• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Bakan Yıldız'dan Kışanak'a Yanıt

Bakan Yıldız'dan Kışanak'a Yanıt
Gülten Kışanak'ın, "Diyarbakır'da çıkan petrolden pay istiyoruz." açıklamasına Taner Yıldız, "Bu mümkün değil gündemimizde de yok." karşılığını verdi.

Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak'ın "Diyarbakır'da çıkan petrolden pay istiyoruz" açıklamasına Kayseri'den yanıt veren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "İster TPO olsun isterse özel sektörde olsun bir devlet hakkı alıyoruz. O devlet hakkından ayrı bir devlet hakkı isteniyorsa, bu mülkün değil gündemimizde de yok" dedi.

KIŞANAK'A YANIT

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen hayırseverlerin Emniyet Müdürlüğü'ne aldığı 70 aracın anahtar teslim töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yıldız,Diyarbakır'ın BDP'li belediye Başkanı Gülten Kışanak'ın "Diyarbakır'da çıkan petrolden belediye olarak bize de pay verilsin" açıklamasına "Gündemimizde yok" karşılığını verdi.

"BU MÜMKÜN DEĞİL"

Bakan Yıldız, "İster TPO olsun isterse özel sektörde olsun bir devlet hakkı alıyoruz. O devlet hakkından ayrı bir devlet hakkı isteniyorsa bu mülkün değil. Böyle bir şey gündemimizde de yok. Ancak çıkartıldığı yerle alakalı ister köy, ister diğer yerleşim birimlerinde herhangi bir ihtiyaç olması halinde köy yılları, park bahçeler gibi bunu zaten gerek kamu, gerekse özel şirketler olarak yapıyoruz. Orada yıllık 1 milyar TL civarında yatırım yapıyoruz, petrol ve doğalgaz sektöründe yüzde 80-85'ini Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yapıyoruz. Biz Edirne'den Kars'a,Hatay'dan Sinop'a kadar hiçbir bölgemizi birbirinden ayrı tutmayız. Yalnızca burada yaptığımız yatırımlardan dolayı yıllık 3 bin kişiye istihdam sağlıyoruz.

"AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK"

Ticaret ve sanayi olarak piyasalarda canlılık kazandırıyoruz. Bölgeye havaalanı, baraj gibi önemli yatırımlar yapıyoruz. Diyarbakır Osb için 2 bin 400 dönüm arazi verdik. Niçin' Çünkü ayrımız gayrımız yok ondan dolayı verdik. Böyle bir maksada maruzsak böyle gündemimiz olmaz. Biz bir bütünüz doğusuyla batısıyla. Yalnız jeotermalde yaptığımız bir uygulama var. İl özel idarelere gönderdiğimiz bir kısım ödenekler var. Dediğim gibi kamyonuydu, TIR'ıydı, belki tahrip olan yollar varsa onları onarmak üzere ben Sayın Kışanak'ın bu bu niyetle söylediğini ümit ediyorum, Doğusuyla batısıyla biz bir bütünüz. Bu niyetle söylediğini ümit ederim. Başka niyetle söylememiştir diye düşünüyorum." dedi.

Bu haber toplam 5016 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim