• BIST 9673.9
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Barış anneleri meclisini ilan etti

Barış anneleri meclisini ilan etti
Cölemerg Barış Anneleri bir grup kadın, Barış anneleri Meclisinin kuruluşunu ilan ettiklerini duyurdu.
Hakkari'de Barış Anneleri inisiyatifi , Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasında düzedikleri basın açıklamasıyla meclislerinin kuruluşunu ilan ettiklerini duyurdu.Kadınlar adına açıklama yapan Hakkari Kent Meclisi eş Başkanı Perihan Kahraman,Hakkari'deki Barış annelerinin Meclislerini ilan ettiklerini belirtti.
 
Kahraman,"Ancak Gever ’de devletin oluşturduğu güvenlik politikası adı altında bir provokasyon peşinde olan devletin kolluk kuvvetleri her an bir annenin gözyaşı dökmesine sebeptir. Aynı zamanda Bir arada olduğumuz bu ay Robaski katliamının üzerinden 3. yılın geçmesine sayılı günler kaldı”
 
KÜRT SORUNU İÇİN KÖKLÜ ÇÖZÜM İSTİYORUZ
AKP iktidarı bu katliamın sorumlularını açığa çıkartmak için herhangi bir çaba göstermedi. Çünkü bu katliamın asıl sorumlusu AKP hükümetidir. Kürt sorununa köklü bir çözüm getirmediği ve düşünmediği müddetçe AKP hükümetinin bu katliamı mahkûm edecek bir tutum takınması imkânsızdır. Mevcut hükümet inkâr ve imha politikasından vazgeçmediği sürece annelerin yüreği yanmaya devam edecektir”
 
ROBOSKİ’DE 34 ÇOCUĞUMUZ ÖLDÜRÜLDÜ
Roboski’de 34 çocuğumuzun katili AKP iktidarı ve o dönemki başbakanı Erdoğan’dır. Daha birkaç gün önce Gever’de ve Amed’te 2 evladımızın katili olan AKP hükümeti ve kolluk kuvvetleri olduğunu tüm dünya biliyor. Her katledilen çocuğumuzun ahını 2 Cihan’da soracağımızı ve elimizi yakanızdan çekmeyeceğimizi belirtiyoruz”
 
ÖNDER APO’NUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Herkesin AKP hükümetinden olumlu adımlar atmasını beklediği bu süreçte iktidarın Kürt halkını oyalama dışında bir politikası olmadığı ortaya çıkmıştır. Devletin bu politikada savaş hazırlıkları, karakol, kalekol ve hes yapımı olmuştur.
 
2013 Newroz’unda önder Apo tarafından başlatılan süreçte Kürt tarafı büyük bir irade ile sahip çıkmıştır. Biz Anneler olarak önder Apo tarafından başlatılan ve halen devam etmekte olan sürecin arkasında durarak takipçisi olacağımızı dile getiriyoruz” denildi. Cölemerg Barış Anneleri- Hakkarihabertv.com
 
baris-111.jpg
 
baris-anneleri-m.jpg
 
Bu haber toplam 4404 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim