• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Barzani heyeti Hakkari'de

Barzani heyeti Hakkari'de
Hakkari’de meydana gelen olayların biran önce son bulması için Mesut Barzani tarafından gönderilen heyet Er ailesini ziyaret etti.
Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Başdanışmanı Serbest Lezgin ve beraberindeki 4 kişilik heyet, Pinyanişi Aşireti Temsilcisi Orhan Pirazbeyoğlu, Slehi Aşireti Temsilcisi Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, Uludere Guyi Temsilcisi Mehmet Seven, Bağışlı bölgesinden Tahir Yoldaş ve çevresindeki köylerdeki illeri gelenler, Çukurca bölgesinin tüm boyları olaylarda hayatını kaybeden evli 11 çocuk babası Mustafa Er’in akrabası olan HATSO Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er’in evinde bir araya geldiler.
 
“ER: AİLESİ SAĞDUYUSUNU YENİLEDİ”
Burada konuşan ve olaylarda hayatını kaybeden Mustafa Er’in abisi H. Hacı Er, biz çok memnunuz ki Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin vekaletinde gelen ve barışın sağlanması için aramıza katılan Mesut Barzani’nin Başdanışmanı Serbest Lezgin ve beraberindeki heyete teşekkür ettiklerini söyledi.
 
Er,”Kardeşim öldürüldü. Biz bütün Pinyanişi aşireti olarak bu mübarek Ramazan ayının hatırına ve yaklaşan Ramazan bayram hatırı nedeniyle halkın birliği ve beraberliği için, Barzani’nin, Pirazbeyoğlunun ve buraya gelenlerin  hatırı için elimizde geleni yapacağız. Biz olayın çıktığı günden beridir sürekli barıştan ve çözümden yana olduk. Biz kanın akması için asla el uzatmadık.
 
Biz asla da kanın dökülmesinden yana olmadık ve olmayacağız da. Biz barıştan kardeşlikten ve bu olayların biran önce son bulmasından yanayız. Buraya kadar gelen heyet ve tüm aşiret temsilcilerine teşekkür ediyorum. Barışın sağlanmasını burada onlara bırakıyorum. Herkesi de sağduyulu olmaya davet ediyorum” dedi.
 
 BARZANİ’NİN GÖNDERDİĞİ HEYET BİZİ ONURLANDIRMIŞTIR
  Pinyanişi Aşireti Temsilcisi Orhan Pirazbeyoğlu, Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani gönderdiği Başdanışmanı Serbest Lezgin ve beraberindeki 4 kişilik heyette başsağlığı ve barışın sağlanması için göndermesi bizi onurlandırmıştır dedi.
 
KÜRTLER BİRBİRİNE SAHİP ÇIKSIN
Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Başdanışmanı Serbest Lezgin, Sayın Mesut Barzani’nin temsilcileri olarak Hakkari’ye geldiklerini belirtti. Lezgin,”Hakkari’de yaşanan olaylar bir kişinin ölmesi bazı kişilerinde yaralanması bizi derinden üzmüştür.
 
Buradaki ateşin sönmesi için aracı olmaya geldik. İnşallah bu tür olaylar bu şehirde bir daha yaşanmaz. Sayın Barzani aileye taziyelerini bildirerek, başka kanın dökülmemesi için bizi buraya gönderdi. Tek istediğimiz şehirde tekrar huzurun sağlanmasıdır. Ölen Er ailesini başsağlığı diliyoruz, yaralılara ise acil şifalar diliyorum.
 
Bu mübarek ramazan ayında bu olayların biran önce son bulmasını ve herkesin işinin başına geçmesini istiyoruz. Biz hepimiz Kürduz bu tür olayların aramızda yaşanmaması gerekir. Bu olaylara aşiret bazından bakılmaması gerekiyor. Kürtler arasında olan olaylar bizi çok üzüyor ve bize de yansıyor. Pinyanişi ağası rahmetli Macit Pirozbeyoğlu’nun oğlu Orhan Pirazbeyoğlu’da kanın durması için elinde gelen çabayı harcıyor. İnşallah başka olaylar olmaz herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. Heyet daha sonra Hakkari belediyesine geçti. Hakkarihabertv.com
 
irak-heyeti-m.jpg
 
irak-heyeti-1.jpg
 
barzani-heyeti-2.jpg
 
barzani-heyeti-3.jpg
Bu haber toplam 14428 defa okunmuştur
  • Yorumlar 17
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim