• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Başkan Barzani: Devam ederlerse karşı koyarız

Başkan Barzani: Devam ederlerse karşı koyarız
Almanya’nın Bağdat Büyükelçisi Cyrill Nunn ile Fransa’nın Bağdat Büyükelçisi Bruno Aubert’i Başkanlık Ofisi’nde kabul etti

Başkan Mesud Barzani, Kürt halkının kan dökülmesinden yana olmadığını ancak Bağdat’ın savaş dayatmaya ve Kürdistan halkının onurunu kırmaya çalışmaya devam etmesi durumunda peşmergenin, bütün gücüyle karşı koyacağını söyledi.

 

Başkan Barzani bugün Almanya’nın Bağdat Büyükelçisi Cyrill Nunn ile Fransa’nın Bağdat Büyükelçisi Bruno Aubert’i Başkanlık Ofisi’nde kabul etti.

 

Görüşme sonrası yapılan açıklamada, Irak ve Kürdistan’daki siyasi ve güvenlik durumu, son gelişmeler ve Heşdi Şabi ile Iraklı güçlerin Kürdistan’a yönelik saldırılarının ele alındığı belirtildi.

 

İki büyükelçi Erbil ile Bağdat arasındaki gerginlikten endişe duyduklarını belirtirken, Başkan Barzani’ye, “dostluk ve ortak çıkarlar konusunda ülkelerinin Kürdistan halkına olan mesajını” iletti.

 

Kürdistan Bölgesi’nin önemine dikkat çeken büyükelçiler, durumu yakından takip ettiklerini ve sorunların en kısa zamanda diyalog yoluyla çözülmesini umduklarını belirtti.

 

Almanya ve Fransa büyükelçilerine teşekkür eden Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi’yle ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

 

Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin, sorunlara diyalog ve barışçıl perspektifle yaklaştığını ancak Bağdat’ın savaş söylemi, dayatma ve Kürdistan halkının onurunu kırma çabalarına devam etmesi durumunda Kürdistan halkı ile Peşmerge Güçleri’nin var gücüyle karşı koyacağını ifade etti.

 

Irak hükümeti ve milislerin savaş dayatmasının anayaya aykırı olduğunu belirten Barzani, anayasanın, Kürdistan halkına karşı askeri müdahaleye kesinlikle müsaade etmediğini vurguladı.

 

Başkan Barzani son olarak, Kürt halkının kand dökmekten yana olmadığını, geçtiğimiz günlerde Irak hükümetinin kötü niyetli ilerleme girişimi üzeribe peşmergenin savunma yapmak zorunda kaldığını dile getirdi.

Bu haber toplam 2845 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim