• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

Av. Keskin 17. Yılında mezarı başında anıldı

Av. Keskin 17. Yılında mezarı başında anıldı
Yaklaşık 17 yıl önce Van ilinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Hakkari’nin yetiştirdiği sevilen ve sayılan Avukatlardan Cumhur Keskin mezarı başında anıldı.

Burada konuşan rahmetli Av. Cumhur Keskin’nin oğlu Av. İsmail Cem Keskin, bugün babam Av. Cumhur Keksin’i aramızdan koparılışının 17. Yıl dönümünde onun hatırasını anmak onu yad etmek ve  onun şahsında tüm insanlığa yapılan bu haince saldırıyı kınamak amacıyla mezarı başında toplanmış bulunmaktayız dedi.

Keskin,”  Sizlerinde çok iyi bildiğiniz üzere 14 Ocak 2000 tarihinde hukukun ve demokrasinin yılmaz savunucusu olan babam Av. Cumhur Keskin Van’da uğradığı silahlı saldırı sonucu arkasından kalleşçe ve namertçe vurularak katledildi.

Cumhur Keskin hukuku ve adaleti yaşamın her alanında etkin hale getirmek için uğraşan gerçek bir hukukçu, ilkeleri ve değerleri olan bir politikacı, üstün evrensel değerlerle yaşayan örnek bir insan ve mükemmel bir babaydı.

Babam gerek mesleki  gerekse siyasi yaşamı boyunca  halkının insan onuruna yakışır bir şekilde yaşaması,  çağdaşlaşması,  demokratikleştirilmesi  ve aydınlanması için mücadele etti. Tüm çalışmalarında toplum yararını ön planda tuttu.

Babam, adı gibi gerçek bir halkçıydı. Tüm yaşamı boyunca da adına yakışır bir şekilde yaşadı. Cumhur Keskin fikirleriyle toplumu aydınlatan, tabuları yıkan, çalışmalarıyla dününü gün ışığına çıkarıp bugününe ve yarınına ışık tutabilen ender insanlardandı.

‘’Demokrat Hukukçu ‘’ve’’ Demokrat Siyasetçi ‘’ kimliğiyle her zaman çevresini aydınlattı. Bu topraklarda barışın ve demokrasinin mutlak egemen kılınması gerektiğini  her platformda dile getirerek bunun için mücadele etti.  Keskin, feodal yapı ve ilkel aşiretçiliğe her zaman karşı çıktı.

Günümüzde hala feodal çatışma ve çelişkilerin yoğun bir şekilde yaşandığı bir yörenin ve kültürün, bu çelişki ve çatışmalarından uzak bir kişilikti. Kendisi hiçbir zaman ve hiçbir şekilde bu çelişkilerde taraf olmadı. Aksine yaşamı boyunca bu çağ dışı yapının değişmesi için hep çaba sarf etti.

İlkel feodal dar kalıplar arasında sıkışıp kalmayan Cumhur Keskin, evrensel çağdaş değerleri benimseyen ve içinde yaşadığı toplumu bu yönde değiştirmeye çalışan aydın bir kişilikti. Bireye ve bireyin çağdaş anlamda sahip olması gereken hak ve özgürlüklere tahammülü olmayan orta çağ geriliğinin bir kalıntısıdır Aşiretçilik.

Babam bu çağ dışı yapı ve anlayışın ne yazık ki kurbanı olmuştur. Unutulmamalıdır ki, karanlıklar aydınlıklara düşman olduğunda ;  Demokrasi, özgürleşme ve aydınlık yarınlar için mücadele edenler her zaman ortadan kaldırma politikalarıyla yitirilmişlerdir.

Sözlerime burada son verirken şu hususun altını önemle çizmek isterim ki: ‘’ Cumhur KESKİN gibi aydınları katleden ve toplumun ışığı olan bu kişilikleri yok edenler  toplumun yüzüne bakamaz bir utancı hep taşımaya mahkumdurlar. ’’ Yiğit İnsan!!! Her 14 Ocakta ölüme inat tüm halkının kalbinde yeniden doğuyor ve yaşatılıyorsun. Seni sevgiyle, özlem, hasretle anıyor ve yad ediyoruz. Mekanın cennet, ışığın bol olsun” dedi. Hakkarihabertv.com  

cumhur-keskin-m.jpgcumhur-keskin-1-001.jpg

Bu haber toplam 5451 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim