• BIST 9548.09
  • Altın 2486.691
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.5402
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Baş tacısın Yunus hakemim...

Murat Taş

Hakem bir anlaşmazlığı çözmek için iki tarafın başvurduğu kimse ya da kendisine seçme yetkisi verilen bilirkişi. Futbol, Basketbol, Güreş ve farklı spor branşları gibi oyunlarda oyunu yöneten yetkili ve sorumlu kimse.
Hakemlik dünyanın en zor mesleklerinden biri, en küçük bir yanlışlık yâda hata günlerce konuşulur tartışılır.
Hakkâri’de spor yapmak, sporcu olmak elbette çok zor tesislerin az olması ilin profesyonel takımı olmadığı için sporcular kendilerini kanıtlayamamakta. 

Bunun yanında başka illerde transfer olma şansları da yok.
Hal böyle olunca maalesef başarı gelmemekte.
Gençlerimiz her türlü imkânsızlıklara rağmen spor ve futbola olan bağlarını hiçbir zaman kesmediler.
Hakkâri spor konusunda belki şansız yâda sahipsiz olabilir. Ama iki konuda çok şanslı birincisi genç ve çalışkan bir il müdürümüzün olması, bir diğeri de hakemlerimiz.

Şu an ilimizde Gençlik ve Spor İl Müdürlük görevini büyük bir başarı ile yürüten Emin Yıldırım, kardeşimde hakemlikten gelme, Emin Yıldırım, kardeşim başarılı bir hakemlik hayatından sonra idarecilik hayatında da başarılı. 

Tabi ki hakemlerimizin başarılı olmasının bir diğer sebebi Hakkâri il hakem kurulu başkanı Erol Hanlıgil ve Türkiye hakem ve gözlemciler derneği Hakkâri il başkanı Seyfullah Kaya’dır. 
Çoğu hakemlerimiz bu mesleğe girerken Emin Yıldırımı örnek almışlardır.
Hakkâri’de genç ve yetenekli hakemlerimiz var.

Bu yetenekli ve ilimizi klasman ve bölgeselde temsil eden Hakkârili ve Hakkâri dışından gelen, burada farklı kurumlarda görev yapan hakemlerimizde bulunmakta.

Gerek klasman gerekse bölgeselde ilimizi en iyi şekilde temsil eden ilin sporuna ve tanıtımına da dışarıdan gelen hakemlerimiz Hakkârili hakemler kadar ilimize büyük katkı sunmaktadırlar.
Bulundukları zor görevleri dışında, yönettikleri müsabakalarla Hakkâri, Bölge ve Ülkemizde, ilimizi en iyi şekilde temsil ederek adeta ilimizin tanıtım elçileri olmuşlardır. Hakkâri spor camiası ve futbol camiamızda büyük takdir kazanmışlardır.

Ertuğrul Hakan Korkmaz, , Adem Özer, Bülent Berkay, Nedim Yıldırım, Çınar Çiftçi, Davut Beyter, Hasan Basri Beyter, Osman Korkmaz, Rıdvan Sever, Hakkı Karadeniz, Halit Özer, Yunus Akarca, Burak Günay, Yasin Aydın ve nice hakemlerimiz ilimizin gururu olmuşlardır.

Bazıları şu an ilimizde görevlerini devam ettirmekte, bazıları da farklı illere görevleri çıkmış.
Yaklaşık dört, beş yıldır ilimizde gerek kurum görevini gerekse hakemlik görevini layıkıyla yürüten, Hakkâri futbol camiasının takdirini ve sevgisini kazanan Yunus, Çiftçi hakemimizin Hakkâri’deki görev süresi bir kaç gün sonra sona eriyor. 

Yunus Çiftçi, İlimize geldiği ilk günden bu güne kadar göstermiş olduğu samimi, dürüst duruşu ile futbol ve spor camiamızın büyük sevgi ve takdirini kazanmıştır. 

Gerek saha içinde, gerek saha dışında mütevazi kişiliğiyle hepimize örnek olacak bir duruş sergilemiştir. 
Hakkârililerin takdirini kazan Yunus Çiftçi, hakemimiz Hakkâri ve Hakkâri futbol camiası hakkındaki düşüncelerini şu şekilde dile getiriyordu.

“Ben Hakkârilileri çok sevdim onlarda beni çok sevdi, burada olmak çok güzel her müsabakaya ayrı bir heyecan farklı duygularla çıktım. Hakkâri’de çok güzel maçlara çıktım, her Hakkâri genci kardeşim gibi gördüm, Hakkârili gençler bana saygılarında asla kusur etmediler.

Hepsi ile çok güzel müsabakalarımız ve hatıralarımız oldu. Gerek Hakkâri’deki müsabakalarda gerek il dışındaki müsabakalarda arkadaşlarımla beraber Hakkâri’yi en iyi şekilde temsil ettik. Hakkâri çok güzel bir memleketimiz, buradaki gençler sporu seviyorlar. Yetenekli sporcular var. İnşallah futbolda ve sporda çok iyi yere gelecektir ”Yunus Çiftçi hakemimizin sözleri ve duyguları, hep hafızamızda ve yüreğimizde olacaktır.

Hakkâri’yi ve spor camiamızı seven yüreği güzel kardeşim Yunus çiftçi kardeşime de buradan Hakkâri halkı, spor camiası adına şükranlarımızı sunuyorum. Ne mutlu ki bizlere, yüreği bu kadar temiz ve güzel olan bir kişinin ilimizde hizmet etmesi futbol camiamıza güzel örnekler bırakması, güzel müsabakalar sunması.
Hakkâri spor camiası seni ve arkadaşlarını asla unutmayacak. 
Bizlere yaptığın hizmetlerden dolaydı, sana her zaman minnettarız.

Sen her zaman bizim kardeşimiz, hocamız daha doğrusu ciğerimizin ve yüreğimizin bir parçası oldun.
Hakkâri ve Hakkâri spor camiasının kapıları her daim sana açıktır.
En büyük teşekkürü de Annene, babana olsun ne mutlu ki onlara, böyle güzel yüreği olan, güzel bir evlat yetiştirdikleri için.

Sevgili Yunun hakemim bizlere şimdilik görev icabın veda ediyorsun. İnşallah tekrar ilimize gelir tekrar o güzel günleri tekrar yaşarız. 
Benim sevgili hocam ve hakem ve canım kardeşim Yunus Çiftçi. 
Gideceğin yerde sonsuz başarılar dilerim. 
Yolun ve bahtın açık olsun.

murat-4-001.jpg

Bu yazı toplam 2557 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim