• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Başkan 4 yıllık faaliyet raporunu açıkladı

Başkan 4 yıllık faaliyet raporunu açıkladı
Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, 4 yıllık başkanlık dönemine ait faaliyet raporunu yaptığı basın toplantısı ile açıkladı.

Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, 2009-2012 yıllarında yaptığı hizmetlerle ilgili yardımcıları Metin Kazandıoğlu ve Hatice Demir ile BDP PM üyesi M. Sıdık Akış, BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve belediye personelinin katılımıyla bir toplantı düzenledi.

Toplantıda konuşan Başkan Bedirhanoğlu, Hakkari’nin 1936 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin en eski illerinden birisi olarak yerini aldığını ve dezavantajları çok fazla olan bir kent olduğunu söyledi.

Bedirhanoğlu, “Hakkari Belediyesi, yıllardır geçmişteki yanlış personel politikası ve var olan çok sayıda dezavantaj dikkate alınmadan belirlenen hissenin yetersizliği yüzünden, kentimize yeteri kadar hizmet eder hale gelemediği gibi, kendi personeline de büyük miktarda borçlu duruma düşmüş. Hizmet için para ayırma şansı olmadığı için büyük miktarlarda piyasaya da borçlanmış ve piyasa borcunu da ödeyememişti.

Makam aracı dahil bütün araçları, kira ve su gelirleri ile İller Bankası’ndan gelen belediye hissesi üzerinde çok sayıda kişi ve kurumun hacizleri vardı. Biz 29 Mart 2009 tarihinde göreve geldiğimizde, kentin yapılacak bir projeye esas olabilecek şehir haritası, şehirlerarası oto terminali, sebze-meyve ve toptancılar sitesi, hayvan kesim ve satış yeri yoktu.

Şehrin tamamında sadece 35 bin metre kanalizasyon vardı, şehre gelen su belediyeye tahsisli değil ve çok yetersizdi. Şehir içi su şebekesi ise karmakarışık ve gelişigüzel bir şekilde yapılmıştı. Su depoları yetersizdi. Memur ve işçi olarak toplam 333 personeli ve içerde kalan maaş, ikramiye ve diğer özlük hakları olarak toplam 15 milyon 180 bin TL personel borcu vardı. Piyasa, resmi kurumlar ve diğer borçlarla birlikte toplam belediye borcu 61 milyon 285 bin 350 TL idi. Gelir-gider dengesizliği son derece fazlaydı. Hiç bir yatırım yapılmazsa bile sadece cari ödemelerden dolayı her ay ortalama 447 bin TL borç altına giriyordu.

Belediyenin kiraları tahsil edilmiyor, var olan iş hanımız içler acısı bir durumdaydı. Gelinen aşamada belediyemizin personel durumu normal bir seviyeye gelmiştir. Belediyeden emekli ettiğimiz veya diğer kurumlara gönderdiğimiz personelin mağdur olmamaları için bütün alacaklarını, büyük bir kısmını kredi alarak kendilerine ödedik. Gelir-gider dengesi normal bir düzeye indirdiğimizi söyleyebiliriz.

Bütün altyapı hizmetlerinin projelendirilmesine esas olacak şehrin haritası bitirilmiş, diğer temel altyapı hizmetleri olan su, kanalizasyon, şehirlerarası terminal ve katı atık tesisi gibi hizmetlerin bir kısmının projesi yapılmış ve yapım ihalesi gerçekleştirilmiş, diğerlerinin proje ihaleleri gerçekleştirilmiş ve bunlar da artık çözüm sürecine girmiştir.

Bu hizmetler bizim dönemimizde bitmezse de bizden sonra gelen belediye başkanı bu hizmetleri tamamlamak üzere kaldığı yerden devam ettirmek durumunda olacaklar” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Aksu (İHA)

Bu haber toplam 4617 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim