• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Başbakan Yıldırım'dan Suriye açıklaması.

Başbakan Yıldırım'dan Suriye açıklaması.
Başbakan Binali Yıldırım ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye yönelik operasyonunu değerlendirerek, "Bunu olumlu bir adım olarak görüyoruz ama kalıcı barış için daha fazlasına ihtiyaç var.

Esenler AK Parti 6. Olağan İlçe Kongresi'ne katılan Başbakan Binali Yıldırım, ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye yönelik operasyonunu değerlendirdi.

Başbakan Yıldırım, "Suriye’de alçak rejim kimyasal silahlarla çocukları, masum insanları katletti. Birdenbire dünyanın vicdanı olarak kendilerini gören ülkeler, seslerini yükselttiler.

Peki 7 yıldır Suriye’de insanlar katlediliyor, vahşet devam ediyor. Siz sadece kimyasal silah kullanıldığı zaman mı insanlığınız aklınıza geliyor.

Bugüne kadar neredeydiniz? Tabii ki ne kimyasal silahla, ne de normal bir silahla hiçbir insan hayatına kastetmeyi bizim inancımız kabul etmez.

Ancak Suriye’de çözüm isteyenleri göstermelik, vicdan istismarı ile değil gerçekten sorumluluk alarak bu vahşetin sona erdirilmesi için daha çok çalışmaları gerekiyor.

Sahada rekabet etmek ülkedeki sorunları çözmez. Suriye’de tek ülke barış için, insanlık için, terörün yok edilmesi için gece gündüz çalışıyor. O ülkenin adı Türkiye’dir. O liderin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır" dedi.

"Olumlu bir adım ama kalıcı barış için daha fazlasına ihtiyaç var"

"Bu sabaha karşı Amerika ve koalisyon ortakları bir operasyon düzenledi" diyen Başbakan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Bunu olumlu bir adım olarak görüyoruz ama kalıcı barış için daha fazlasına ihtiyaç var.

Türkiye bilinmelidir ki iç meseleleri kadar bölgedeki bütün sorunlara hakimdir, gereken adımları atmaktadır. Dün BM Güvenlik Kurulu’nda onurumuz Kudüs için mazlumların sesi olduk.

Bugün Doğu Guta’da yaşanan katliama karşı küresel barış çağrısı yapıyoruz. Çünkü İstanbul'daki bir çocuğun Kudüs’teki, Doğu Guta’daki Duma’daki çocukların bizim nazarımızda farkı yoktur.

Bir insanlık suçuna maruz kalarak kimyasal, biyolojik ve normal silahlarla can veren onlarca masumun hakkını korumaya devam edeceğiz. Bölgesel barışın, aklın, sağduyunun yanında olmaya devam edeceğiz." 

Başbakan Yıldırım "Döviz kurlarındaki dalgalanma geçici, etkileri sınırlı"

Başbakan Binali Yıldırım, son günlerde döviz kurlarında yaşanan dalgalanmanın geçici olduğunu, etkilerinin de sınırlı olacağını söyledi.

Dün sonuçlanan 28 Şubat davasını da değerlendiren Yıldırım, "Yargı gerekeni yapıyor" dedi.  AK Parti Esenler 6. Olağan İlçe Kongresi, Hakkı Başar Spor Tesisinde gerçekleştirildi.

Kongreye Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Hayati Yazıcı ve Mustafa Ataş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksü ve çok sayıda partili katıldı. 

Kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video mesajı da yayınlandı. Salondu dolduran partililere hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, gençlerin "Başbakan Binali Yıldırım" tezahüratları üzerine Cumhurbaşkanlığı sistemine atıfta bulunarak, "Hadi biraz daha zamanının var ondan sonra diyemeyeceksiniz" ifadelerini kullandı. 

"Döviz kurlarındaki dalgalanma geçici, etkileri sınırlı"

Konuşmasında döviz kurlarındaki dalgalanmaya değinerek muhalefeti eleştiren Başbakan Yıldırım, "Özellikle son günlerde döviz kurlarındaki dalgalanmayı fırsat bilerek, vizyon ortaya koyamayan, ülke için proje üretemeyen muhalefetin, adeta mal bulmuş mağribi gibi sarıldığını görüyoruz.

Şartlar ne olursa olsun içeride ve dışarıda küresel ekonomik belirsizliklere rağmen Türkiye ekonomisi 2017’de nasıl destan yazdıysa, 2018’de de istikrarla, kararlılıkla yoluna devam edecek.

Son günlerde döviz kurunda yaşanan dalgalanmanın geçici olduğunu ve etkilerinin de sınırlı olacağını ifade etmek isterim. Hükümetimiz konuyu ciddiyetle ve hassasiyetle ele alıyor.

Alınması gereken ne tedbirler varsa merkez bankası, ekonomi koordinasyon kurulumuz bu tedbirleri alıyoruz. Geçmişi hatırlayalım.

Bakın bugün konuşanlar fırsatı ganimet bilenler Türkiye’nin geçmişini hatırlamıyorlar. Hatırlayın. Bizim en küçük para birimimiz milyondu. 1 milyona bir çay bile içemezdiniz.

Altı 0’ı paradan atan AK Parti iktidarıdır. Kurda ufak oynamalarla felaket senaryoları anlatan 15 yıl öncesini gözden kaçırmaya çalışıyorlar. Faizleri yüzde 10’lar seviyesine indiren AK Parti iktidarıdır.

Gelirlerin yüzde 87’sini faize verirken, yüzde 11’inin faize verir hale getiren Ak Parti iktidarıdır. Orada kalan yüzde 75’İ de yatırımlarla, hastanelerle, fabrikalarla, şehir hastaneleri ile donatarak hizmete dönüştüren yine AK Parti iktidarıdır" diye konuştu.

"Yargı gerekeni yapıyor"

Başbakan Yıldırım, dün sonuçlanan 28 Şubat davasını da değerlendirerek, "28 Şubat bir postmodern darbe girişimiydi.

Halkın seçtiği iktidarı uzaklaştırmak, korku ile tehdit ile işbaşından uzaklaştırmak için hazırlanmış bir darbe girişimiydi. Milletin iradesini tanklarla ezmeye çalışan darbeci zihniyet o gün böbürlenerek ne dedi.

’28 Şubat bin yıl devam edecek’. Evet 28 Şubat devam ediyor. Nasıl devam ediyor hesap sorularak devam ediyor. Yargının önünde hukuk devletinde hesabı soruluyor. Şunu herkes bilmelidir.

Bu ülkede demokrasilerde hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Mutlaka hesabı sorulur. O gün hiç hesap sorulamayacakmış gibi afra tafra yapanlar bugün, ‘biz ettik siz etmeyin, biz öyle demedik, bir darbe yapmadık’ diye elaman diliyorlar. Ama yargı gerekeni yapıyor. Hak ettiklerini ne gerekiyorsa, gereğini yapıyor" şeklinde konuştu.

"45 bin 300 konutluk kentsel dönüşüm ikinci etabını yine burada başlatacağız"

Esenlerde yapılan yatırımları anlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Belediye bakanımız, çalışkan başkanımız İstanbul’un en güzel şehir meydanını esenlere kazandırdı.

Açık kapalı 12 bin araç kapasiteli otopark tamamlandı. Hizmete alındı. 24 saat hizmet veren dev şehir stadyumunu da hizmete aldık.

Türkiye’nin en kapsamlı teknoparklarından birini de Yıldız Teknik Üniversitesi yine burada hizmete aldık. İlçe düzeyinde İstanbul’un en kapsamlı dönüşüm projesini tamamladık.

Günde 40 ton çöpün dönüşümünü sağlıyoruz, ekonomiye kazandırıyoruz. İkisi kız biri erkek olmak üzere 3 adet yüksek öğrenim yurdunu hizmete verdik. 3 ayrı yurt yapımı da devam ediyor.

Kentsel dönüşüm master planını belediyemiz hazırladı. Kamu özel sektör ve bireysel dönüşümlerle son 5 yılda Esenler'de 41 bin konutun dönüşümünü başardık. Bu büyük bir rekordur.

45 bin 300 konutluk kentsel dönüşüm ikinci etabını da yine burada başlatacağız. Esenler'e 500 yataklı yeni bir Eğitim Araştırma Hastanesini de açıyoruz. Avrupa’nın en büyük kongre merkezi de Esenler’de olacak" açıklamalarında bulundu. 

Bu haber toplam 1465 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim