• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Az Vicdan Federasyon

Murat Taş

 

Hakkari Zap Spor ile Kızıltepe Spor maçı Kızıltepe sporun cezası nedeniyle Futbol Federasyonu tarafından Diyarbakır'a alınması nedeniyle Hakkari Zap Spror kafilesiyle birlikte ben ASKF Başkanı ve Hakkari İlinden bir esnafımızla birlikte Cuma gecesi saat: 12,30'da Diyarbakır'a hareket etmek üzere yola çıktık soğuk ve buzlu yollarda çetin geçen bir yolculuktan sonra saat: 01,00 civarında Diyarbakır iline vardık burda Zap Sporun konaklama ve yemek ihtiyacını Hakkari Milletvekili ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Hakkari Zap Spor maç saatine kadar konakladığı otelde geçirdi.

Sakatlıkların yoğun olduğu Hakkari Zap Spor Teknik sorumlu hocası Mecit Hoca kadro kurmakta büyük sıkıntılar içerisinde maç kadrusunu ancak 15 (On beş) kişi ile çıkartan Hakkari Zap Spor tüm olumsuzluğa rağmen sahada iyi bir mücadele etti maçın ortalarında sakat olarak oynayan Yunus ve Ömer'de sakatlıklar karvanına katılması takımın saha içerisindeki mücadelesine yansıması üzerine Hakkari Zap Spor müsabakayı 3-1 yenik kapattı.

Eğer forvet hattındaki sporcuların sakatlıkları olmasaydı daha dikkatli ve şanslı olsalardı sonuç farklıda olabilirdi. Kızıltepe sporun fotbulcularının agresif ve centinmen dışı davranışlarına rağmen Zap Spor Teknik Heyeti ve İdarecilerinin sağ duyulu davranışlarından dolayı herhangi bir olay yaşanmadı. Maçın ardından tekrar kaldığımız otele geri geldik dinlenme ve yemek molasının ardından Şırnak üzeri yola koyulduk Bölgedeki yoğun kar yağışından dolayı Şırnak Hakkari yolunun kapanmasından dolayı geldiğimiz yoldan tekrar geri dönmek zorunda kaldık.

tekrar Diyarbakır yönüne yol alarak Bitlis Van yönüne doğru yol aldık Bitlis Van yolununda kapalı oluşundan dolayı tekrar Diyarbakın iline geri dönmek zorunda kaldık. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin mahsur kalan Hakkari Zap Sporu tekrar misafir ederek ertesi gün Hakkari Spor'un eski bir yöneticisi ikmal yardımında bulunarak yolumuza devam ettik Bitlis Van yolunda ilerlerken Federasyon tarafından gelen telefon Çarşamba günü ertelenen maçın Hakkari İlinde oynanması yönünde Zap Spor yönetimine bilgi verilir.

Zap Spor otobüs içerisinde tüm telefon görüşmelerine rağmen yolda mahsur kaldıklarını yaklaşık 3 ila 4 gün yollarda olduklarını Diyarbakır ve Veysel Karani de ayrıca dinlenme tesislerinde Federosyona çekilen fakslar Federasyonu ikna etmediği gibi başka yerlerden yanlış bilgi alarak Zap Sporun kesinlikle bu müsabakaya çıkmasına karar verildi. Federasyon ayrıca masur kalışları, sahanın kapalı oluşunu kendilerini ilgilendirmediğini beyan ederek sorumluluğu üzerenden atarak tüm sorumluluğu kulüp yöneticilerine ait olduğunu beyan etmiştir.

Zap Spor Yönetiminin tamamı takım ile beraber olmasından dolayı Hakkari Şehir Stadını temizleyecek bir yöneticisinin olmamasından dolayı Zap Spor yöneticilerine büyük sıkıntılar yaşatmasına sebep oldu. Bir an evel Hakkari İlinine varmak için hertürlü riski göz önüne alan Hakkari Zap Spor yolda büyük bir tehlike atlatarak sağ salim bir şekilde gece saat:1,00'da Hakkari ye vardı.

Şimdi Değerli Futbol Federasyonuna soruyurum hangi akıl ve fikre dayanarak daha deplasman maçından bile dönmeyen bir takıma ertesi gün için maç proğramı veriyorsun, masur kalan bir takıma bunu reva görebiliyorsun, bu ne vicdan bune Allah kurkusu dünyanın neresinde görülmüş böyle bir durum, zap spor sana taahhüt imzalamış olabilir, statüne uymuş olabilir ama velakin Allahın statüsüne imza atmamıştır.
 
Eeyyy federosyon sen hiç Hakkariye geldinmi, birini görevlendiripte ne şartlar altında futbol mücadelesi verdiğini biliyormusun sen Hakkari"nin kış şartlarını bile biliyormusun verdiğin kararda hiç meteorolojiyi ve karayollarını bölgedeki yetkilileri birgüne birgün arayıp hava durumunu sorma zahmetinde bulundumu Zap Spor kuluübünün bu sahayı 5-6 kez kendi imkanlarıyla borçla harçla kardan temizlendiğini biliyormusun.
 
Sana ricada bulunup bir yada birkaç gün süre versen dünyamı yıkılacak kıyametlermi kopacak yada prestijinmi sarsılacak bunun burasında bir amatör lig ilimizin sosyal tesislerinin olmayışı ve ildek tek sahanın oluşundan haberiniz yokmu? bizi galiba İstanbul, İzmir yada Ankara ile karıştırdınız yoksa ordaki imkanlarla bunraki imkanları birbirine karıştırdınız Hakkari'de birkaç gün evel okul takımları için birleşen ve sahanın temizlenmesi ve oynanması için yaptığınız bu güzel hareketi şimdide amatör takımlarımız için yapın yapınki bizlerde sizlerin nekadar samimi olduğunuzu tekrar görelim onutmamamız gerek Hakkarideki Spor faaliyetleri nekadar başarılı olursa sizlerde o kadar başarılı olursunuz. Başarızıslıkta sizlerinde payı büyük olur.   
Bu yazı toplam 8626 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim