• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Atsız'ın yargısız infazına tepki yağıyor

Atsız'ın yargısız infazına tepki yağıyor
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde katledilen Hacı İrfan Atsız'ın olayına tepkiler gelmeye davam ediyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde katledilen Hacı İrfan Atsız'ın ailesi öncelikle Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde geçtiğimiz günlerde sokak ortasında katledilen 60 yaşındaki Hacı İrfan Atsız'ın ailesi acılarını paylaşan, taziyelerinde kendilerini yalnız bırakmayan dost, akraba ve Yüksekova halkına yönelik bir teşekkür mesajı yayınladı.

"HİÇBİR NEDEN YOKKEN KATLEDİLDİ"

Atsız ailesinin mesajında,"İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun / Biz Allahtan geldik ve yine Allah’a döneceğiz. Aile büyüğümüz, evimizin direği, vicdanımızın sesi, her zaman bize kol kanat gerip kanatları ve şemsiyesi altında toplayan aile reisimiz Merhum Haci İrfan ATSIZ 12 KASIM 2014 tarihinde evinin önünde hunharca bir şekilde katledildi. Hayatı boyunca kendisini toplum menfaatine adamış masum ve mağdur, dindar kişiliği ile bilinen 60 yaşındaki bir insanın "Hiç bir neden yokken" ensesine kurşun sıkılarak katledilmesi hepimizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Bütün Gever ve bölge halkı acımızı en içten duygular ile paylaşarak bu vahşi cinayete karşı tepkisini ortaya koymuş ve bu menfur saldırıyı Kürt vicdanında mahkum etmiştir"

"BU OLAYLAR KÜRT HALKINA ZARAR VERİYOR"

Yüksekova başta olmak üzere bütün Kürt Halkı on yıllardır faaili meçhul cinayetlerden, yargısız infazlardan çok çekmiştir. Toplumumuzun hafızası bunun canlı tanığıdır. Toplumun bütün kesimleri 90’lı yılların o karanlık dehlizlerinde tekrar kaybolacak mıyız diye tedirgin olmaktadır. Oluşturulan korku imparatorluğu en çok Kürt halkına ve onun büyük bedeller ödeyerek elde ettiği kazanımlarına zarar vermektedir."

"GİZLİ KARANLIK GÜÇLER İŞ BAŞINDA"

Barış sürecinin hepimizi umutlandırdığı bu süreçte gizli/ karanlık bir el Yüksekova’da kaos oluşturarak halkı sindirmeye çalışmaktadır. Karanlık eller; adresi belli olmayan yerlerden gelen kör kurşunların vicdanlara hükmedemeyeceğini, çok sesliliğimiz ve çok renkliliğimizi bozamayacağını hesap edememektedirler. Gever halkının sağduyusu, toplum vicdanı, kamu vicdanı bu iğrenç saldırıyı çoktan mahkum etmiştir. Yüksekova üzerinde yanlış hesap yapıp çok renklilik ve sesliliğimizi kurşun sıkanları toplum sağduyusu ile tarihin çöp sepetine atmıştır"

"YARGISIZ İNFAZA TEPKİLER YAĞIYOR"

Hiçbir devlet geleneği, hiçbir din, hiçbir parti, hiçbir örgüt, hiçbir ideoloji, hiçbir gelenek, adet ve kültür 60 yaşında kendi halinde yaşayan masum, günahsız bir insanın sorgusuz sualsiz katledilişini tasvip edemez. Bu yargısız infaza bütün Yüksekova halkı karşı çıkmış ve ilçemizde bu faili meçhul cinayetlere karşı Haci İrfan ATSIZ şahsında ciddi bir tepki doğmuştur.

 "ONBİNLERCE KİŞİNİN OMUZLARINDA TOPRAĞA VERİLDİ"

Bu itibarlarla; Acımızı paylaşan başsağlığına on binlerle katılım sağlayan GEVER HALKINA; Bizi yalnız bırakmayan HDP Partisi Yüksekova Milletvekili Sn Esat CANAN’a;

Telefonla başsağlığı dileyen Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Sayın Mesut BARZANİ’ye ve gönderdiği heyete; Acımızı bizimle paylaşan, başsağlığının her aşamasında bize kol kanat geren bütün komşularımıza ve özellikle köyümüz Yürekli / Herink köylülerine;

İran’dan, Irak’tan çevre ile ve ilçelerden başsağlığına katılıp acımızı paylaşan bütün dost, akraba ve arkadaşlara AİLEMİZ adına sonsuz şükranlarımızı iletiyoruz…

Bu tür faili meçhul cinayetlerin yaşanmaması için bütün kesimleri sağduyulu olmaya çağırıyoruz. Özellikle gever halkını ve halkın büyük teveccüh gösterdiği DBP /HDP partisinin Kürt halkının birlikteliğine, insanlığın vicdanına sıkılmış kurşunun failini bulmaya dönük çabalarını çok önemsiyoruz.

Seyyit RIZA’nın 76 yıl önce idam sehpasında söylediği gibi “Evlad-ı kerbelayız, Bî hatayız, Ayıptır, Zulümdür, Cinayettir. HACİ İRFAN ATSIZ AİLESİ" Hakkarihabertv.com

 

 

Bu haber toplam 6623 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim