• BIST 9885.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

BAŞKAN DAN GENÇLERE NASİHAT

BAŞKAN DAN GENÇLERE NASİHAT
Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu kendisini ziyaret eden Hataylı bir gurup gence nasihatlerde bulunarak "Hepimiz kardeşiz, önemli olan her şeyi birlikte paylaşmaktır.

 Ülkelerde sorunları, insanlar ve insanların kaprisleri, hırsları, insanların kendini daha büyük görme duygusu meydana getiriyor. Kardeşliğimizi bozamaması gerekiyor. Hiçbir kişinin veya kurumun kaprisleri veya kendine tanınan imtiyazları bizim aramızdaki kardeşliğin bozmasına kesinlikle vesile olmasın" dedi.


 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren gençlik merkezleri arası değişim programı kapsamında Hatay Gençlik Merkezi nden 15 kişilik bir gurup Hakkari ye geldi. Hataylı gençler, çeşitli kurum ve kuruluşlarının yanı sıra Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu nu makamında ziyaret ettiler. Gençlerle bir süre sohbet eden Başkan Bedirhanoğlu, buralara kadar gelip kendilerini ziyaret ettikleri için teşekkür etti. Tüm insanların kardeş olduğunu, dolayısıyla tüm halkların da kardeş olduğunu, insanların tek bir anne ve babanın çocukları olduğunu söyleyen Başkan Bedirhanoğlu, "Bu aileler zamanla zorunluluk gereği bir birbirinden ayrılmışlar. Çünkü hepsinin bir arada barınması mümkün değil. Hiçbirimizin beş kulağı veya gözü yok. Hepimizi Allah yaratmış. Yaratan da hepimizi eşit yaratmıştır. Cenabı Allah bize çok şeyler bağışlamış ve emanet etmiş. Bize tüm vücut organlar ve her şeyden önce akıl emanet etmiştir. Bize verilen emanetlerin gereğini yerine getirmek gerekiyor. Bütün dünyadaki sorunları Peygamberimizin tek bir sözü ile çözüm bulunuyor" dedi.


 KARDEŞLİĞİMİZİ BOZMAYA KİMSE VESİLE OLMASIN
 Bedirhanoğlu, gençlerle birlikte sohbetine bir süre devam ederek, Peygamber efendimizin sözlerinden kesitler verdi. Bedirhanoğlu,"Türkiye de veya herhangi bir ülkede gerçekten o ülkenin yöneticilerinde, tüm insanlarında eğer mümin erdemi varsa o ülkede hiçbir sorun kalmaz. Ülkelerde sorunları, insanlar ve insanların kaprisleri, hırsları, insanların kendini daha büyük görme duygusu meydana getiriyor. Kardeşliğimizi bozamaması gerekiyor. Hiçbir kişinin veya kurumun kaprisleri veya kendine tanınan imtiyazları bizim aramızdaki kardeşliğin bozmasına kesinlikle vesile olmasın. Yani senin benim ağabeyim Türk, Kürt, diğer ağabeyim Arap, İngiliz, Fransız ise hepsi de Allah ın birer lütfüdür. Allah ın birer güzelliği, yaratılışı, taktiridir. Bunlar olduğu gibi herkesin kabul etmesi gerekiyor. Bunların hepsinin yaşatılması gerekiyor. Bunları bozduğumuz zaman dünyanın dengesini bozuyoruz. Bu dengenin bozulmasıyla ya toplumsal fitneler çıkar ya da doğal fitneler çıkar. Yani dünyadaki bir nesli bozduğun zaman dünyadaki sosyolojik denge bozulur. Hepimiz kardeşiz, önemli olan her şeyi birlikte paylaşmaktır" dedi.
Hataylı gençler ise Hakkari ye gelirken bazı ailelerin tereddütte kapıldığını anlatarak "Hatta buraya gelmek istemeyenler de vardı. Biz Hakkari deki Gençlik Merkezi Müdürü ile görüştük. Durumun sanıldığı gibi olmadığını öğrenip buraya geldik. Buraların anlatıldığı gibi olmadığını memleketimize gidince anlatacağız. Kaynaşmak çok güzel. Buradaki insanlar çok misafirperverdir" şeklinde konuştular. (Hakkarihabertv.com)

Bu haber toplam 8418 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim