• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Aydın Aydın at oldu çocukları gezdirdi

Aydın Aydın at oldu çocukları gezdirdi
Hakkarili ünlü türkücü Aydın Aydın tarafından Bağışlı köyünde çocuklara özel olarak verilen iftar yemeği renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye’de ve dünyada ilk defa çocuklara özel olarak iftar yemeği Hakkari Bağışlı köyünde düzenlendi. 

Hakkari Merkeze bağlı Bağışlı köyünde geleneksel olarak bu yıl 3. Yapılan çocuklara iftar yemeği  büyük ilgi gördü. Yüzlerce çocuğun katıldığı iftar yemeğinde ilk önce Mevlidi-i Şerif okutularak dualar edildi.

Daha sonra türkücü Aydın Aydın eline aldığı defle çocuklarla birlikte hoş geldin şehri ramazan adlı ilahiyi okudu.

Sanatçı Kirpi ve kaplumbağayı alana getirerek hayvanları sevelim ve onlarla ilgili çok şey bilmemiz lazım diyerek hayvanların her birinin kaç yıl yaşadığı gibi sorular çocuklara yöneltti.  

Hayrınusa adlı bir kız çocuğu ise hayvanlar arasında en çok at sevdiğini belirterek at istedi.  Türkücü Aydın Aydın ise, bizim bu köyler atla ulaşımlarını sağlıyorlardı. Eşek, inek, deve ve koyunda artık eskisi gibi bulunmuyor dedi.

-At bulunmayınca Aydın Aydın at oldu

Hayrınusa isimli kız çocuğu ısrarla at istemesi üzerine türkücü Aydın Aydın bu mübarek günde Hayrınusa ve arkadaşlarını kırmayarak mutlu olsunlar diye atta olurum devede olurum dedi.  Kız çocuğunu sırtına bindiren türkücü uzun süre tur atarak çocukları sevindirdi.

Türkücü Aydın Aydın daha sonra çocukların çok sevdiği kuzuları da alana getirerek, çocuklarla birlikte biberonla kuzuları besledi.


HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN


Hakkari’den bütün dünyaya hayırlı ramazanlar sloganı atan türkücü Aydın Aydın ve beraberindeki yüzlerce çocuk bütün Türkiye’ye selam göndererek, “Çocukları çok severiz onlar birer çiçek, onlar birer melektir, çocukları daha çok sevin” tezahüratlarda bulundular.

Burada konuşan ünlü türkücü Aydın Aydın, Hakkari Merkez Bağışlı köyünde herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum dedi. Aydın Aydın,”Bağışlı köyünde üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz sadece çocuklara iftar yemeği düzenleniyor ve buda ilk defa Hakkari Bağışlı köyünde akrabalarla, yakınlarla bunu hayata geçirdik. Biz küçük iken hep böyle ihmal edildik.



Sofra kurulunca çocuklar hep kenara itildi. Bayramlarda güzel çikolatalar  ve tatlılar büyüklere geldi. Çocuklara ise kuru üzüm, incir gibi tatlılar verilirdi. Ama bugün inşallah çocukları kendimizden bizden daha çok seveceğiz. Çünkü bu sofrada onların gözü var.

İftar sofrasında ve bende kendi köyümde üçüncüsünü yaptığım bu etkinliğin iftar yemeğinde çocuklara hediyeler türküler, şarkılar, doğa sevgisi, hayvan sevgisi bu güzellikleri aşılama onların gönlünü hoş etme ve bu mübarek anlamlı ayıda onlarla beraber yaşamak için bu güzel iftar etkinliğini gerçekleştirdik.  İnşallah bundan sonra Türkiye ve dünyanın dört bir yanında da sadece çocuklara yönelik özel bu tür iftar etkinlikleri çoğalır.

Ayrıca bu iftar yemeğimizde ünlü sanatçı Gülben Ergen hanımefendi  de aramıza katılacaktı. Fakat bir yengemiz vefat ettiği için bu programı erteledi. Ben kendisine de çok teşekkür ediyorum.  İnşallah seneye buraya gelecektir ve kendisine teşekkür ediyorum.  Bu güzel çocuklarımıza yüzlerce oyuncak hediye eden hayırsever işadamı Hacı Kepçeli’ye ve bütün dostlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

İftar vaktinin gelmesiyle birlikte bir çocuk ise ağaca çıkarak ezan okudu. Ezanın bitmesiyle birlikte çocuklar el açıp dua ettiler. Türkücü Aydın Aydın daha sonra çocuklara mangalda kebap pişirerek ikram edip birlikte iftarlarını açtılar.

-Aydın Aydın ezilme tehlikesi geçirdi

İftar sonrası yüzlerce çocuğa oyuncak hediyeler dağıtan Aydın Aydın çocukların oyuncakları  elinde kapmaya çalışması üzerine yere düştü.  Uzun süre yerde kalan ve çocukların içinde kaybolan Aydın Aydın şans eseri yara almadan kurtuldu.

Bu güzel etkinliği düzenleyen ve emeği geçen Aydın Aydın başta olmak üzere herkese teşekkür eden çocuklar ise, oyuncaklarını büyük bir sevinçle alarak evlerinin yolunu tuttular. Haber: Feyzullah Taş

Bu haber toplam 4946 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim