• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Bakan soylu,Türkiye zor bir süreçten geçti

Bakan soylu,Türkiye zor bir süreçten geçti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye son 6-7 yıldır geçmişin üzerinden çok farklı bir süreçten geçmektedir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye son 6-7 yıldır geçmişin üzerinden çok farklı bir süreçten geçmektedir. 15 Temmuz’dan itibaren de bu mücadelede arka arkaya milletimizin desteğiyle, sizlerin desteğiyle çok doğru işler yapılmıştır, önemli mesafeler kat ettik. Şimdi bu sürecin Allah'ın izniyle son kapısına doğru hep birlikte ilerliyoruz” dedi.

Hakkari ziyareti kapsamında Merzan Mahallesi’ndeki Nergiz Düğün Salonunda muhtarlar, kanaat önderleri ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Soylu, Hakkari'de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirttiHakkari Belediye Başkanı Cüneyt Epcim, Hakkari Valisi İdris Akbıyık, birer konuşma yaparak Bakan Soylu’ya ziyaretinden dolayı teşekkür ettiler.

Burada konuşan Bakan Soylu, bugün Hakkari’de sizlerin huzurunda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Dün Ak Parti aday tanıtım toplantısı münasebetiyle ve o toplantının hemen arkasından kendileriyle bir araya geldiğim kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyin de bu Hakkari’nin güzel insanlarına, sizlere mahsus selamlarını ve muhabbetlerini iletmemi istediler yeri gelmişken bu emanete teslim etmek isterim “

Bizim kültürümüzde hayatın fani ile ilgili çok güzel ve Kalender bir ifade olduğunu belirten Soylu, Zaman zaman her birini söyleriz. Allah son nefeste iman Kur’an selameti versin diye. Bu hem bir duadır hem bir temennidir. Aslında hem de hepimiz için bir ikazdır. Yani ifade edilir ki hayat boyu yaptırılan doğruların el yapılan doğruların elbette ki anlamı vardır dedi.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


- Türkiye bugün zorlu bir sürecin sonundaki çıkışa doğru ilerlemektedir.
  Bakan Soylu,”Ama en son kapıda eğer aynı doğruyu yapmazsanız, aynı çizgide adım atmazsanız, istikametinizde aynı kararlığı ortaya koymazsanız yürüdüğünüz yolunuzda daha önceki doğru işlerinizde boşa gidecek şekilde kültürümüz bizi uyarır. Bazen annelerimiz, bazen babalarımız, bazen elini öptüğümüz büyüklerimiz bize bu sözü söyler. Bunu girişi yapmaktaki Murat’ım şudur Türkiye bugün zorlu bir sürecin sonundaki çıkışa doğru ilerlemektedir.

Önümüzde bir seçim var elbette ki bu seçim ülkenin son seçimi değildir, ancak önemli bir sürecin son seçimidir. Buradaki duruşumuzun, geriden getirdiğimiz doğruların heba olmaması için hayatı önemi vardı. Buraya dikkat edin bu doğrular sadece bir partinin doğrusu değildir. Bu doğrular aslında bizim bütün milletimizin doğrusudur. Bu doğrular kardeşliğimizin doğrudur. Bu doğrular bizim geleneğimiz medeniyetimizin bize bırakılan emanetlerin doğrusudur”

 -Ülkemiz 40 yıldır terörle mücadele ediyor
  Ülkemizin yaklaşık 40 yıldır bu ülke terörle mücadele ettiğini söyleyen Bakan Soylu,” Odan daha fazla bir süredir geri kalmışlıkla bölgelerarası gelir eşitsizliği ile fırsat eşitsizliği ile biz bu karanlıkla mücadele ediyoruz. Çok çabaladık, çok canlar verdik, hele bu salonun içerisindeki insanlar çok sıkıntılar çektiler memleketimin her tarafındaki insanlar sıkıntılar çektiler. Ancak Türkiye son 6-7 yıldır geçmişin üzerinden çok farklı bir süreçten geçmektedir.

15 Temmuzdan itibaren de bu mücadelede arka arkaya milletimizin desteğiyle sizlerin desteğiyle çok doğru işler yapılmıştır, önemli mesafeler kat ettik. Bakan Soylu, şimdi bu sürecin Allah’ın izniyle son kapısına doğru hep birlikte ilerliyoruz”

4,5 yıl bir daha seçimle karşılaşmayacağı bir zaman dilimini içine giriyoruz
  Türkiye’nin 4,5 yıl bir daha seçimle karşılaşmayacağı bir zaman dilimini içine girdiğini de söyleyen Bakan Soylu,” Önümüzdeki seçimden sonra şunu size ifade edebilirim yeni sistemin getirdiği bir avantaj da 4,5 yıl bir daha Türkiye’de seçim olmayacak. Ve hepimiz işimize gücümüze bakacağız. Esnaf, işadamı, vali, kaymakam, bakan, milletvekili, sivil toplum örgütleri, çalışan, memur herkes önümüzdeki 4,5 yılın kendi planlamasının ülkeye hizmetini yapabilir çeklerini ve bunları ortaya koyabilecek iradesinin sergilenmesini sağlamaya çalışacak.

Size bir rakam vereyim yakın tarihi çok daha iyi bilenler muhakkak vardır aranızda. Ben 1969 doğumluyum. 1969’dan beri seçim anlamında ilk kez Türkiye’nin 4,5 yıl bir daha seçimle karşılaşmayacağı bir zaman dilimini içine giriyoruz. Bak burada büyüklerim var. 1969’da Türkiye tek başına iktidara geldi Adalet Partisi kafasında boza pişirdiler 71’de muhtarı al Yanlış mı söylüyorum doğru 2 yılda tek başına iktidarı bitirdiler.

1971’den sonraki süreç 1980’e kadar darbe yönetimleri darbe 83 rahmetli Özal iktidara geldi 1987 4 gün tam 4 yıl boyunca rahmetli Özal iktidarda kaldı zaten son 40 yıl içerisinde Belki de son yaşadığımız Dörtyol seçim Siz bu 4 yıl sonra 89 seçim 91 seçim ardından hepiniz biliyorsunuz ki bir taraftan terör bir taraftan ekonomik krizler zorluklar 94, 80,95 seçimi 97 seçim 99 seçim 2002 seçim 2004 seçim 2007 seçim 2009 seçim 2018 bakım 2010’dan sonra Türkiye’nin neredeyse başına gelmeyen inşallah belli doğrultu Türkiye 2002 ile 2016 güçlü bir yolculuk yaptı.

 -Türkiye’ye ekonomik saldırılar yapıldı
  Bakan Soylu,” Türkiye ne zaman belli düzeltmeye çalışmış olsa hemen dışarıdan Türkiye’ye ekonomik saldırılar yapılmaya çalışıldı neden milli sermayeniz olmasın Neden milli üretimimiz olmasın neden milli yazılımlarımız olmasın hep onlara muhtaç olmadım hep onlara benim izim içeri tek onlara dizimizi kıralım hep onlara koyduğumuz yerin hep bunu istediler.

Bu ekonomik saldırılarla biz birikimlerinizi faizlerle beraber kendilerine tahmin etme kendin almaya çalıştı yıllardan beri bunu içerisindeyiz ama Allah’a çok şükür iki bin dolarlık bugün 10 bin dolar seviyesinde daha da güçlü olacağız.

Şimdi önümüzde dört buçuk yıllık 1 dönem var bugüne kadar bütün bu Fırtınalar içerisinde bütün bu zaman dilimi içerisinde öyle veya böyle bugün Türkiye’nin hangi tarafında Allah’ımıza şükürler olsun yol, hastane, okulu Üniversitesi ve ülkemin her noktasında gelişmişliğin bütün örnekleri var .

Allah Cumhurbaşkanımız da razı olsun bu ülkede AK Parti’den de razı olsun bu ülkede bu yerlere millete hizmet etmek için geldim. Bu işi bir gün yaparsınız 10 gün yaparsın hiç bilmiyorum bu işi doğu ve Güneydoğu’nun makus tarihini gece gündüz gözünün bütün ışığını Türkiye’nin Yüksel edilmesi için ama en önemlisi bu ülkenin bağımsız hür ve özgür olabilmesi için gayret sarf eden emek veren Cumhurbaşkanımızın Doğu ve Güneydoğu da bugün her hastanede doktor, okulda öğretmen var “

-56 havalimanımız var
  Bakan Soylu,”Başımızdan da genç nüfus olarak çok daha iyi bir ülkeyiz. Doğu arasındaki ticaretin en önemli merkezlerinden birisin Türkiye bizim dünyanın en büyük havalimanı yok bizim 26 havalimanımız vardı. Bugün Allah’a şükürler olsun 55 hatta 56 Havalimanı Yüksekova’da havalimanımız var. Bütün bunlar Türkiye’nin kendi adına bugün Ortaya koymuş olduğu zenginlikleridir” Daha büyük zenginliklerimiz var Eskiden kendi silahlarımızı kendimiz üretemez elini uzatır ne olursunuz verir misiniz den insansız hava aracımızın kendimiz yönetemez e olursunuz verir misiniz. Ben şimdi birçok Sanayi üretilmesi birçok savunma sanayi yüreklerimizi Türkiye öğretmek dedim. Şimdi otomobilinizi yapma şimdi uçağımızı yapma şimdi helikopterimiz yapmak için Türkiye hem de önemli adımlar atıyor”

-Çocukların eline kaleşinikof değil kalem verelim
  Bakan Soylu,”Ama şunu söyleyeyim bizler bu yoldan dönmediniz huzurdan bakın ben de yani anne evladıyım ben de baba ne yazayım kız çocuklarımızı gördüğümüz zaman hepimiz bir başka oluyor. Onlar bizim için bir başka buradan henüz daha 14- 15 yaşında kalaşnikof’un neredeyse boyunca olan çocuğun eline kalaşnikof verildiği zaman ben bu memleketin bir evladı olarak bırakınız bakalım bu sorunlu bir insanım kendimi sorunlu hissetmediğim mi zannediyorsunuz.

Hepimiz sorumluyuz bu çocukların eline kalaşnikof değil bizim çocuklarımızın eline kalem bizim çocuklarımızın parmaklarına bilgisayar bizim çocuklarımızın parmaklarına hemşire ise tansiyon ölçme aletini bizim çocuklarımızın parmaklarına mühendise o mesleği icra edebilecek o güzelim araçlar Doktorsa öğretmen ve tarihçi ise bunu sağlayabilecek de memleketimizin her tarafına Işık verebilecek o gençlerimizin o Aydınlar lazım”

-Terör örgütünde çocuğu olanlara gidiyoruz
  Bakan Soylu,”Türkiye’de terör örgütüne bulaşmış ne kadar ailenin çocuğu varsa hepsine gidiyoruz. Onlara diyoruz ki ne olursun arayın çocuklarınız gelsinler. Burada onlar adalete teslim edelim 2017-2018  190 kişi oradan ailelerine bizim arkadaşlarımızın ikna etmesi suretiyle geldiler ve teslim oldular. Onlar adalete teslim etti ve şunu çok açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum bizim görevimiz bunu devam etmektir. Terör örgütüne katılımdan çok daha fazla ikna ederek getirdiğimiz ve adalete teslim ettiklerimiz var.

Önümüzdeki seçim ne olursa olsun bilinmelidir ki biz bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz terörle mücadele biz bir saniye bile geçmeyecek. Bugünlük siyasete müdahale edilecek bir mesele değil benim burada vatandaşın var ne yani birileri gelecek annesinin dizinin dibinde ki evladına dağa kaçıracak her türlü iğrençliği istismarı ortaya koyacak.

Hiçbir şey yapmasa bile o çocukları katil yapacak belki Doktor belki mühendis mimar olacak evlatları evlenip çoluk çocuğa karışıp anne ve babasına torunlar verecek. Evlatlarını mağara kovuklarında Sefil bir hayata mahkemede insanların evlerine işyerlerine basacaklar. Yolları el yapımı bombalar yerleştirecektir belediyelere Musallat olacaklar.

Belediyenin araçları ile Milletin evini Sokağı’nı yıkacaklar canlı yakacaklar kimseye üç Kuruşluk hayırlar olmayacak. Biz bütün bunları kanaldan izleyeceğiz böyle bir şey olmaz” dedi.

Başkan Epcim'i tebrik ediyorum..

Hakkari Belediyesinin yapmış olduğu hizmetleri istatistikler ve fotoğraflarla gösteren Bakan Soylu,” Cüneyt başkan arkadaşları gayret gösteren bütün arkadaşlarımız valileri izleyin birçok hizmete imza atmışlar. Hakkari bu hizmetleri hak ediyor.

-Artık Hakkari hizmetle anılsın.

Önümüzdeki 5 yıl bilmenizi isterim ki Cüneyt Başkan burada yetkiyi eline aldıktan sonra Hakkari önümüzdeki 5 yılda Türkiye’nin en çok gelişen en çok suçlanan ne gelenlerin 5 yıl sonra tanımayacağı kadar hem çevre açısından hem geniştir açısından hem yatırılan açısından Türkiye’nin Yıldız bir şehri haline gelecektir. Bu bizim sözümüz bu kadar çok net” şeklinde konuştu.

Bakan Soylu ve beraberindekiler daha sonra Hakkari Belediyesi Çocuk Kültür Oyun Merkezini ziyaret ettiler. Yüzlerce çocuk ve ailesi tarafından karşılanan bakan Soylu, yer yer zor anlar yaşadı. Haber: Feyzullah Taş


 

Bu haber toplam 4214 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim