• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

AZMİN ZAFERİ!

Hakan Taş

Adı : Kemal ÇİFTÇİ

Mesleği: Sanatçı

Yaşı: 48

Henüz ilkokul çağlarında türkü söylemeye başladı. Çok erken yaşta kendisini sahnede buldu. Öylesine narin ve etkili bir sesi vardı ki, kendisini dinleyenleri duygusallığın doruklarına çıkartırdı.

1987 yılında Hakkari’de ilk kez yapılan Halk Müziği yarışmasında 1’nci oldu. Henüz 18 yaşında iken Diyarbakır TRT Radyosunun düzenlemiş olduğu ses yarışmasında dereceye giderek Diyarbakır’da koroda çalışmaya başladı.

Solist olarak seslendirdiği türküleri ayakta alkışlandı. Namı tüm bölgeye yaydı. Özel etkinliklerde ve düğünlerde davet almaya başladı.

Yüzlerce Kürtçe ve Türkçe eserler ezberleyerek repertuarını genişletti. Müzik piyasasında fırtına gibi esti çünkü rakibi de yoktu. Şimdiki sanatçı Ülgen Şahinoğlu kendisine bağlamada eşlik ederdi.

1992 yılında Diyarbakır TRT korosunda istifa ederek Hakkari’de Türk Telekom İl Müdürlüğünde memur olarak göreve başladı. Kurumun özelleştirilmesiyle 2006 yılında Çevre ve Orman Müdürlüğüne geçti. Bu süre içerisinde Hakkari Üniversitesinde müzik eğitmeni olarak çalışma hayatını sürdürdü.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Kültür Müdürlüğü, İl Defterdarlığı ve Halk Eğitim Merkezinde müzik eğitmeni olarak kurslar verdi, konserler düzenledi, Türkiye finallerinde başarı göstererek çeşitli belge ve ödüller aldı.

Kemal Çiftçi, 1985-1990’lı yıllarda oldukça popüler bir sanatçılık dönemini yaşadı. Birçok TV kanallarında Hakkari belgesellerinde ve tanıtımlarında güzel sesiyle dikkat çekmeye devam etti. Günümüz Hakkari’sinde sanatçılar artınca kendisi biraz geride durarak okumaya ağırlık verdi.

2015 yılında Sosyal Bilimlerde mezun oldu. 2018 yılında ise Sosyolojiyi başarıyla bitirerek ikinci diplomasını aldı. Açık Öğretim Fakültesi bürosunda diplomasını alarak objektiflerimize gururla gülümsedi.

Okumanın yaşı yoktur dedirten bir azmin zaferini yaşayan sanatçı arkadaşım Kemal Çiftçi, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Başarılı ve efendi kişilik Kemal Çiftçi, 48 yaşından sonra almış olduğu iki diplomasıyla herhangi bir kamu kurumunda SOSYOLOG olarak sorumluluk almak istiyor.

Can dostum, dert ortağım; seni yürekten tebrik ediyor, hak ettiğin ünvanınla en örnek kurumda seni görmek umuduyla…kemal-ceftci-2.jpgkemal-ceftci.jpg

Bu yazı toplam 4521 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim