• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Bakan Yardımcısı Yayman:”Herkes Hakkari’yi görmelidir”

Hakan Taş

TÜYAP Turizm Fuarında Hakkari standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile özel bir söyleşi gerçekleştirdik.

Tam bir Türkiye  ve özellikle Hakkari sevdalısıdır. Akademisyen ve yazar olarak onlarca kez ilimizi ziyaret etmiştir. Cilo Sat Gölü’nden Berçelan yaylasına, Şemdinli’den Çukurca’ya her tarafı karış karış gezmiş ve görmüş bir bürokratımızdır.

İstanbul Tüyap Turizm Fuarında ilk olarak Hakkari standımızı ziyaret ettiler.  Herkesle kucaklaşarak yer soframızda oturdu ve uzattığım mikrofuna şunları söyledi; “Hakkari, Türkiye’nin en güzel kış turizmine ev sahipliği yapacak kapasitededir. En farklı coğrafyaya sahiptir.

hakan-3-001.jpgTürkiye’nin en eşsiz vadilerinden biri Zap vadisidir. En güzel el sanatları, folkloru, tabiatı ve sıcak insanlarıyla herkesin gidip görmesi gereken bir ilimizdir. Merkeze yakın Yüksekova ilçesinde havalimanı da mevcuttur.

 Orada Sümbül dağı refakatinde kahvaltı keyfi bir ayrıcalıktır. Hakkari’nin terör ile anılması yanlış ve haksızlıktır. Herkesi Hakkari’yi görmeye davet ediyorum”…

Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile ilgili çok şey söyleyebilirim. 1969 Hatay doğumlu Yayman, çok yönlü ve renkli bir kişiliğe sahiptir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetiminde mezun oldu.

 

 

Kürt sorunuyla ilgili çalışmalarıyla bilinen Yayman, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde öğretim üyesi olarak da çalıştı. Hükümet tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil Adamlar listesine Akdeniz Bölgesinden girmiştir.

 Hüseyin Yayman aynı zamanda Vatan Gazetesi Yazarı, CNN TÜRK televizyonu danışmanıdır.

2015 genel seçimlerinde İstanbul 1. Bölgede Ak Parti milletvekili olarak seçildi. 1 Kasım 2015 tarihinde aday gösterilmeyen Doç.Dr.Hüseyin Yayman, 2016 tarihinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığına getirildi.

 Bir çok kitap yazdı. Bunlar; “İnsan Kaynakları Yönetini, Kürt Meselesi Nasıl Çözülmez, Mahalli İdareler, Türkiye’nin Kürt Sorunu Hafızası, Türkiye’de Kamu Yönetimi, Türkiye’nin İdari Reform Tarihi, Yönetim Bilimi, Türkiye’nin Açılım Politikaları”…

Bakan Yardımcısı sayın Yayman’a ilimiz hakkındaki iyi düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyoruz…

hakan-2-004.jpg

hakan-2-005.jpghakan-1-004.jpg

Bu yazı toplam 3691 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim