• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Başkan Akbulut yeniden güven tazeledi

Başkan Akbulut yeniden güven tazeledi
İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari şubesinin 7. Olağan genel kongresi yapıldı. Tek liste halinde gidilen seçimlerden İsmail Akbulut yeniden başkan seçildi.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan KESK Şubeler Platformu toplantı Salonu’nda yapılan İHD’nin 7. Olağan genel kongresine Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi Belediye Eş Başkan Vekili Ahmet Taş, İHD,  Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir, BDP İl Eş Başkanları Mustafa Miraz Çallı, Mehtap Daşdandemirel, Fakiye Teyran Kültür Merkezi Sorumlusu Abdullah Zeydan, Mezlum-Der Başkanı Cengiz Şen, Meya-der şube Başkanı Ramazan Elmas, Yüksekova BDP İl Eş Başkanı Tacettin Safalı ve STK temsilcileri katıldı.

YÖNETİM KURULU LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN....

Bölgedeki olaylarda şehit olanlar için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, 2012 Haziran ayından itibaren görevde olduğumuz 2 yılı geride bıraktıklarını belirtti. 2013 yılı Newrozuna kadar yürütülen savaşta yüzlece can kaybının yaşandığını ifade eden Akbulut, 2013 yılı Newrozuzda Sayın Abdullah Öcalan'ın yapmış olduğu tarihi açıklamayla birlikte guzur ve barış iklimine doğru bir yol alınmaya başlanmıştır dedi.

Akbulut;"Barış süreciyle beraber Türkiye ve dolayısıyla Kürdistan bölgesinde belli bir rahatlamanın yaşandığı görlmektedir. Ancak bu barış ve huzur ilkimini kalıcılaşması için Sayın Abdullah Öcalan ile görüşmelerin müzakereye dönüşmesi gerekirken aksine hükümet demokratik adım atmayarak oyalayıcı yaklaşımları toplumda sürece ilişkin bir güven sorunu yaratmıştır.

Özellikle hükümet bu dönemde üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmediği gibi, askeri karekol yapımı, baraj ve gücenlik kontrol nokralarına hız vermesi sürecin akamete uğrayacağı kaygısını yaratmıştır. 2014 yılı Nisan ayı başında bu yana başta Meskan dağı olmak üzere Lice'de kırsal alana askerlerin yerleştirilmesi sürecin ruhuna uygun bir yaklaşım değildir. Halkın ve demokratik kurumların tüm çabalarına karşı hükümet ve genel kurmay bu yaklaşımlarında ısrar etmektdir.

Buda ileride daha fazla insan hakları ihlali yaşanmasına zemin hazırlayavağı kaygısını yaramaktadır. Bu bağlamda süracin müzakerelere evrilmesinin Türkiye'nin demokratikleşmesine vesile olacağı aşikardır. Geçmişte yaşanan hak ihlallerinin bir daha yaşanmaması biz insan hakları savunucularının tek arzusudur.

Biz insan hakları savunucuları olarak geçmişte yaşanan faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması ve toplu mezarların ortaya çıkarılarak bu gibi suçların faillerinin bir an önce yargılanması demokratik hukuk devlerinin olmazsa olması olarak görmekteyiz. Hasta tutsaklar serbest bırakılmalı, hapishanelerden tabutlar çıkmasına engel olunmalıdır. Yine devlet Roboskide yapmış olduğu katliamı unutturmaya çalışırken biz insan hakları savunucuları olarak Roboski katliamının unutulmasına izin vermeyeceğiz.

Günlerdir basında yer olan kayıp çocuklar ile ilgili hükümetin ve AKP'nin bölge milletvekillerinin tavrı gerçekçi değildir. Anaların duyguları ve gözyaşları üzerinde siyaset yapmaktadırlar. Oysa Pozantı da Kürt çocuklarına yapılan tecavüz olayı, Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, Seyfi Turan ve Cüneyt Ertuş hafızalarda iken hükümet bu olaylar karşısında duyarsız kalırken ne hikmetse kayıp çocukları için sanki kürt çocuklarını savunucuları olarak hiçbir ananın ağlamaması için hükümete sesleniyoruz.

İmralı ile başlatılan diyalog sürecini biran önce müzakereye dönüştürerek yasal anayasal güvenceye alınmalıdır. İnsan hakları savunucuları olarak başlatılan barış ve diyalog sürecinin kalıcılaşması için Sayın Öcalan'ın özgür kalması gerektiğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan, İHD Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir ise, iki yıl içersinde İHD’nin yaptığı çalışmalar ve son süreçle ilgili detaylı bilgiler verdi.

Divan Başkanlığını Kürtçe olarak yöneten Mazlum-Der Hakkari Şubesi Başkanı yaptığı kongrede 60 delegenin oylarını alan İsmail Akbulut yeniden İHD Hakkari Şubesi Başkanı olarak seçildiğini onayladı. 2 yıllık faaliyet raporunun okunmasının ardın dan bir süre İHD Hakkari Şubesi Başkanlığını yapan ve Allah’ın rahmetine kavuşan Abdulkerim Demirel İHD’nin onursal başkanı seçilerek onur belgesini ise BDP İl Eş Başkanı Mustafa Miraz Çallı tarafından ailesine takdim edildi. Haber: Serkan Kaya (İHA)

ihd-1.20140607122020.jpg

ihd-2.20140607122028.jpg

ihd-3.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 5856 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim