gelmeyi özellikle istedim.

Şairin dediği gibi diyoruz ““Tohum saç, bitmezse toprak utansın” Bizler üzerimize düşeni yapalım. Ne kadar güzel şeylerin yeşerdiğini inşallah hep birlikte göreceğiz. Bizler göremezsek de bizden sonrakiler görsün. bu hislerle insanımıza, kentimize, geleceğimize yaptığımız katkılarda bizleri yalnız bırakmayacağınıza inanıyor” şeklinde konuştu. Haber: Serkan Kaya

Bu haber toplam 4402 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim