• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Barodan saldırılara kınama

Barodan saldırılara kınama
Hakkari Barosuna kayıtlı avukatlar düzenledikleri basın açıklamasıyla IŞİD saldırılarını kınayarak ve hükumetin politikasını eleştirdi.

Hakkari Barosuna kayıtlı avukatlar Adiye binası önünde bir araya gelerek IŞİD’in Rojava’nın Kobane kentine yaptığı saldırıları kınayan bir açıklamada bulundu.

Avukatlar adına basın açıklamasını okuyan Avukat Veysi Dumlu, Kürt halkını hedef alan Terör Örgütü İŞİD’in, hiç bir savaş hukukunun ve insanlık değerinin kabul etmediği vahşeti karşısında sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Dumlu, “ IŞİD Terör örgütünün başlattığı terör eylemleri kapsamında sadece Rojava’ya değil Kerkük ve Musul’un bazı bölgelerinin yanında Kürtlerin denetimindeki özgürleştirilmiş diğer bölgelere karşı da terör eylemlerini devam ettirmektedir.

Terör Örgütü İŞİD Sivillere yönelik kadın çocuk yaşlı ayırt etmeksizin gün geçtikçe daha da yoğunlaşan katliamlar yapmaktadır. Kürt’leri ve diğer halkları yerinden yurdundan sürerek topraklarını işgal etmektedir.

Bu katliamlara ve işgale karşı Türkiye’deki Kürtlerin tepki göstermesi, hükümetten; silah ve yardımların ulaşması amacıyla talep edilen koridor için duyarlılık göstermesini beklemesi/istemesi en doğal hakkıdır.

Hükümetin, Kobane’nin İŞİD Terör Örgütünün eline geçmesine yönelik geçmişten bu güne devam eden tutumu, sorumsuz konuşmaları, bir yanda çözüm süreci derken diğer yandan katliamla karşı karşıya kalan Kobane’ye ilişkin tutarsız davranışları şu anda Türkiye’de yaşanılan olayların, ölümlerin nedenidir.

Hakkari Barosu olarak, Başta Cumhurbaşkanı, Türkiye Hükümeti, Birleşmiş Milletler olmak üzere, Avrupa Birliği’ni, İslam İşbirliği Teşkilatını ve diğer tüm Uluslararası Kuruluşları Rojava’daki katliama ve ablukaya son verilmesi için harekete geçmeye çağırıyoruz.

Çeteci katliamları sessiz takip etmek, katillerle ortaklaşmaktır. Bu nedenle biz Kürdistanlı hukukçular Kobani’deki IŞİD vahşetini kınıyor, aynı zamanda Kobani’deki onurlu direnişi selamlıyoruz” şeklinde konuştu, (Hakkarihabertv.com)

Bu haber toplam 5909 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim