• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Barış meclisi Çelik'le görüştü

Barış meclisi Çelik'le görüştü
Bakkalcı: "Tek taraflı ilan edilen bir çatışmasızlık ortamı var. Bugün itibariyle bu çatışmasızlık ortamının her açıdan kalıcı hal getirilmesi konusunda çok özenli davranılması gereken bir dönem"

Türkiye Barış Meclisi Dönem Sözcüsü Metin Bakkalcı,  PKK'nın tek taraflı ilan ettiği çatışmasızlık ortamının kalıcı hale gelmesi için tüm kurumların samimi adımlar atılması gereken bir dönem yaşandığını ifade ederek, "Bu fırsatın heba edilmesi durumunda, hayal kırıklıklarıyla sonuçlanması durumunda geçmişle kıyaslanmayacak ölçüde olumsuz sonuçların ortaya çıkabileceği kaygısını taşıyoruz" dedi.

Türkiye Barış Meclisi üyeleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile parti genel merkezinde bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından bir açıklama yapan Türkiye Barış Meclisi Dönem Sözcüsü Metin Bakkalcı, parlamentoda grubu bulunan ve bulunmayan siyasi partilerle ve diğer kurumlarla yoğun bir görüşme içinde olduklarını söyledi.

Bütün Türkiye'nin yakından tanık olduğu gibi çok özel bir dönemin yaşandığını ifade eden Bakkalcı, "Özel olarak bu Kürt meselesinin çözümü çerçevesinde çok özel bir dönemi yaşıyoruz. Tek taraflı ilan edilen bir çatışmasızlık ortamı var. Bugün itibariyle bu çatışmasızlık ortamının her açıdan kalıcı hal getirilmesi konusunda çok özenli davranılması geren ve bütün ilgili kurumların bu konuda çok pozitif, içtenlikli adımları atması gereken bir dönem olduğu kanısındayız" dedi.


Bu görüşme ile Türkiye Barış Meclisi olarak görüş ve kaygılarını ifade etme imkanı bulduklarını belirten Bakkalcı, "Kaygımız var çünkü aslında önemli bir fırsatın yaşandığını düşünüyoruz Türkiye'de. Ancak bu fırsatın heba edilmesi durumunda hayal kırıklıklarıyla sonuçlanması durumunda geçmişle kıyaslanmayacak ölçüde olumsuz sonuçların ortaya çıkabileceği kaygısını taşıyoruz. Bu fırsatın heba edilmemesi için de başta siyasi iktidar olarak içtenlikli, samimi, somut, güven verici adımların atılması
gerektiği son derece açıktır" diye konuştu.


Son dönem içerisinde özellikle tartışmaların daha ziyade PKK'nın silahsızlandırılması çerçevesinde daraltıldığını dile getiren Bakkalcı, şöyle konuştu:
"Bu güvenlik meselesi hiç kuşkusuz önemlidir. Türkiye'de çatışmasızlık ortamının kalıcı hale getirilebilmesi için her boyuttaki çaba son derece önemlidir.

Ama mesele sadece PKK'nın silahlarını bırakması, silahsızlandırılmasının ötesinde özel olarak Türkiye'de barış ortamının tesisi, bu arada bunun içinde önemli bir başlık olan Kürt sorununun çözümü çerçevesinde meselenin güven verici adımlarının atılması, siyasi sosyal kültürel ekonomik boyutları ile gerçek anlamda açılımların yapılması. Hiç kuşkusuz uzun vadede sorunun çözümünü bütünüyle öngörerek ama bugüne ait de adımların atılması son derece önemlidir. Bu konudaki düşüncelerimizi sunabileceğimiz katkıları bu aradaki kaygılarımızı ifade ettik."


Bir gazetecinin 'Bugün CHP ile görüşememenizi nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusu üzerine ise Bakkalcı, "Üzgünüz. Umuyoruz ki bu bir talihsizliktir. Teknik bir sorundur. Bildiğiniz gibi sizle de paylaştığımız daha sonra sizlerden de özür dilediğimiz gibi saat 11.00'de CHP Genel Başkan Yardımcısı ile bir görüşmemiz vardı.

Ancak toplantıya giderken bir saat önce doğrudan kendisi tarafından arandık ve görüşmenin ertelendiğini bir başka yetkili tarafından önümüzdeki dönemde görüşmenin olabileceği bilgisini aldık. Umuyoruz kısa süre içerisinde bu görüşme gerçekleşir. Özel olarak Türkiye Barış Meclisi'nin herkesle görüşme zorunluluğu yok. Ama bugün Türkiye'de her kurumun başka siyasi partilerin ama her kurumun büyük bir sorumlulukla bu ortamın bu çatışmasızlık ortamının kalıcı hale getirilmesi ama bundan da önemlisi Türkiye'de barışın tesisi konusunda içtenlikli cesur adımlar atması gerekiyor. Umuyoruz ki o görüşme de gerçekleşecektir" diye konuştu.


Bu haber toplam 2449 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim