• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Bakan Bozdağ'dan cezaevi açıklaması

Bakan Bozdağ'dan cezaevi açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Hakkari ve ilçelerindeki ceza evi, adliyeler ve adliyedeki adli konularla ilgili sorunlar ve bunlarla ilgili talepleri yerinde incelemek amacıyla Hakkari’ye geldi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hasta tutukluların tahliyeleriyle ilgili herhangi bir çalışmalarının olmadığını belirterek, “Bu konuda da bir çalışmamız yok. Çalışmaya ihtiyaç da olduğu kanaatinde değilim. Tabii cezaevinde hayatını tek başına devam ettiremeyecek durumda olan tutuklu ve hükümlülerle ilgili hükümet olarak geçmişte bir yasal düzenleme yaptık” dedi.
 
Sabah saatlerinde Van’dan helikopterle Hakkari’ye gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fatih Kışlası’ndan kara yolu ile Hakkari Valiliğine geldi. Burada yöresel kıyafetli iki çocuktan çiçek alan Bakan Bozdağ, Vali Yakup Canbolat, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol ve kurum amirleri karşıladı.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ve daire amirleri ile tek tek tokalaştıktan sonra Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Ardından makama geçen Bakan Bozdağ, Hakkari Valisi Yakup Canbolat’tan brifing aldı. Şemdinli Derecik ile Çukurca Üzümlü köylerindeki sınır kapılarının bir an önce açılması için bina yapımlarının valilik tarafından üstlendiğini ve yapım çalışmalarına başlandığını ifade eden Canpolat, “Eğitim alanında ciddi yatırımlar var ve bu yatırımlar devam ediyor. Şu anda devam eden yatırımlarımız 184 milyon civarındadır ve yatırımlarımız devam ediyor.
 
İlimizde genel itibarıyla baraj çalışmalarımız var. Gençlik ve Spor Bakanlığı 18 milyonluk bir yatırım yürütüyor. Futbol sahası ile ilgili yer bulmaya çalışıyoruz. En kısa sürede ildeki spor sahası sıkıntısı giderilecektir. Bugün itibarı ile ilimizde asayiş noktasında huzur egemendir. Çözüm sürecinin beraberinde getireceği hoşgörü sayesinde vatandaşlarımız huzur içindedir” dedi.
 
Bakan Bozdağ ise, Türkiye’nin en önemli kentlerinden biri olan Hakkari’de olduklarını belirterek, “Hakkari’de bir dizi çalışmamız olacak. Ondan sonra da Yüksekova ilçesine geçeceğiz. Orada da bir çalışma ziyareti geçekleştireceğiz. Böylelikle hem bakanlığıma bağlı cezaevi, adliyeler ve adliyedeki adli konularla ilgili sorunlar ve bunlarla ilgili talepleri yerinde inceleyip değerlendireceğiz.
 
Ayrıca hükümetimizin Hakkari’de yaptığı ve yürütmekte olduğu yatırım ve projeleri buradaki mahalli yetkililerle değerlendirme imkanı bulacağız. Buradaki yatırımları yerinde görme fırsatımız olacaktır. Buradaki çalışmaları ise Ankara’da takip edeceğiz. Sorun ve taleplerin çözümü konusunda gerekli desteği vereceğiz.
 
Özelikle Hakkari Valisinin dile getirdiği konuların bilakis takipçisi olacağımı burada belirtmek istiyorum. Hakkari Üniversitesi ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında ise Sayın Valimizden bilgiler aldım. Üniversite yetkilileri ile de görüşerek elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
 
Bir gazetecinin hasta tutuklularla ilgili bir çalışma yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorusu üzerine de Bakan Bozdağ, “Cezalarla alakalı gündemimizde bir çalışma yok. Adli para cezası var, süreli hapis cezaları var, müebbet ve ağırlaştırılmış hapis cezaları var. Esasında cezalar vaktiyle de uyumlu nitelikte olan cezalar. Tabii ki infazlarla ilgili belki ülkeden ülkeye farklıklar var ama ceza ile ilgili bizim ceza nitelikleri veya isimleriyle ilgili batıyla uyumlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum.
 
Bu konuda da bir çalışmamız yok. Çalışmaya ihtiyaç da olduğu kanaatinde değilim. Tabii cezaevinde hayatını tek başına devam ettiremeyecek durumda olan tutuklu ve hükümlülerle ilgili hükümet olarak geçmişte bir yasal düzenleme yaptık. Belki hatırlarsınız 2012 yılında Meclis'te çıkardığımız bir kanunla ilk defa böyle durumda olanların rapor almak kaydıyla cezalarının infazının ertelenmesi, tutukluların tahliyelerine imkan sağlayan bir düzenleme yaptık.
 
Bu çerçevede de pek çok kişi ya cezası ertelenerek ya da tahliye edilerek cezaevlerinde çıkmış durumda. Bazı maddeler konusunda sorunlar yaşandı ancak haziran ayında çıkardığımız yargı paketinde bu maddede bir değişiklik daha yaptık. Yani aynı grupta olan insanların bundan istifade etmeleri için bu uygulama şu anda devam ediyor” dedi.

Cezaevlerinde özelikle terör nedeniyle tutuklu ve hükümlü bulunanlardan rapor alıp tahliye olma imkanı bulamayanların sayısının 6 olduğunu belirten Bozdağ, “Rapor alıp da tahliye olmayan hasta tutukluların sayısı 6’dır. Bunu belki bölgede farklı rakamlarla ifade ediyorlar. Adli tıpta rapor onaylanıyor ya da güvenlik nedeniyle birtakım sorunlar çıktığı için 6 kişidir.
 
Yoksa tahliye olan veya cezaları infaz ettirilmeyenlerin sayısı yüksek tabii ki. Biz bu konuya insani sorun olarak bakıyoruz. Cezaevinde bulunan bütün vatandaşlarımız devletimize ve hepimize emanettir. Annelerini, babalarını, yakınlarını ve milletimizin bize emanetidir. Böyle görüyoruz ve böyle değerlendiriyoruz. Onların sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Bu madde üzerinde tekrar da bir değerlendirme de yapıyoruz, şu anda da daha iyi bir hale nasıl getirebiliriz bunun üzerinde çalıştığımızı da buradan belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.Bakan Bozdağ ve beraberindekiler, daha sonra adliye binasına geçti. Hakkarihabertv.com

bakan-bozdag-1.jpg
 
bakan-bozdag-2.jpg
 
bakan-bozdag-3.jpg
 
 
 
Bu haber toplam 6529 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim