• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Barış konseri başladı

Barış konseri başladı
Yazar Cezmi Erzöz organizatörlüğünde Hakkari’de verilen “Gençlik Barışa Köprü Oluyor” adı altındaki konser başladı.

 FEYZULLAH TAŞ

 ÇETİN ALPSAR

SAVAŞ TAŞ

 HAKKARİ- Hakkari Şehir stadyumunda yapılan konsere batının değişik yerlerinde gelen öğrenciler, sanatçılar, Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ile çok sayıda kişi katıldı.

 

 Şehir stadyumunun girişinde bekleyen bay ve bayan polisler stadyuma girenlerin üstlerini tek tek arayarak içeri aldılar. Batıda gelen öğrenciler ise Küba devrimci ünlüsünün dev bir posteri ve sloganlarla giriş yaptılar. Stadyumda pankart açan gençler Hakkari kalesini Hakkari ye geri verin pankartları açtılar. Bazıları ise yumurta atan gençler ile taş atan yan yana pankartları açtılar. Gençlik barışa köprü olsun sloganları ile değişik sloganlar attılar.

 

 Yazar Cezmi Ersöz, artık çocuklar ölmesin, dökülen bu kanın önüne geçmek için elimizde geleni yapacağız dedi. Ersöz,” Artık barış barış diye haykıracağız. Diyoruz ki artık Uğur Kaymazlar ölmesin. Artık bebekler ölmesin. Barışa köprü olmak için geldik” şeklinde konuştu.

 Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ise, hep barış ve kardeşlik için çaba harcadıklarını ve harcamaya devam edeceklerini belirtti.

 

BDP Milletvekili Av. Hamit Geylani, bu barışı 72 milyon insanla, örgütleştirerek gerçekleştireceğiz dedi. Geylani, daha sonrada konuşmasına Kürtçe devam etti. BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan ise, yaklaşık 30 yıldır süren savaşın biran önce bitmesi gerektiğini belirtti. Koparan,”Bu ülke barışı sağlamak zorundadır. Artık ne Türk nede Kürt annelerinin ağlamasını istemiyoruz. Sanatçılar barış ateşini Hakkari de yakmıştır. Bu barışa hepimiz destek verelim. Bu coğrafyada hep birlikte yaşamak istiyoruz” dedi. Hakkari şehir stadyumundaki konser Grup Narin ile  devam ediyor.

 

konser-h-1.jpg

 

konser-h-2.jpg

 

konser-h-3.jpg

Bu haber toplam 4088 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim