• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Başkan Epcim, büyük projelerini açıkladı

Başkan Epcim, büyük projelerini açıkladı
AK Parti Hakkari Belediye Başkan Adayı Cüneyt Epcim, seçimi kazanması halinde hayata geçireceği projelerini tek tek anlattı.

Başkan Epcim, Ak parti İl Başkanı Emrullah Gür, Başkan Yardımcısı Turan Şimşek ile birlikte gazetecilerle bir araya geldi.

  Hakkari’de değişim ve dönüşüm için çalıştıklarını anlatan Başkan Epcim, çok zor imkanları olan, çok zor coğrafyası olan şehircilik ve imar açısından Türkiye’nin en zor şehrinde özellikle kanalizasyon ve içme suyu projesi gibi büyük çaplı projeler ve aynı yıl içerisinde de bu yaptığımız yerlerde de üstyapı çalışmaları yani asfalt çalışmaları yapmaya çalıştıklarını belirtti.

  -80 kilometre asfalt çalışması yaptık
  Toplamda 80 kilometrede asfalt çalışması yaptıklarını belirten Başkan Epcim, asfalt kalmayan yer kalmadı diyebiliriz. Tabi çok ciddi hizmet açıklarının olduğu bir şehir. Türkiye’de Hakkari kadar hizmet açığı olan çok az yer var dedi. Epcim,”Hakkari halkı hizmetin en iyisine layıktır.

İçme suyu, kanalizasyon, dekoratif aydınlatmalar, yeşillendirme çalışmaları, desenli yürüyüş yolları, aile ve çocuk parkları, kent yaşam parkı ve bunların yanında kentte 80 kilometre asfalt yaptık”



-Hakkarililerin yaşam standartlarını yükselteceğiz
31 Martta yapılacak yerel seçimlerde seçilmeleri halinde kentte kazandıracakları hizmetler ve projeleri hakkında da detaylı bilgiler veren Başkan Epcim, hazırladıkları projeler ile Hakkarililerin yaşam standartlarını yükseltecekleri müjdesini verdi.

Epcim,”Sayın Cumhurbaşkanımız 81 il merkezinde Millet Bahçesi yapma noktasında kararlılık göstermektedir. Bu noktada bizlerde Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait Şube Şefliği olarak kullanılan 27 dekarlık alanda Millet Bahçesi projesini gerçekleştirmek istiyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın önem verdiği diğer konu ise Millet Kıraathanelerin yapılması. Millet Kıraathanesi olarak da Millet Bahçesi içende bir alanda yaparak özellikle öğrencilerimizin, gençlerimizin, burada ders çalışabilecekleri bir taraftan çay, kahve içebilecekleri hatta kek yiyebilecekleri bir ortamı oluşturmak istiyoruz.

Şuan Hakkari’de hangi ders ortamı sağlayan kütüphaneler başta olmak üzere giderseniz gidin, her yerin dolu olduğunu görürsünüz. Genç nüfusumuz fazla, potansiyelimiz çok iyi genç nüfus ve öğrenci sayısı itibari ile oranı itibari ile. Ama bunu karşılayamıyoruz Bu gençlerimize kaliteli hizmet sunmayı. Burada bu hizmet ihtiyacını da giderileceğini düşünüyoruz”

  -Hakkari Mir kalesini halka açacağız
  Yaptıkları çalışmaların yanında Dağgöl Mahallesi Mir Kalesi’nin sosyal tesis alanına dönüştürülmesini de önemsediklerini belirten Başkan Epcim,” Şu anda Milli Savunma Bakanlığından tahsisi Valiliğimize verildi. Yeni dönemde her hangi şekilde belediyeye tahsisi yönündeki engeli kaldırmış olduk.

Yani yeni dönemde biz orada 3 bin 800 yaklaşık 4 dekarlık kalenin en üstteki alanını da bir çalışma yaparak oraya sosyal tesis alanı, kafeteryalarımızın olduğu belki bir oyun grubunun olduğu bir alana dönüştürüp, o alanda sosyal tesis oluşturup insanımız çayını, kahvesini yudumlasın.

Hakkari’nin güzel manzarası bütün mahalleri gören noktası orası. Bir de özellikle belli yaş üstü insanımızın orası ile ilgili duygusal bir bağı var. Çocukluğu orada geçmiş, malum en eski yerleşim alanımız. Bu projeyi önemsiyoruz özellikle hemen bununda çalışmalarına başlamak istiyoruz”

 -Gobsi TOKİ bölgesinde 10 dekarlık bir alan inşa edeceğiz
  Gobsi TOKİ bölgesinde 10 dekarlık bir alan TOKİ’nin tam karşısındaki alanda sosyal ve sportif alanlarının olduğu gençlerimize, çocuklarımıza dönük park alanlarının olduğu yürüyüş yolu yarı olimpik belki yüzme havuzunun olduğu bir proje gerçekleştirmek istediklerini de anlatan Başkan Epcim,”Genel itibari ile heyecan uyandıracağını düşündüğümüz çalışmalar bunlar.

Bunların yanında siyasi desteğini almış bir Hakkari’nin doğalgaz sorununu tüm şehre yaygınlaşması hızlı bir şekilde sağlayacağımızı, yeni dönemde doğalgaza ciddi bir desteği vermeyi planlıyoruz”

 -Üniversitemize önem veriyor ve geliştireceğiz
  Hakkari üniversitesinin yöre için çok önemli olduğunu da söyleyen Başkan Epcim,” Üniversitemiz çok önemli üniversitemizin geliştirilmesi için her türlü siyasi çalışmayı bundan öncede yaptık yeni dönemde de daha güçlü siyasi temsil ile üniversitemizi geliştirmek istiyoruz.

Hakkari’yi esas kurtaracak proje bu söylediğimiz çalışmalar içerisinde üniversitesinin tüm şehre hitap eden, başarılı çalışmaların yapıldığı hatta kontenjanları dolan bir üniversite haline, öğrenciler içinde çekim merkezi haline getirdiğimiz bir üniversitenin gerçekleştirilmesi bunu da başarmak istiyoruz.

Özellikle Sayın Rektörümüzde ile çok iyi bir iletişimimiz var. Bu iletişimin gelecekteki siyasi destek ile birlikte çok daha iyi noktalara üniversitemizi taşıyacağımızı düşünüyorum”

-Kent meydanı ve iki kat otopark yapacağız
  Hakkari’de özellikle Hakkari Belediyesi ve arkasındaki okulla birlikte bu alanı Hakkari Kent Meydanı olarak altında 2 kat otopark oluşturan yıllardır Hakkari’nin gündemin de olan bu proje yeni dönemde gerçekleştirmek istediklerini müjdesini de veren Başkan Epcim,

” Bu çalışma da özellikle Bulvar Caddesi Hakkari’nin en yoğun caddesi burada otomobillerin park alanı bulmakta zorluk çektiği alan. Bu alana böyle çok güzel bir dokunuş yapmak istiyoruz. Bu da önemli projelerimizden bir tanesidir”

-Katı atık tesisi projemiz hazır
  Hakkari il merkezi ve ilçelerimize ilgilendiren boyutuyla katı atık bertaraf tesisi bunun proje çalışmaları şuan itibari ile hazır olduğunu belirten Başkan Epcim,” 2019 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın özel desteği ile Akçalı mıntıkasında bunu gerçekleştirmek istiyoruz.

Bu projenin şöyle bir tarafı var elektrik üretilebilecek bir proje. Tüm Hakkari, ilçeleri ve köylerinde topladığımız çöp, evsel atıkları burada bertaraf edilerek bir taraftan elektrik enerjisi üretimi söz konusu olabilecek. Önem ve gelecek vaat eden bir projedir”

- Atık Su Arıtma Tesisi olmayan il Hakkari
  Başkan Epcim,”Biz Hakkari olarak kanalizasyon atıklarımızı Zap Vadisi’ne atıyoruz. Buradaki kirliliğin önüne geçmek için Atık Su Arıtma Tesisi olmayan bir şehiriz. Saniyede 600 litre kanalizasyon suyunu Zap Vadisi’ne atarak balıkları ve insan yaşamını da tehlikeye düşürüyoruz.

Böylece çevresel konuları da yeni dönemde ele almak istiyoruz. Ve daha birçok yeni  proje be belediyecilik çalışmalarını yapmak istiyoruz. Bu projeler ile Hakkari halkının yaşam standardını yükselmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş


 

Bu haber toplam 4597 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim