• BIST 9530.47
  • Altın 2477.956
  • Dolar 32.4838
  • Euro 34.8308
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

ASP'den engelli ailelere seminer,

ASP'den engelli ailelere seminer,
Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Hakkari İl Müdürlüğü engelli ailelere “Evde bakım hizmeti uygulama eğitimi” konulu bir seminer verdi.
İlgili kurumun salonunda yapılan seminerde psikolog Lezgin Yürekli engellilerin karşılaştığı sorunları, ASP hemşiresi Sevim Arık Kaya evde bakım uygulamaları ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Harun Aşan ise diş sağlığı hakkında bilgiler verdiler.
 
Ardından bir konuşma yapan ASP İl Müdürü Abdulbaki Aydın, “İnsan, doğuştan, bir kaza veya hastalık sonucu felçli, işitme, görme veya ortopedik engelli olabilmektedir. Sebebi ne olursa olsun günümüzde dünya nüfusunun neredeyse yüzde 10’u hayatını engelli olarak sürdürmektedir.
 
Kim bilir belki bir gün bizler de engelli olabiliriz, ama bu anlamda her birimiz aynı zamanda bir engelli adayı değil miyiz? Hiç beklenmedik bir anda gören gözümüz görmez, işiten kulağımız işitmez, tutan elimiz tutmaz, yürüyen ayağımız yürüyemez olabilir. Hayat, hepimiz için bir imtihandır.
 
Öyleyse nihai gayemiz bu imtihanı kazanmak olmalıdır. Tabii afetler, yoksulluk, hastalık, ölüm gibi pek çok acı ve sıkıntılarla da imtihan olmaktayız. Hangi türden olursa olsun bütün imtihanları, her şeyden önce sabırla karşılamalıyız. Sabır, imtihanın kazanılmasında ve zorluklarla mücadelede en önemli adımdır.
 
Ancak, yaşanan olumsuzlukları ve güçlükleri aşmak için sabrın yanında afet, hastalık ve diğer musibetlerin sebeplerini araştırmak, imkânlar ölçüsünde bunları ortadan kaldırmak için gereken tedbirleri almak da temel görevimizdir. Yüce dinimiz, zayıf ve düşkünlere yardımcı olmayı, onlara yol göstermeyi İslâm’ın ahlâk prensibi olarak saymış, sağlıklı insanların engellilerle ilişkilerini düzenleyen birtakım ahlakî ilkeler koymuştur.
 
Bu vesile ile özellikle ifade etmek isteriz ki, insanın hangi sebepten dolayı olursa olsun engelli olması bir kusur değildir. İnsanları fizikî durumlarına göre değerlendirmek, dinimizce uygun da görülmez. İnsanın değeri, fizikî yapısı, rengi, ırkı, cinsiyeti, sağlam veya engelli oluşuna göre değil; güzel huylarına göredir” dedi. Seminere kurumun müdür yardımcıları ile çok sayıda engelli ailesi katıldı. Hakkarihabertv.com
 
evde-bakim-semineri-1.jpg
 
evde-bakim-semineri-2.jpg
 
 

 

 
Bu haber toplam 7797 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim