• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Aydoğdu'dan “Engelliler Haftası” mesajı

Aydoğdu'dan “Engelliler Haftası” mesajı
Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu,“10-16 Mayıs Engelliler Haftası” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Aydoğdu mesajında,"Her yıl 10-16 Mayıs tarihler arasında birleşmiş milletler üyesi olan tüm ülkelerde kutlanan "Engelliler haftası" ve 10 Mayıs tarihinde "Engelliler haftası"olarak kabul edilmiştir.

Toplumun önemli bir parçasını oluşturan engellilerin sorunlarını gündeme getirildiği, hayata onların penceresinden bakılarak farkındalık oluşturmaya çalışılan önemli bir haftadır.

Mutlu ve huzurlu bir toplumun en önemli şartlarından biriside tüm bireylerin eşit şartlarda gerekli haklardan yararlanmasıdır Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin üzerine düşen önemli bir vazifedir.

Bu hususta bizlere düşen en önemli görev Engelli kardeşlerimize birer birey olarak toplumun bir parçası olduklarını hissettirmektir.Kimseye muhtaç olmadan üretken duruma gelmeleri için gereken çalışmaların yapılması,gerek toplumsal ve gerekse kamusal desteğinin verilmesi ve istihdam imkanlarının da yaratılması gerekir.

Başkan Aydoğdu devletimizin bu kapsamda, engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini , işgücüne katılımlarını ,huzur ve refah içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapmış olduğu yasal düzenlemelere, özel eğitime ihtiyacı olan tüm Engelli vatandaşlarımızın özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde ücretsiz yararlanmaları ve ağır Engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamlarda yakınları tarafından bakılmaları için,

bakım ücreti ödenmesi,sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlarımıza aylık bağlanması,kendi namına çalışan engellilere ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annellere emeklilik imkanı,kamu ve özel sektörlerde iş imkanı ile Engelli gençlere yönelik pozitif ayrımcılık sağlanmalıdır.

10-16 Mayıs tarihler arasındaki"Engelliler haftası" nedeniyle ülkemiz genelinde olduğu gibi Hakkari ve ilçelerinde de engelli vatandaşlarımızın sorunlarıyla ve sorunların çözümüne yönelik çeşitli faaliyetlere yer verilmekte idik.

Bilindiği üzere, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemler gereğince, bu haftaya özel herhangi bir sosyal etkinlik yapılmayacaktır.Ancak sosyal medya ve kitle iletişim kanalları araçları ile kutlanacaktır.

Bu Duygu ve düşüncelerle tüm Engelli vatandaşlarımızın "10-16 Mayıs engelliler haftasını" kutluyor , onların değerli ailelerine en kalbi duygularımla sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Karanlığa bürüneceğine bir ışık da sen yak. Engelsiz bir dünya istiyorsak engel yaratmayalım.
Tohum toprağa, engelliler topluma emanettir.
 

Bu haber toplam 794 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim