• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Başhekim halkı aşı olmaya davet etti

Başhekim halkı aşı olmaya davet etti
Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Uğur Kara, kentin en işlek caddelerinde ambulans hoparlörlerinden Hakkari halkına seslenerek, “Kovid ölüm riski olan önemli bir hastalıktır” herkesi aşı olmaya davet ediyorum dedi.

Hakkari’de sağlık teşkilatı ikinci doz aşı için 15 değişik mahallede geceli gündüzlü bir çalışma başlattı. Ambulanslarla mahallelere giriş yapan sağlık çalışanları bir taraftan anons yaptılar diğer taraftan ise covid-19 aşısı yaptılar.

En ufak bir ayrıntıyı gözden kaçırmayan sağlık çalışanlarına İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Uğur Kara, Devlet Hastanesi Müdürü Mustafa Yoldaş’da eşlik ediyor.

dr-hamdullah-kara.jpg

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık’ın talimatları doğrultusunda merkez, ilçe, belde, köy ve mezra bırakmayan sağlık ekipleri vatandaşları aşı yaptırmaya devam ediyor.

img-0400.JPG

İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara’nın koordinatörlüğünde sürdürülen aşı çalışmasında büyük bir başarı elde edildiği belirtildi. İlk doz aşamasında büyük başarı elde eden sağlık çalışanları geceli ve gündüzlü olarak çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor.

img-0398.JPG

İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Uğur Kara, Devlet Hastanesi Müdürü Mustafa Yoldaş ve beraberindeki sağlık çalışanı iki mobil aşı aracı ile en işlek caddelerinde yerini aldı.

img-0405.JPG

Sağlık çalışanları caddelerde geçen vatandaşları durdurarak aşılarını yaptırmaya davet ettiler. Ekipleri kırmayan vatandaşların kimisi ilk kimisi ise ikinci doz aşılarını yaptırdılar.

img-0411.JPG

Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Uğur Kara, kektin en kalabalık caddeleri olan Bulvar ve Cumhuriyet caddelerinde ambulans hoparlörlerinden halka seslendi.

img-0407.JPG

Dr. Kara,” Sevgili Hakkarililer aşısını yaptırmaya vatandaşlarımız lütfen ekiplerimize aşısını yaptırsın, bütün sağlık ekiplerimiz burada. İlk doz aşıda çok ciddi bir başarı elde ettiniz. Ancak ikinci doz aşı yapmazsak koruculuğa ulaşamıyoruz.  İlk dozda demeyin başım, kolum, bacağım ağrıdı bunlar geçici şeyler bir iki gün sürüyor. Ama  Kovid ölüm riski olan önemli bir hastalıktır.

img-0415.JPG

Lütfen aşınızı olun Hakkari’den bu virüsü yok etmemiz için yardımcı olun. Sizlerin sağlığı için buradayız. Sağlık çalışanlarımız, ilçe, belde, köy, mezra ve yaylalara kadar sizlerin sağlığı için çıkıyor. Sizlerin sağlığı için buradayız lütfen aşınızı olunuz” dedi.

İkinci doz aşısını yaptıran Mikail Adıyaman isimli duyarlı vatandaş ise, sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, herkesi aşı olmaya davet etti. Haber: Feyzullah Taş

 

 

Bu haber toplam 1308 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim