• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Bal Ligi ve Zapspor

Murat Taş

Bölgesel Amatör Ligi (BAL)diğer bir tabirle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından organize edilen deplasmanlı amatör ligi, profesyonel lige yükselme ve genç sporculara imkan sağlama amacı ile yapılan bir lig. Profesyonel ligler kadar bütçe isteyen tüm masrafları kulüplerin kendi imkanlarıyla sağlanması gereken bir lig.Lige katılım ücreti olarak 25.bin TL teminat Federasyon tarafından kulüplerden alınmakta bunun yanında kulüplere sadece 10.bin TL verilmektedir.

Bütün deplasman giderleri futbolcular transfer, iaşe bedeli, malzeme bedelleri kulüpler tarafından karşılanmaktadır. Bu durum karşısında amatör kulüpler zor şartlar altında mücadelelerine devam etmektedir. Futbol Federasyonu gelen sezonlar için kulüplerin bu durumunu göz ününde bulunması gerekir .Bu şartlarda lige katılan takımlar sezonu bitiremeyebilir. Oysa profesyonel liglerde federasyon deplasman giderleri  karşılamakta Spor- Toto ve iddaa  oyunlarından gelen yardımlarla bir nebze olsun ayakta durabiliyorlar.

İlimizi bölgesel amatör ligde temsil eden Zap spor lige katılım ücreti olarak 25. bin TL borç ederek lige katılmasını sağladılar. İlimizde tesislerin olmayışından dolayı Hakkari Zap spor her hafta bir resmi kuruluşun misafirhanesinde konaklayan Hakkari Zap spor adeta bir göçebe futbol takımı haline geldi ilimizi ziyarete gelen iki bakanımız ve sayın valimizin  destekleri olmasaydı belki bugün Zap spor daha zor günleri yaşayacaktı bunun yanında bir iş adamımızın desteğinden başka bir destek alamayan Hakkari Zap spor tüm bu olumsuzluklara rağmen yoluna devam ediyor.

25 futbolcu ile lige katılan Hakkari Zap spor kiraladığı bir dairede günde üç öğün yemek futbolcu transfer giderleri, malzeme giderleri, deplasman giderlerini hesapladığımızda gerçekten büyük bir bütçe, bunun yanında bu tüm sıkıntıları ve takımın tüm sırtını omuzlarına alan bir teknik adam hemen hemen kulübün tüm sıkıntılarıyla uğraşan Mecit hocanın işinin zor olduğunu belirtmekte yarar vardır.

Kim ne derse desin tüm eleştirilere açık olduğumu beyan ediyorum, bu hoca işini seviyor ve Hakkari futboluna bir şeyler katmak istiyor. Başarır mı başarmaz mı  orasını bilmem İnşallah başarır, başarılı olmasını istiyorsak biz de bu hoca kadar elimizi taşın altına sokmamız ona gereken desteği vermemiz gerek bugün zap spor yarın başka bir takımımız biz bu şekilde duyarsız olursak ne bugünün takımına ne de gelecek başka takımımıza destek oluruz.

Biraz empati kurmamız gerek bu hoca bizden biri iyi veya kötü bu bizim kardeşimiz buna destek vermeliyiz, onu yalnız bırakmamalıyız her ne şekil olursa olsun sonuçta orda top oynayan bizim çoçuklarımız hepimizin bu takıma sahip çıkması gerek maddi manevi desteğimizi eksik etmemeliyiz. ilimizin maddi yöndeki sıkıntıları belli kimseden büyük matrahlardan maddi yardım etmelerini kimse  istemiyor herkesin kendi imkanları doğrultusunda desteği olsun bakın takım 5 aydır bu ligde mücadele ediyor.

Hangi iş adamımız veya kurum amirlerimiz büyüklerimiz esnaflarımız ya en azından bunların bir idmanını seyredeyim, bu çocuklarımıza bir kilo dahi olsa bir tatlı gütürsek onlara manevi destekte bulunsak o çucuklarımıza bir moral motivasyon olmaz mı her şey maddi olmaya bilir manevi olarak da desteğimizi eksik etmemeliyiz. şehir stadımız şu an kapalı bir seferinde kendi imkanları ile bir seferinde de sayın valimizin desteğiyle Hakkari şehir stadyumu açıldı. Şu an federasyon ertelenen maçlarından dolayı Hakkari zap sporun maçlarını başka illere verecek.

Hakkari zap spor imkanları el vermiyor bu sahanın açılması için Amatör ligimiz 2.5 aydır oynanmıyor  amatör kulüplerimizin imkanları belli onlarında açma imkanları hemen hemen yok bu sahamızı açacak bir yol veya imkan yok mu Neden kendi ilinde oynamayacak neden Hakkari spor severler bu müsabakalardan mahsur bırakılacak. Her ne olursa olsun bu takımımıza gereken tüm desteği vermemiz gerek eğer biz destekte bulunmadığımız zaman kimsede kusura bakmasın gidip ne Hakkari zap sporu eleştirebilir nede hocasını. umarım Hakkari zap spor gereken desteği alır. Ligi hak ettiği yerde bitirir.Hepiniz ALLAH'a emanet olunuz.


 

Bu yazı toplam 9584 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim