• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Avukattan Y.Ova'ya eğitim yuvası

Avukattan Y.Ova'ya eğitim yuvası
Kayserili hayırsever iş adamı avukat Mehmet Altun tarafından Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaptırılan ilkokulun açılışı halaylar eşliğinde yapıldı.

Kayserili hayırsever işadamı avukat Mehmet Altun tarafından geçen sene yapımına başlanılan ilkokulun inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından okul eğitim öğretime açıldı.

Avukat Mehmet Altun İlkokulu’nun açılışı için İlçe Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Yüksekova 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Yüksekova 3. Tümen Komutanlığı Kurman Başkanı Albay Mehmet Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Kaya, sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İki katlı ve 5 derslikli okulun açılış töreni öncesi Yüksekova Lisesi Folklor Ekibi’nin gösterisi büyük beğeni topladı. Açılış töreninde konuşan avukat Mehmet Altun, televizyonda Hakkâri’deki eğitim öğretimle ilgili gördüğü bir haberden etkilendiğini söyleyerek, eşi Türkan Altun’la beraber Hakkâri’de bir okul yapma kararı aldıklarını belirtti.

Yüksekova halkına kalbinde ve yüreğinde taşıdığı Kürt sevgisiyle bir hizmeti şiar edindiğini aktaran Altun, “Allah bana burada bir okul yapmayı nasip etti. Gerekirse buradaki yollara ceketimi serer yine hizmet ederim. Dört okul yaparak bütün varlığımı bu halkıma hayır ettim. Üniversitede okuyan 120’ye yakın öğrenciye de katkı sağlıyorum.

Bunlardan 12’si Yüksekovalıdır. Allah bana devamını nasip etsin. Kur’an-ı Kerim’in ilk ayetinde bile ‘Oku’ deniliyor. Sadece Kur’an’da değil bütün pozitif bilimlerde ‘oku’ deniliyor. Çünkü Cenabı Hak’ın affetmeyeceği tek şey cehalettir. Atatürk bütün sözlerinde okumayı şiar edinmiştir.

Atatürk, ‘Okumadan, öğrenmeden yaşayan milletler önce haysiyetlerini sonra şeref ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdur’ diyor. Benim iki gelinim var, ikisi de Kürt. Onlardan dağlar kadar memnunum. Allah onlardan razı olsun. Bizler kaynaşmış bir milletiz. Bizim her şeyden önce tanrımız ve peygamberimiz birdir.

Kıblemiz aynıdır. Bizler babanın iki oğluyuz. Allah’ın insanlara lütfettiği en büyük varlık sevgidir. Onun için benim sizlerden tek ricam, birbirimizi çok sevelim. Batı emperyalizminin araya soktuğu nifakla birbirimize kinle bakmayalım. Bakın ben Yüksekova’yı tanımam bilmem, ama bedenimdeki ruh ve kalbimdeki sevgiyle çıkıp geldim. Biz hepimiz biriz. Bu nedenle bu güzel birliğimizi bozmak için aramıza giren nifakçılara izin vermeden devam edeceğiz. Türkiye bir tek vatandır.

Biz de tek bir milletiz. Sizlerden ricam, vatan sevgisi ve birbirinize olan sevginizi azaltmayın. Yaptığımız bu okulumuzdan tıp, teknik ve fizikçi de inşallah çıkacak. İnşallah sizlere daha çok hizmet edeceğim” dedi.

Hakkâri Valisi Yakup Canbolat ise, hayırsever Altun’a hizmetinden teşekkür etti. Herkese hayrın kısmet olmadığını dile getiren Canbolat, “İnşallah Mehmet Bey’in yapmış olduğu hizmetler Yüksekova ve Hakkâri için örnek olur. Hakkâri’nin de ihtiyaç duyduğu şey bu gibi hayırsever iş adamlarının sayısının artmasıdır.

İnşallah bu kıymetli ilim yuvasında kıymetli çocuklarımız yetişecek. Devletine, milletine bağlı ve devletini, milletini yüceltecek çocuklar yetişecek. İnşallah bu çocuklarımız devletimizde de önemli kademelere gelecek” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesini Vali Canbolat ile eşi Ayşegül Canbolat ve hayırsever iş adamı avukat Mehmet Altun ile eşi Türkan Altun kesti. Açılışın ardından davetliler, okuldaki öğrencilerle sohbet ederek, çeşitli hediyeler dağıttı. Davetliler; folklor ekibi ve öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafları çektirdi. Açılış, davetlilere takdim edilen kokteylle son buldu. (İHA)

Bu haber toplam 4418 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim