• BIST 8734.15
  • Altın 2240.981
  • Dolar 32.3312
  • Euro 35.1208
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Bakan Soylu sınırdaki incelemelerini tamamladı

Bakan Soylu sınırdaki incelemelerini tamamladı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkâri’de yapımı süren Dağlıca-Çukurca yolunda incelemelerde bulundu.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanı Selami Türker ile birlikte özel uçakla Yüksekova Selahaddin Eyyubî Havalimanı'na gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hakkâri Vali Vekili Bekir Abacı,

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu tarafından karşılandı.

Çocuklar tarafından çiçekle karşılanan Bakanı Soylu, beraberindekilerle birlikte helikopterle Çukurca ilçesindeki Dağbaşı üs bölgesine giderek yapımını süren Dağlıca-Çukurca yolunda incelemelerde bulundu.
  Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, bölgeye, sınır boyunda kahraman Mehmetçik, komutanlar ve güvenlik kuvvetleriyle bir araya olmak için geldiklerini söyledi.

"Ama esas sebebimiz özellikle bu içinde bulunduğumuz alan terör örgütünün yıllarca burada güvenlik kuvvetlerimize bu alanı bırakmamak için bir şekilde mücadele ettiği yerler. Ama Allah'a hamdolsun, özellikle komutanlarımız bölgenin nasıl alındığını, burada devletin ve milletin hâkimiyetinin nasıl kurulduğunu gösterdiler." diyen Bakanı Soylu şunları kaydetti:

 - "Yolun bitmesi terör örgütünün bağını kesecek"
  "Ama burada bir adım daha var. O adım şu; bunun için özellikle Ulaştırma Bakanlığımız ve bölge çok iyi çalışıyor.

Özellikle şu yolun yapılmasının ne aşamada olduğunu görmek için geldik. Bu, buradaki terörle mücadele kadar önemli bir adım ve önemli bir parçasıdır bu yol. Özellikle çok teşekkür ediyoruz. Çok kısa bir zaman içinde uzun zamandır yapılamayan bir yolun 11 kilometresi şu anda bitmiş durumda. Şimdi Ulaştırma Bakanımız ile biraz önce buradan telefonla konuştuk.

Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Geriye 16 kilometremiz kaldı. Burası Çukurca yolu. Dağlıca-Çukurca yolunun toplam 26-27 kilometresinin bitmesi demek buralarda hem bizim intikalimizin hem lojistiğimizin sağlanması, hem de terör örgütünün buralarla olan bağının tamamen kesilmesi anlamına gelir ki bu yolla ilgili bu mesafenin alınmasını da son derece sevindirici buluyoruz."

Bakanı soylu, geriye kalan 16 kilometrelik yolun da çok yakın zamanda bitirileceğine inandığını ifade etti.

  - "Herkesin moralini çok yüksek görüyoruz"
  Bölgede herkesin işin başında olduğunu vurgulayan Bakan Soylu şöyle devam etti:  "Çünkü burada herkes bu işin başında. Terör örgütü çok doğal olarak bu yolların yaptırılmaması için çaba sarf ediyor. Çünkü ciddi bir şekilde mevzi kaybediyor.

Bu görünen dağların tamamında şu anda Allah'a şükürler olsun ki bir taraftan askerimiz, bir taraftan jandarmamız, polisimiz, özel harekâtımız, korucularımız, hep birlikte ciddi bir mücadeleyi ortaya koyuyorlar.

Sınır boylarından ve buralardan Mehmetçiğimiz kuş uçurtmamaya çalışıyor ve mümkün olduğunca da daraltıyor.

Bu tabloyu biz geçen sene geldiğimizde çok arzu ediyorduk, bu yolun bu istikamette oluşmasını. Terörle mücadelede aldığımız mesafe kadar bu gelişmelerde de aldığımız mesafeyi önemsiyoruz. Herkesin moralini çok yüksek görüyoruz Allah'a şükürler olsun."

  - "Şehitler Tepesi boş değil"
  Bakan Soylu, bölgedeki Kale Tepe'de geçen sene terör örgütüne karşı büyük mücadele verildiğini anımsatarak, "Cumhurbaşkanımızın söylediği Şehitler Tepesi boş değil. İşte bu toprakta hem ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanması için hem de hürriyetimizin ve birliğimizin bu ülkede devam edebilmesi için fedayı can edenler, yani sadece yattıkları yer değil aslında, sadece aramızda olmaları değil,

Şehitler Tepelerinde ortaya koydukları kahramanlık ve büyük üstün mücadele bizim burada rahat adım atmamızı ve rahat tedbir almamızı sağlıyor. Minnettarız Allah razı olsun." ifadesini kullandı. Bölgedeki en önemli meselelerden birinin yolun devamının sağlanması olduğunu aktaran Bakanımız Sayın SOYLU, bunun için Ulaştırma Bakanlığına, Karayollarına, müteahhitlere, yolun güvenliğini alan ve bunu sağlayan tüm güvenlik güçlerine teşekkür etti. İHA

12-012.jpg
 

Bu haber toplam 4156 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim