• BIST 9473.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Basında engelliler ve dernek faaliyetleri

Mesut Keskin

Yaklaşık bir ay evvel  sosyal medya aracılığı ile yayımlanmış sözüm ona yerel bir muhabir tarafından hazırlanmış  bir özel haber gözüme ilişti.

Haberi hazırlayan muhabirimiz Hakkari’de yaşayan  tekerlekli sandalye ye bağımlı bir engelliye Beşiktaş Belediyesinin bağış yaptığı bir adet Akülü Tekerlekli Sandalye üzerinden engellinin hislerini kaleme almış ve haberin sonunda şöyle bir başlık atmış muhabirimiz ‘’ ENGELLİ ……….. 18 YIL SONRA İLK DEFA AKÜLÜ SANDALYE  KAVUŞTU’’

Oysa ki derneğimizde mevcut tutanak ve kayıtlara göre  biz dernek olarak habere konu bu engellimize  2002 yılında bir adet Üç Tekerlekli Motosiklet, 2008 yılında ikinci bir Üç Tekerlekli Motosiklet, 2010 yılında bir adet Akülü Tekerlekli Sandalye, 2011 yılında bir adet Tekerlekli Sandalye ve 2013 yılında yine bir adet Tekerlekli Sandalyeyi bizzat teslim ettik.

Hatta 2015 yılı için bu engellimizin Akülü Sandalye için ikinci talebini de almıştık yakın zamanda talebinin karşılanacağı bir süreçte  iken bu talihsizce hazırlanan haberle karşılaştık.

Bu durumu ve hazırladığı asılsız haberi düzeltmek üzere ulaştığım muhabir arkadaşımızın kendini savunma şekli ve ifadeleri bizleri daha çok üzdü.

Muhabirimizin İfadesi şu ‘’BİZİM HAZIRLADIĞIMIZ HABERDE  HER HANGİ BİR YANLIŞLIK YOK  DERNEK FAALİYETLERİNİZİ SADECE BİR HABER SİTESİNE GÖNDERMESEYDİNİZ BİZLER DE  SİZLERİN ÇALIŞMALARINIZDAN HABERDAR OLURDUK’’

maalesef  gördük ki muhabir arkadaşımızın özrü kabahatinden de büyük.Oysa ki  Hakkari’de 18 yıllık Bedensel Engelliler Derneğinin geçmişinde asla hiçbir siyasi partiye,düşünceye veya zümreye taraf olmamış bu konularda asla üyelerine telkin veya tavsiyede bulunmamıştır.

Kendilerine yakınlık gösteren her kurum ve kişiye yakın,kendilerine kapılarını kapatanlara da bir o kadar uzak durmuştur.

Muhabir arkadaşımızın bize  bahsettiği haber sitelerine  gelince birisi HAKKARİHABERTV diğeri ise YÜKSEKOVAHABER  SİTESİDİR. Hakkarihabertv  temsilcileri  2004 yılından beri bizlerin tüm faaliyetlerini  köşesine taşımış ayrıca yazarlar kısmında bizlere yer ayırmış,YÜKSEKOVAHABER  temsilcileri  ise  özellikle Derneğinizin bir merkezinin olmadığı 2011 yılından bu yana kurumlarla yaptığımız görüşmeleri ve bir engelli merkezi oluşturmamız için sarf ettiğimiz çabayı yakından takip etmiş hatta bununla ilgili kamuoyunda ses getiren özel haberler hazırlamıştır.

Bizimle yakından ilgilen bu sitelere veya temsilcilerine bizler  hazırladıkları haberler karşılığına paralar ödemedik, dalkavukluk yapmadık bu sitelerin temsilcileri de bizlerin haberlerini hazırlarken her hangi bir beklenti içerisinde olmadılar.

Kendileri ilimizde  yaşayan üç bine yakın dezavantajlı  bir engelli gerçeğinin temsilcisi olan derneğimizin sorunlarıyla sorumluluk bilinci hissiyatıyla yaklaştılar ve bizler de bu sayede önemli  bir yol kaydettik.

Daha da önemlisi bizlere yakınlık gösteren bu sitelerin temsilcileri derneğimizin ikamet adreslerini bilir ve bizleri  sık sık ziyaret eder  sohbetlerimize ve sorunlarımıza ortak olurlar.Ama hakkımızda ön yargılı düşünen bu muhabirimize Bedensel Engelliler Derneğinin ikamet adresini sorun bilmez bilemez.

Çünkü bu arkadaşımıza göre muhabirlik masa başında yapılan bir şey ,popüler kişi ve kurumların haberleri onun için daha kıymetlidir ve bu muhabir arkadaşımız  önemli bir noktayı  da göz ardı etmekte  hazırlanan en iyi haber araştırılarak hazırlanan haberdir.Dolaysıyla biz  bu muhabir arkadaşımıza doğru haberi  gösterince her halde utancından olsa gerek bize iftira atama yolunu seçti.

Sonuç olarak  Bedensel Engelliler Derneği olarak bizler çalışmalarımızın sadece bir kısmı olan 2008-2015 yılları arasında  110 adet tekerlekli sandalyeyi,24 adet üç tekerlekli engelli motosikletini  ve 18 adet Akülü Sandalyeyi engellilerimizin hizmetine sunduk. Bizler bu faaliyetlerimizi gerçekleştirirken kimsenin bizlere  methiyeler dizmesini  beklemedik,

Popüler derneklere popüler kişilerce verilen plaket veya ödüllerin bizlere verilmeyeceğinin de  farkındaydık  asla yılmadık yılmayacağız  yaptığımızın işin sosyal sorumluluğu çerçevesinde hareket ettik ve hiçbir güç bizleri bu çizgiden de ayıramadı ayıramayacak ayrıca Hakkari’nin engellisine kim katkı sunarsa tıpkı Beşiktaş Belediyesi gibi bunu kıymetli buluyor  onlara da minnettar oluruz.

Kapımızı çalan herkes ile her haber sitesi ile ve her muhabir ile hatta kendini muhabir sananlarla  bile bu faaliyetlerimizi paylaşmaya hazır olduğumuzu ve bundan ziyadesi ile memnun olacağımızı  tüm kamuoyuna saygılarımla sunarım.

Bu yazı toplam 5395 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim