• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Barış Heyetin'den barış müjdesi

Barış Heyetin'den barış müjdesi
5 Günden beri Hakkari kent merkezinde bulunan ve bugün Yüksekova ilçesine gelen DBP ve DTK'nın 'barış heyeti', Yüksekova'daki bir aile kavgasına çözüm bulmak için taraflarla görüşmelerde bulundu.

Hakkari’de meydana gelen aşiret kavgasının ardından taraflar arasındaki husumeti çözüme kavuşturmak için Hakkari’de bulunan "Barış Heyeti", aşiretlerin ileri gelenleri ile görüşmek ve Yüksekova’daki bazı aile anlaşmazlıkları ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Yüksekova’ya geldi.

Burada açıklamalarda bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Osman Baydemir, Hakkari’deki kavga ile ilgili yakın zamanda barış müjdesi vereceklerini söyledi.
Akşam saatlerinde Yüksekova’ya gelen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Osman Baydemir, Demokratik İslam Kongresi Hakkari Sözcüsü ve Hakkari Eski Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova ve Esendere DBP yöneticileri, eş başkanları ve Yüksekova’daki ailelerin ileri gelenleri ile Musa Anter Parkı’nda iftar yemeğinde bir araya geldi.

İftar yemeğinden sonra Kürtçe açıklamalarda bulunan Osman Baydemir, Hakkari ve Yüksekova’nın Kürt halkının bel kemiğini olduğunu belirterek, Hakkari ve Yüksekova’daki ailelerin kardeşçe yaşamasının Kürt halkının elini güçlendirdiğini ifade etti.

"YAKINDA BARIŞ MÜJDESİ VERECEĞİZ"
Hakkari ve Yüksekova’daki kardeşliğin bozulmaması gerektiğini söyleyen Baydemir, “Annemizin, babamızın, dedemizin adı farklı olabilir ama hepimiz bir aileyiz, bir milletiz biz 40 milyonuz. Halpçe’den Arfin’e, Kobane’den Amed’e hepimiz bir aileyiz. 21’inci yüzyıl ve intikam, ağalık birbirine uymaz. 21. yüzyıl bilimle, bilgelikle ve eğitimle uyuşur. Tahran’a, Bağdat’a, Ankara’ya ve Şam’a, gelin sorunlarımızı konuşarak halledelim diyoruz. Bunun için ilk önce kendi aramızdaki sorunları konuşarak halletmemiz lazım.

5 gündür Hakkari’deyiz. Bütün aileleri, ileri gelenleri STK’ları ziyaret ettik. İnşallah yakın zamanda büyük bir barışın müjdesini vereceğiz. Bütün STK’lara ve ileri gelenlere teşekkür ediyoruz. Bu kavgadan dolayı herkes çok üzgün ve herkes hataları olduğunu kabul ediyor. Çözüm için her şeyden önce insanların hatalarının farkında olması gerekiyor.

Hepinize çok teşekkür ediyorum. İnşallah, beraber yediğimiz bu iftar yemeği ittifakımızın en büyük temeli olur. Umarım bu kavgayı barışla sonuçlandıracağız ve önümüzdeki kutlu bayramda halkımız iki bayramı birden kutlayacak” dedi. İftar yemeğinin ardından barış heyeti Yüksekova’da Ramazan ayının başında bir kişinin yaşamını yitirmesine neden olan kavganın tarafları ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. İHA

baris-heyeti-f.jpg

baris-heyeti-2.jpg

Bu haber toplam 6326 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim