• BIST 9705.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Bahçeli Hakkari’ye sahip çıktı!

Hakan Taş

İlçe olma meselesi bizi uykularımızdan etti. Mübarek aylara huzursuz girdik. Yine bayrama da hüzünlü merhaba diyeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önce TOBB kurultayında sonra da Ak Parti gurup toplantısında peşpeşe yaptığı Hakkari ve Şırnak ile ilgili açıklamaları  Yüksekova’da sevinç, Hakkari’de hüzün yarattı.

 HATSO yönetimi, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin ve Ak Parti İl Başkanı Nurettin Fırat Ankara’da temaslarını sürdürürken herkesin gözü kulağı başkentten gelecek ılımlı ve olumlu bir yanıttadır.

Hakkari’de hayat resmen durdu, sadece bu mesele konuşuluyor, tartışılıyor.  Yeni kurulan Ankara Hakkarililer Derneği acil toplanarak bir yol haritası çiziyor.

 Hakkari ve Şırnak heyeti MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştüler. Bahçeli; “Bu yanlıştan derhal dönülmelidir, çözüm için elimden gelen her şeyi yapacağım” diyerek umut kapısını araladı.

Referandum seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği destek ile gündemde kalan Bahçeli’nin Erdoğan’ı olumlu etkileyebileceği düşünülüyor.

Bu konu, bu tartışma Hakkari’yi ikiye böldü. Kentin yarısı; “Bizi siyasi tercihimizden dolayı cezalandıracaklarsa köy olmaya razıyız” derken, yarısı da; “Ak Parti Hakkari’de ve doğu’da oylarını ikiye katlamıştır. Bize bu yapılmamalıdır” diyor…

Bu durum Hakkari ve Yüksekova halkını karşı karşıya da getirmiştir. Medyaya yansımayan çok çirkin saldırı ve ayrışma da sözkonusudur. Yani tırnak ette durmak istemiyor.

 Adı şehirleşme ve kalkınma hamlesi olan bu durum 100 bin insanı acıya boğdu. Bu halk iftarını adeta zehir ile açıyor. Ve en büyük korku KHK kapsamında onaylanıp resmi gazetede aniden yayımlanmasıdır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği karar ve takdire kimsenin karşı durma yetkisi ve gücü yok. Yüksekova ile aramızda 75 kilometre mesafe var.

Stratejik olarak yeniden bu durum gözden geçirilebilir. Nüfus ve kapasite olarak Hakkari’den çok daha kötü durumda olan iller var. İller il kalsın, ilçeler il olsun…

 MHP’nin Hakkari’ye sahip çıkması çok  büyük incelik ve anlamlı. Kısa bir süre önce Hakkari heyeti olarak MHP Genel merkezine giderek Gurup Başkanvekili Erkan Akçay ile görüştük. Sayın Akçay’ın dedikleri önemliydi; “Hakkari’liden bize oy çıkmıyor.  

Biz doğru ve yanlışlarımızı sandığa endeksli hesaplamıyoruz. Tarihi bir geçmişi olan Hakkari ilinin ilçeye dönüştürülmesi kararını yanlış buluyoruz ve bu yanlışa karşı da parti olarak dur diyeceğiz.”dedi.

Dün de Genel Başkan Bahçeli Hakkari ve Şırnak heyetini ağırlayarak parti olarak bu duruma sessiz kalmayacaklarını belirtti.

 Bakalım önümüzdeki süreçte zaman neyi gösterecek. Bu arada Ankara’da “Hakkari il kalsın komisyonu” kuruldu. Bu komisyon şu saatlerde toplantılarını sürdürüyor.

Hakkari merkezden de bir gurubun Mesut Barzani ile görüşme hazırlığında olduğu söyleniyor.

 

Bu yazı toplam 6515 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim